Дванайсети клас(2021-2022) - Вижда му се краят - пък било то от дистанция

• 51 109
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • Русе
Много амбициозна тази Саша Simple Smile Дано й се получат нещата. Стискам силно палци Hands Pray

Нали мамин златен няма да си мръдне пръста да си провери нещата, досега пак се зверих в сайта на СУ. ГолЕми идиоти тия. Пляснали приемните изпити в седмицата на ДЗИ ooooh!

# 271
Много амбициозна тази Саша Simple Smile Дано й се получат нещата. Стискам силно палци Hands Pray

Нали мамин златен няма да си мръдне пръста да си провери нещата, досега пак се зверих в сайта на СУ. ГолЕми идиоти тия. Пляснали приемните изпити в седмицата на ДЗИ ooooh!

Не са длъжни да се съобразяват с ДЗИ. Университетите са автономни(В техен интерес е обаче датите да не съвпадат. Конкретно с ДЗИ не е съвпадало никога, това не важи обаче за други ВУЗ. Любимият им номер е да сложат изпита по биология в същия ден с изпита в МУ-София).
Датите за редовна сесия винаги са били през м.май и м.юни.

# 272
  • Русе
То хубаво, че не са длъжни ама дали е правилно се чудя, и какво печелят от това?

# 273
  • Пловдив
Vache, щерка ми учи анимационно кино в НБУ, трети курс е вече. та ако нещо те интересува, питай.

# 274
  • Русе
Пляснали приемните изпити в седмицата на ДЗИ ooooh!
къде го видя това, че нямам време сега да ровя

# 275
  • Русе
Предходните години. Иначе март месец пускат инфото.  В страницата на ФМИ на СУ

# 276
  • София
Бети, не се ядосвай. Какво като не учи, нали живее спокойно и здравословно. А по-натам може друг акъл да му дойде. При нас нагласата е за следване навън, но все още не е ясно къде и точно какво. Като чета темите за чуждите университети в момента, не съм особено вдъхновена и обнадеждена - предимно онлайн, неяснота в кой момент какви анти Ковид мерки ще бъдат наложени,  основно самоподготовка, битовизми, които сега са им спестени в голямата си част.

# 277
  • Русе
Не е задължително да учат в университет за да научат нещо, стига да са целенасочени и организирани и да се учат по един или друг начин. Познавам доста успешни и много напред самообучаващи се. Лошото е, че няма толкова възможности тук,поне на местата различни от София ,а и повечето не са толкоз организирани и целенасочени . Лутат се, отпускат се, отчайват се и тръгват по течението,ако няма някой семеен бизнес да се включат някак си. Хич не е здравословно в нашия град това, което се предлага на неорентираните. Или да висят по покривите в студ , дъжд и пек да опъват кабели неуспелите компютърни специалисти или в няколко фирми - свързани с родната и европейска химия, с доста съмнителна слава по отношение на условия на труд. Не че като завършат университет - имат кой знае какъв избор, ако не са се самообучавали междувременно. Повечето се оглеждат и излизат от страната, барабар с дипломите си. Да си завършил с отличен успех кинезотерапия и да работиш в складовете на Амазон. Не знам какво да кажа.

# 278
  • София
Vache, щерка ми учи анимационно кино в НБУ, трети курс е вече. та ако нещо те интересува, питай.
Олеее, що чак сега казваш??!!! Sweat Smile
Ще ти пиша на лични Simple Smile))

# 279
  • столицата
Честно казано последните две години доста преобърнаха мирогледа ми и вече не съм толкова амбициозна майка, не натискам да се учи и помагам само при запитване.
Искам само детето ми да е здраво и щастливо. Разглежда университети в Бг и чужбина, обмисля и година почивка/с уговорката от моя страна, че трябва да се самоиздържа/.
Вече и аз не зная какво да съветвам. Имам познати със средно и процъфтяващ бизнес за милиони, и отличници от унита, които не са се реализирали съвсем в живота.
Много се радвам на амбициозни и целеустремени деца като тези на Ваче, Амбър, Велина и др.
По отношение на СУ ми е интересно какво ще включва изпита по математика. Досега имаше Мат 1и Мат 2, а сега ще е само един изпит.
Друго, което не ми е ясно за СУ е дали ако се явиш на приемен изпит, но не се представиш добре ще можеш да ползваш напр. оценката от ДЗИ ако тя ти носи по-висок бал. Не е записано изрично както например в ПУ- "3. В случай че кандидатстващите с оценки от ДЗИ положат и съответните конкурсни изпити, при
образуването на бала се зачита оценката, формираща по-висок състезателен бал за съответната
специалност"

# 280
  • Русе

Много се радвам на амбициозни и целеустремени деца като тези на Ваче, Амбър, Велина и др.

Къде ни слагаш при амбициоцните и целеустремените. Той иска най-вече да работи на магазина в Слънчев бряг. Аз му казвам, че ще съжалява за изпуснати възможности, и му предлагам планове от А до Я. Това с ВВМУ е да се прави на заинтересован да не му досаждам

# 281
  • столицата
Аз това ВВМУ му го помня още от миналата година и знам, че ще си го постигне. Предварителните изпити са стимул😁 да си седне на д-то и да се подготви.

# 282
  • Русе
Аз това ВВМУ му го помня още от миналата година и знам, че ще си го постигне. Предварителните изпити са стимул😁 да си седне на д-то и да се подготви.
Такова нещо не съм виждала никогъж в нашата къща. От първи клас залага на стратегията - Може пък да го знам, като ме питат. Никакви кандърми от моя страна не го трогват. Пък не е като да се радва на чак толкоз богата култура и познанията да извират. Но обикновена аз ден два преди момента се втурвам да го гоня и да му дудна. И като ме види, че плача и страдам - казва - "Заради теб го правя" Imp  Обаче с ВВМУ не е познал. Хич не се натискам да ходи в технически специалности. Даже с леко злорадство ще изчакам краха и ще почна да дудна - за филологии и разни други избрани, където по може да стане работата нататък. То не е само да влезе.

# 283
  • столицата
Амбър, лоша си😁

# 284
  • Русе
Често ми го казват в къщи. Imp Но съм казала че следващото предложение за работа далеч от тях, ще го приема - ако ще на Марс да е.

Общи условия

Активация на акаунт