КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 918
  • 767
  •   1
Отговори
# 270
Преглеждах доста компании и не попаднах да изискват само тест , искат и ваксина.
Имах идея Ноември да направим круиз по-Карибите но май ще отпадне идеята.

# 271
може да се каже, че изискването е декларативно тоест заявяваш, че имаш. Но дали някой ще те провери или ще те върне ако кажеш, че имаш но не го носиш - незнам. Но тази компания е доста либерална по отношение на правилата.

# 272
Правилно ли разбирам, че не държат на бустери?
Досега мислех, че всички компании без изключение държат ваксинационния курс да е със съответната валидност, или бустер.
Сега като чета, дори и за рекавърито не са посочили срок.

# 273
  • Пловдив
На МСЦ отпадна изискването за бустер и за срок на ваксината, важното е да имаш. Теста си седи. За Коста същото ли е? Честно казано, надявам се да имат спад в търсенето и да отпаднат тези безумия. Не случайно, за 1 път има.намаления на круизи края на август. До сега такова чудо Западно Средиземноморие да е на 300 евро по това време не съм виждала. Ами да се усетят Малко и да оправят изискванията .

# 274
  • Sofia
И Роял Карибиън ще имат промени от 8 август.

# 275
  • София
Привет!
В неделя слязохме от Брилианс оф дъ сийс. Изискваха ваксинация, бустер и тест, не по-рано от 48 часа. Щом Shantal знае, че Роял ще имат промени от 8-ми - ще видим, но за 24.07 бяха такива изискванията. И не просто да декларираш, а прикачваш сертификат и бустер, отрицателен тест - показваш.
Не виждам да сте писали как са минали круизите ви - дайте малко инфо!
Аз съм доволна от кораба, от маршрута, но жегите ми бяха много неприятни. В Санторини беше непоносимо!
Не смятам повече да пътувам юли и август.
Много ми хареса лоялната програма на Роял - лоундж с хубава кафе машина - денонощен достъп, закуска и мини-вечеря по времето на коктейлите, безплатни напитки до 13 долара през целия ден на всички барове и ресторанти - нашето ниво бяха по 4 на човек/на ден, безплатни снимки и др. намаления.
Всичко беше чудесно, но този стрес с тестовете трябва да престане!
Никой не носи маски, блъсканица в басейните - има много деца(това е голям минус за нас), кохащи, кашлящи - колкото щеш...
Чакам и вашите отзиви!

# 276
Ох , Не, май ще се простя с круиз по-Карибите . Изглежда ще букнен някъде там но на едно място.
Все пак чакам промените от 8-ми.

# 277
Здравейте! Някой ходил ли е на круиз с начална и крайна точка в Египет / Сафага / и спирки в Йордания и Саудитска Арабия? Как се придвижва човек до там ?

# 278
  • Sofia
Тук четох за предстоящите облекчения:
https://www.washingtonpost.com/travel/2022/07/29/carnival-royal- … an-covid-testing/

# 279
Здравейте,

Прекрасна тема!
Винаги съм мечтала да се кача на круиз и съвсем скоро ще имам невероятната възможност да изпълня желанието си.
ММ ми подари подарък за рождения ден и ноември месец ще пътуваме (живот и здраве) на Costa Deliziosa! https://crusit.bg/kruizi/7-dni-gartsia-italia-harvatska-cherna-gora-ath07a02

Нямам търпение!

Ако някой от вас е бил на този кораб, виждам че е от 2010г. , може ли да сподели лични впечатления?
Сега имам задачата да избера екскурзии и допълнителни атракции, които да посетим.
Не искам да си даваме парите напразно, така че всякаква информация ще ми бъде полезна!

Flowers Hibiscus

Дано пандемията не развали плановете ни!

# 280
  • София
На МСЦ отпадна изискването за бустер и за срок на ваксината, важното е да имаш.
Не знаех, това е чудесно, дано остане така. Аз съм с бустер, мм е с две ваксини, втора доза от преди година. Ходихме до Париж и Дисниленд, него го накараха да прави антигенен тест на нашето летище, там никой никъде нищо не ни поиска.
Нашият карибски круиз трябваше да е миналият февруари, но го преместих за ноември (тогава бе пикът на омикрон). Не желая да слагам повече ваксини и бустери.

# 281
  • София
Хайде и за неваксинираните има вече круизи! NCL иска или ваксинация, или отрицателен тест. Дано "повлекат крак" и за другите компании, че този тест преди круиза ми разваляше настройката за почивка.

# 282
Хайде и за неваксинираните има вече круизи! NCL иска или ваксинация, или отрицателен тест. Дано "повлекат крак" и за другите компании, че този тест преди круиза ми разваляше настройката за почивка.
Може ли линк към официална информация за тази промяна.

Намерих го!
https://www.ncl.com/fr/en/sail-safe

Някой ,ако е пътувал с NCL може ли да сподели как е организирано храненето- прочетох, че няма определини часове и маси. Това означава ли че само на бюфета е включен в цената, а за ресторантите се плаща допълнително?

Последна редакция: вт, 09 авг 2022, 22:30 от BOSS SAMORAI

# 283
  • София
....а за ресторантите се плаща допълнително?
Има ресторанти, за които се плаща допълнително. Има и безплатни ресторанти (основен, бюфет, пицарии, скара и т.н.). Ако не си изберете ситинг, ви настаняват на момента, когато решите да вечеряте, като може малко да се почака за маса - 5-10 минутки, в зависимост от натовареността. Също там се закусва и обядва безплатно.

# 284
+Здравейте,някой да е ползвал услугите на фирма Blue seas и да сподели мнение.Предварително благодаря за отговора.

Общи условия

Активация на акаунт