КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 621
  • 767
  •   2
Отговори
# 120
По-горе май стана дума и за персонала... Обява за работа на круиз:
https://www.facebook.com/kouzonbulgaria/

# 121
  • Бургас
От сайта на msc как да видя колко струват бреговите екскурзии?

Влизате с резервацията си в сайта и отивате на меню enhanced your trip или нещо подобно.
Там излизат всички допълнителни опции като екскурзии, пакети напитки и други надграждания.
Направих регистрация, но ми иска номер на букинг, за да продължи с менютата. Ако има възможност някой да ми каже какви са цените за екскурзиите в Задар /Хърватска/. Ако някой е ходил, да сподели и стига ли времето за Плитвички езера.

Последна редакция: пт, 01 апр 2022, 13:13 от mle4ko

# 122
мисля, че не се предлагат Плитвички езера -
https://www.msccruises.com/en-gl/Cruise-Destinations/Mediterrane … roatia/Zadar.aspx

# 123
  • Бургас
Благодаря! А може ли да ми кажете цена за брегова екскурзия Krka National Park ? Не мога да видя никъде цени.... Sad

# 124
Здравейте! Резервирали сме круиз през май и започнах да се подготвям. Имам въпроси разбира се:
1. Как да се придвижим в Марсилия от круизния терминал ,  като се има предвид, че никога не сме били във Франция досега? Какво е добре да се види ?
2. Като акустираме в Неапол , възможно ли е за деня да отидем и разглеждаме и Помпей и Везувий? Или ще ми предложите нещо друго ?

Благодаря ви предварително!

# 125
С коя круизна компания сте? Вземете си бордови екскурзии, все още има като че ли ограничения за свободно слизане от кораба.В Марсилия можете да разгледате само града или да идете до Екс ен Прованс или пък Авиньон. За неапол правилно сте се ориентирали за Помпей.

# 126
С коя круизна компания сте? Вземете си бордови екскурзии, все още има като че ли ограничения за свободно слизане от кораба.В Марсилия можете да разгледате само града или да идете до Екс ен Прованс или пък Авиньон. За неапол правилно сте се ориентирали за Помпей.
С Роял Карибиян , живот и здраве ще сме. Не са задължителни бордовите екскурзии, затова ми се иска да е самостоятелно слизане. Бяхме октомври 2021 с MSC и тогава бяхме с бордова екскурзия , но само защото тогава все още бяха задължителни.
Моля, все пак за някакви съвети как да стигнем от круизния терминал в Марсилия до старото пристанище примерно....

# 127
  • Пловдив
Има градски рейс.  Излиза с от круизния терминал ( ако кораба е далеч, извозват до изхода, до колкото помня ), и от там отдясно на булеварда има спирка . Другия вариант е да вземете шатъл до града. Беше 9 евро, сега колко е, не знам. Доста далеч спира от града кораба , имайте предвид.
Везувий И Помпей за ден идва много . Помпей по-добре, ако трябва да избирате. Там е огромно и доста време е нужно.

# 128
Има градски рейс.  Излиза с от круизния терминал ( ако кораба е далеч, извозват до изхода, до колкото помня ), и от там отдясно на булеварда има спирка . Другия вариант е да вземете шатъл до града. Беше 9 евро, сега колко е, не знам. Доста далеч спира от града кораба , имайте предвид.
Везувий И Помпей за ден идва много . Помпей по-добре, ако трябва да избирате. Там е огромно и доста време е нужно.
Благодаря!
Дано има шатъл , ще го вземем...
Ще имам предвид за Помпей.
А освен него , какво бихте ми предложили при спирката в Неапол, предвид , че сме били там за еднодневна разходка с пица преди 3 години?

# 129
  • Бургас
Искам да споделя, на един круиз на Коста на който бях преди 7-8 години, двама от пасажерите закъсняха за отплаването, кораба ги чака може би час и после тръгна без тях. Информацията ни беше   от хора от екипажа. Ходете там, където ще ви стигне времето, защото ако закъснеете бай бай без вас. Дано няма такива ситуации, но все пак се случват.

# 130
  • Пловдив
Ами ние в Помпей сме били при една спирка, в друга ходихме на Капри, в трета към Соренто (тогава с екскурзия), та можете и към Амалфи да отидете . Но след Помпей няма да има време за такива неща според мен, за това се избира едно и се действа.

# 131
  • Sofia
Ако правилно си спомням (отдавна сме ходили), в Неапол точно пред терминала има едни червени туристически автобуси за Помпей, около €20. Тръгват оттам и се връщат там, беше много удобно.

В Марсилия може и с Uber, ако не сте почитатели на обществения транспорт.

# 132
еха, ама как хубаво си дойдохме на темата. От две години мълчим пък сега вече и за екскурзии си обсъждаме. Значи нещата се оправят. И ние отиваме на круиз да ви се похваля. През юни ще правим фиорди с Коста Диадема, но си взехме екскурзии от борда имат пакет експлоръл и включва една еднодневна и две полудневни-напълно достатъчни са ми. Ще видим най-важното.

# 133
  • София
Здравейте! Може ли някой с опит да сподели   при слизане с MSC в Чивитавекия в 8 ч.   и  придвижване до Фиумичино за полет в 14 .30 ч. в колко най - рано да слезем от кораба? Прегледах разписанието на влаковете до Рим и видях, че има удобен в 10.40 , който е на летището в 12.30. Благодаря!

# 134
  • Пловдив
Аз бих хванала първия възможен влак, или поне някой около 9 часа . Фиумичино е Малко разхвърляно според мен и бих си дала малко повече време. Отделно има риск влака да закъснее, и е хубаво да има буфер .

Общи условия

Активация на акаунт