КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 713
  • 767
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Здравейте,

Харесала съм си MSC круиз през април, като придвижването до там ще си го организираме сами.
Тръгването на круиза е от Геноа в 18:00. Евентуалният полет каца в 12:00 на летище Геноа.
Тези 6 часа би трябвало да са достатъчни за трансфер и да покрият евентуално закъснение на полета.

Въпросът ми е поемаме ли твърде голям риск с кацане в същия ден или за по-сигурно да търсим за предишния ден?
Полетите до Генуа са скъпи, сравнено с полети до Милано и от там с влак, и са с прикачване, което увеличава риска.
И да, рисково е да летиш в същия ден.
Не е много готино времето през април, по-добре май, или началото на юни - цените са една идея по-високо от априлските, но е топличко.

# 496
Здравейте,

Харесала съм си MSC круиз през април, като придвижването до там ще си го организираме сами.
Тръгването на круиза е от Геноа в 18:00. Евентуалният полет каца в 12:00 на летище Геноа.
Тези 6 часа би трябвало да са достатъчни за трансфер и да покрият евентуално закъснение на полета.

Въпросът ми е поемаме ли твърде голям риск с кацане в същия ден или за по-сигурно да търсим за предишния ден?

Категорично поемате риск да не се качите.
При тръгване обявено в 18.00ч., трябва да сте поне в 16.00ч. при кораба, тъй като има доста формалности преди качването. Ако не се лъжа, даже MSC определяха предварително часове за качване на отделните групи пътници, които бяха далеч по-рано от часа за отплаване.
Самолетът също е възможно да има закъснение (особено, ако е на една известна нискотарифна компания). Освен това трябва да предвидите време за пътуване с влак, а по мои спомени, по тази отсечка влаковете не са толкова начесто, пък и в Италия често обичаха да стачкуват.
Така че изберете или по-ранен полет, или пътувайте предния ден. Blush

# 497
  • София
Благодаря за отговорите. И аз имах същите притеснения.

Много варианти ми се въртят в главата. Предполагам, че ще летим до Милано предния ден, но не ми се иска да спим там, защото хотелите са около 300 евро, а това доста оскъпява. Друг вариант е да се качим на кораба предния ден, но от Неапол.

Датите, които гледам са в края на април, защото се съобразявам се с ваканции.
Надявам се да е хубаво времето, но предполагам, че ще има достатъчно забавления на кораба.

# 498
  • Пловдив
Момичето казва, че в 12 каца в Генуа, а не в Милано. Летището на Генуа е 20 минути с такси. Единствения проблем е ако полета закъснее повече от 3 часа.
Евентуално да хванете ранния сутрешния  полетдо Бергамо,  като първи, е малко вероятно да закъснея, и от там до Генуа влак. Ако става въпрос за събота, разбира се. До Неапол билетите също не са евтини и не са всеки ден, вижте ги дали ще ви устройват .
П.с А да спите в Генуа ? Или някъде извън Милано, на линията на влака ? Би трябвало да е по-евтино.

Последна редакция: пн, 07 ное 2022, 13:00 от luba_rizova

# 499
  • Sofia
Какви ваканции има края на април?
Относно риска, винаги има риск и гледам да летим поне предишния ден, но ако нямам други опции, със сигурност бих рискувала. Все ще настигнем кораба някъде по пътя Simple Smile

# 500
  • София
Момичето казва, че в 12 каца в Генуа, а не в Милано. Летището на Генуа е 20 минути с такси. Единствения проблем е ако полета закъснее повече от 3 часа.
Евентуално да хванете ранния сутрешния  полетдо Бергамо,  като първи, е малко вероятно да закъснея, и от там до Генуа влак. Ако става въпрос за събота, разбира се. До Неапол билетите също не са евтини и не са всеки ден, вижте ги дали ще ви устройват .
П.с А да спите в Генуа ? Или някъде извън Милано, на линията на влака ? Би трябвало да е по-евтино.

Круизът тръгва в неделя от Генуа в 18:00.
Да, до Геноа мислeх (мисля?) да ни е полетът. Той пристига в 12:00 на обяд. Сутрешен полет е и струва ми се първи полет на самолета за деня (не съм 100% сигурна), но дори да има и предишен полет, не би трябвало да закъснее чак толкова много. Полетът е в 10:30, с нискотарифна.

Другият вариянт е да летим в събота до Милано и евентаулно да се придвижим до Геноа в събота и в Геноа да спим.
Или да се качим в събота от Неапол, но отплаването е в 13:00, което от своя страна също усложнява ситуацията

Няма да пътуваме от София, а от Брюксел.

Благодаря на всички за насоките - ще го мисля още, но круиз ни е голяма мечта.

# 501
  • София
..... круиз ни е голяма мечта.
Щом е мечта - нека не се правят компромиси с компания, сезон, и т.н.
Изберете си маршрут, топло време и ще се намери оптималната оферта за бюджета ви.
Тук всички могат да помогнат с оферта!
Това, разбира се е само съвет!

# 502
  • Малка къщичка - близо до морето!
Здравейте, предстои ни круиз следващата седмица.

Western Mediterranean Cruise with Vasco da Gama Source: Own ratingSource: Own ratingSource: Own ratingSource: Own rating 7 days from/to Malaga, departure 19/11/2022 (S21VMPM-VDG)

Дали някой има впечатления за този кораб? Все още не съм потвърдила резервацията. Имам и друга опция, но от този ден за настаняване /рожден ден на съпруга ми/ предпочитаме този маршрут. Разбира се, ако кораба не е ОК, то ще се насочим към Италия и Франция. Благодаря Ви и хубав ден!

https://www.seascanner.com/cruise-k206807-geschichte-kultur-trad … co-da-gama-malaga

# 503
Здравейте, предстои ни круиз следващата седмица.

Western Mediterranean Cruise with Vasco da Gama Source: Own ratingSource: Own ratingSource: Own ratingSource: Own rating 7 days from/to Malaga, departure 19/11/2022 (S21VMPM-VDG)

Дали някой има впечатления за този кораб? Все още не съм потвърдила резервацията. Имам и друга опция, но от този ден за настаняване /рожден ден на съпруга ми/ предпочитаме този маршрут. Разбира се, ако кораба не е ОК, то ще се насочим към Италия и Франция. Благодаря Ви и хубав ден!

https://www.seascanner.com/cruise-k206807-geschichte-kultur-trad … co-da-gama-malaga

Не съм се возила с този кораб, но изглежда уютен

# 504
  • Малка къщичка - близо до морето!
Моля за малко помощ! Направи ми впечатление, че на първа страница, в раздела "необходими документи" е написано следното:
"................Пътуващите са длъжни да си осигурят всички документи за пътуване, валиден паспорт, визи ако е необходимо при посещение на някои държави. За държави членки на ЕС, се изисква паспорт с валидност минимум 6 месеца преди приключване на пътуването. Нужен е паспорт за всички круизи в Европа......................"

Да разбирам ли, че дори когато круизните държави са само европейски - Испания и островите й, то също е необходимо валидността на паспорта да е минимув 6 месеца преди приключване на пътуването?

# 505
мама на Ваньо и Ники, поне при Аида така се оказа. Системата им въобще не ме допусна да се чекирам с паспорта, който изтича юни месец, а пътуването е декември. Затова се чекирах с лична карта. Simple Smile. Пътуваме само в европейски държави и можех да избера един от двата документа.

# 506
  • Sofia
За първи път чета, че круизна компания приема лични карти, без значение от дестинацията. При много други това не е възможно.

# 507
За всеки случай вчера се свързах с Аида, за да питам дали мога да пътувам с лична карта и днес ми върнаха ето този отговор:

# 508
Здравейте,
опитвам се да направя директно резервация за круиз в MSC, ама нещо не се справям.
В сайта им има за държава на пасажер да избера само USA, а в сайта им за Европа, стигам само до избор на каюта.
За България само чрез агенции ли работят или нещо бъркам в резервацията?

# 509
  • Плевен
Здравейте,
опитвам се да направя директно резервация за круиз в MSC, ама нещо не се справям.
В сайта им има за държава на пасажер да избера само USA, а в сайта им за Европа, стигам само до избор на каюта.
За България само чрез агенции ли работят или нещо бъркам в резервацията?
Буба буба, не съм сигурна, но май през УК сайта им можеше. Досега с тях винаги сме взимали чрез посредник - 1 път с Крузит.бг, а останалите ги взимах от vivavoyage.co.uk. Цените са почти еднакви.

Общи условия

Активация на акаунт