КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 819
  • 767
  •   1
Отговори
# 345
Здравейте,

да споделя и за MSC. Имаше изискване за антигенен тест и ваксинационен паспорт за всички над 18 години. Дадохме разпечатани копия - само ги погледнаха. На борда, с маски беше само екипажът. Темепратури никой не е мерил, допълнителни тестове не са правени, никой от гостите не носеше маска. В театъра не се е спазвала дистанция и си беше плътно пълен. Имаше изискване да се запазва час за представленията, през приложението.  Бяха по три на вечер. Диспенсърите с дезинфектант мисля, че бяха повече преди пандемията. Като цяло, ако не се виждаха маските на екипажа - нямаше и да се сетя за Ковид.
 Всеки сам си слагаше храната в бюфета. В ресторанта - даваха ни хартиено меню и съответно сервират каквото си поръчаме. През приложението нямаше опция за поръчка.
За мен, корабът беше препълнен. На моменти в бюфета беше невъзможно да си намериш маса, тълпи тичат неориентирано с чинии, деца се тръшкат. Аз ли не бях в кондиция, не знам, но не съм много доволна този път.
На всяко пристанище се слизаше свободно. Партитата са същите. Общо взето, както преди пандемията.

вие кой маршрут правихте

Средиземноморието - Барселона, Марсилия, Генуа, Неапол, Месина, Валета..

# 346
Ние ще ходим по същия маршрут ноември. Със Сийвю ли бяхте? Дано извън сезона да е по-спокойно…

# 347
Ние ще ходим по същия маршрут ноември. Със Сийвю ли бяхте? Дано извън сезона да е по-спокойно…
[/quite     

Да, със Сийвю. И аз мисля, че периодът нямаше как да е подходящ за спокойно изкарване.  Ноември би трябвало да е доста приятно. Стискам палци за хубаво време и весели емоции.

# 348
  • Бургас
Днес платихме круиза със Sieview за ноември. Нямам търпение и се моля този път да не се провали нищо заради пандемии и болести.
Ще бъдем със синът ни на 1г. в каюта с балкон. Дали подготвят бебешки креватчета или трябва да заявя специално? И на кого - на българската агенция или при качване на кораба?

Стискам палци, всичко ще е наред Simple Smile Питайте си бг агенция, в крайна сметка за това взимат % Simple Smile Иначе MSC имат готино приложение, инсталирайте си го и можете да разгледате  там какво и как предлагат /допълнителни услуги, екскурзии и т.н./.

Благодаря, не знаех за приложението! Преди като резервирах, имах направо профил с предстоящото пътуване в официалния сайт на МСЦ. Сега не намирам с резервационния номер такова нещо. Но и преди резервирах чрез сийсканър.
Сега ще сваля приложението.
Здравейте!За коя дата на ноември сте за круиза със Sieview ?

# 349
От 7ноември. Ще се качваме от Неапол. А вие?

# 350
  • Бургас
От 7ноември. Ще се качваме от Неапол. А вие?
Здравейте! И ние сме от тази дата и тръгване!Суперрр!Един човек от групата да се случим!Готова съм с програмата,ако искате ми пишете на лични,може да се чуем!

# 351
здравейте отново, гледам интересни плавания на МСЦ от Джеда, знаете ли как се стига до там най-изгодно

# 352
Ние тръгваме на 26.09. с Costa Toskana Италия, Испания и Франция, ще се радвам, ако има някой за този круиз.

# 353
здравейте отново, гледам интересни плавания на МСЦ от Джеда, знаете ли как се стига до там най-изгодно
Wizzair пуснаха полети до Джеда. Виж от Букурещ, Италия и др има…

# 354
На Селестиал храненето как е организирано? По класическия начин с бюфет и отделно ресторант със сервиране и меню?
Ако има класически - има ли запазена маса за целия круиз, или е на принципа настаняват където има?

Имаше един ресторант, който беше бюфет. Други два ресторанта бяха с меню и сервиране. Един ресторант, в който  храната се плащаше. Няма запазена маса за целия круиз. Настаняват ви където има свободна маса. Останахме доволни, както от храната, така и от обслужването. Круиза беше all inclusive, което включваше: минерална вода, но я поръчваш на чаша, а не бутилка; вино (бяло, розе или червено) отново на чаша, но колкото искаш чаши можеш да изпиеш; бира наливна; безалкохолни коктейли и алкохолни (всеки ден по два от вид); и разни други като кафе, чай, горещ шоколад.
Менюто в ресторанта беше отпечатано на хартия, вкл. и на български език. Сега като се замисля, може да е имало, такова, което да си свалиш на телефона, но не съм го използвала.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2022, 16:33 от bwbwbw

# 355
  • Плевен
Здравейте приятели!
Виждам, че доста се оживиха вече нещата с круизите, което доста ме радва!
Ние чакахме Аида да махнат изискването за ваксини, но сега нещо не ми е ясно. На сайта на Аида пише това, преведено с гугъл преводача:

"НОВО: Облекчени изисквания за пътуване за много пътувания AIDA от 17 септември 2022 г

Доказателство за защита от ваксинация срещу COVID-19 вече няма да се изисква при много пътувания на AIDA в бъдеще. За да защитим здравето на нашите гости и екипажа, следните разпоредби се прилагат от 17 септември 2022 г.:

Сертифициран отрицателен антигенен тест за всички гости на 3 и повече години
Деца и младежи под 18-годишна възраст обикновено не се нуждаят от ваксинации на круизи AIDA
Пътувания до 15 дни*: не се изисква ваксинация срещу COVID-19 за гости на 18 и повече години
Пътувания, по-дълги от 16 дни: пълна защита от ваксинация за гости на 18 и повече години, включително тези, които са се възстановили. За напълно ваксиниран се счита всеки, който има три индивидуални ваксинации или като преболедували две индивидуални ваксинации.
Ориентиращи пътувания: не се изисква ваксинация, ако вместо това може да бъде представен сертифициран PCR тест или сертифицирано доказателство за реконвалесценция"

Но сайта на Сиискенер, от където резервирам, за резервация с Аида пише:
Full COVID-19 vaccination required: All guests 12 years of age and older require full COVID-19 vaccination protection (further information: Federal Ministry of Health). For departures up to and including 16h September 2022, guests are considered fully vaccinated if they have received two individual vaccinations or one recovery + one individual vaccination. For departures on or after 17th September 2022, anyone who has received three individual vaccinations or one recovery + two individual vaccinations will be considered fully vaccinated. For recovered guests without vaccination protection, travel is not possible. Only the COVID-19 certificate of the EU is valid as proof and this certificate has to be carried during the whole trip. Accepted vaccines are those approved by the EMA (European Medicines Agency) from BionTech/Pfizer (Comirnaty), AstraZeneca (Vaxzevria), Moderna (Spikevax), Johnson & Johnson (Janssen) and Novavax (Nuvaxovid); cross-vaccinations are permitted.

Нещо не разбирам. А вече толкова много ни се пътува...
Желая на всички прекрасни пътувания!

# 356
  • Sofia
Чети на сайта на компанията, посредниците не актуализират информацията своевременно напоследък.

# 357
  • Плевен
Чети на сайта на компанията, посредниците не актуализират информацията своевременно напоследък.
И според мен по-актуална е информацията на сайта, но понеже е на немски, а аз дума не разбирам, та се притеснявам да не би нещо да не съм разбрала правилно.

# 358
Пътувайте с Коста - нито са ни искали сертификата за ваксинация, нито някой го е проверявал, само декларирате че го имате, антиген 48 часа преди качване и сте ОК.

# 359
  • Плевен
Пътувайте с Коста - нито са ни искали сертификата за ваксинация, нито някой го е проверявал, само декларирате че го имате, антиген 48 часа преди качване и сте ОК.

Домино, и бих се качила на който и да е кораб. Знаеш, бяхме на Меравилия 3 пъти, пътувахме с ПиО Азура като беше почти нов, Армония и този на Селестиъл въобще не ги броя, но от Аида Прима бяхме очаровани! Бироварната на борда и безлимитните бяло и червено вино, са включени в цената, бакшишите също,  невероятното разнообразие от всякакви екзотични плодове, които не бяхме опитвали дотогава, невероятната храна и специалитети, топлите вътрешни басейни и страхотния аквапарк на закрито, който можеш да ползваш, дори ако времето не е много топло ни очароваха напълно. И не на последно място е много добрата цена. Моите вкъщи не искат да чуят за друга круизна компания. Затова чакахме и те да отпуснат мерките, но те, като типично немска компания, ги отпуснаха последни. Днес пуснах заявка за Канарски о-ви с Аида Нова през ноември, защото мин. година си го канселирахме заради изискването и децата да са ваксинирани.

Общи условия

Активация на акаунт