КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 701
  • 767
  •   2
Отговори
# 675
а, забелязахте ли кой кораб MSC ще плава там, аз мисля че маршрута с Флам на Коста е на приемлива цена даже и без отстъпки, на мен с отстъпки ми даде най-ниска цена за балкон от 6 септември но с тръгване от Кил, вътрешната е на 617 евро на човек, но там пък може да опитате с опция "гаранти" и да чакате да видите разпределението няколко дни преди круиза, ако не ви хареса можете да смените

# 676
  • Плевен
Само аз ли трудно се оправям в сайта на Аида? Има ли къде другаде да разгледам какво предлагат, но ако може на английски.
Аз и двата круиза /+ 1 канселиран/ с Аида запазих също през сиискенер.

За пътуването до Лас Палмас - мин.година бях резервирала през Малага, с една нощувка там. Тази година летяхме до Аликанте с Уиз, нощувка, на другия ден Аликанте-Лас Палмас с Вуелинг. На връщане Лас Палмас-Милано Малпенса, нощувка и после Милано Бергамо -София, и двата полета с Уиз. Пътувахме само с раници, но понеже ще сме на топло, с навиване на руло, събрахме всичко необходимо. Обемните дрехи и обувки бяха на нас.

# 677
понеже ме питахте и на лични за круиз в Дубай ще ви предложа нещо което аз харесах и в момента е на още по-ниска цена. Кораба е нов и доста добре организиран -Коста Тоскана, датата е 2 март 2023 с тръгване от Абу Даби и цената за вътрешна каюта е 399 евро на човек. Ако добавим и напитки към това/тези напитки за които спорим от няколко дни/ цената става 1 278 евро за двама, но ако сте с регистрация тоест сте член на коста клуб цената ще ви слезне на 1 200 евро за двама, е? Мисля че за този кораб и този маршрут е приемливо, остава само да си намерите самолетни билети. На Уиз ер за тези дати са скъпи вече, но при Fly Dubdy са OK, но може и при Уиз да паднат. Ще проверя вариантите и ще ви пиша вкл. и на лични с които се познаваме.
Domino, аз се интересувам за круиз в Дубай. И бях избрала MSC WORLD EUROPA 22 дни от 23.03 до 14.04 от Доха. Говорих с човека от Cruist.bg /много внимателен/, направихме резервация и... няма места, дори за вътрешна. Предложиха ми с 2 дни по-къс от Дубай, обаче нещо не са много ок датите и часовете на полетите. Много го мисля... А при мен изискването е да съм на кораб на 13.04 /имам РД/ и кораба да е от по-новите, че предния път бяхме на Операта и нещо... преди нея на Фаволоса на Коста, абе друго си е по-нов кораб.
Та сега въпроса ми е: когато кораба е на котва 3 дни и ние се качваме на 2-рия ден, може ли да се качим по всяко време или трябва да се съобразим с часа, който ни дават или някакъв друг часови диапазон. Защото намирам полет, който каца в Дубай 0:50 и не ми се виси на летището до сутринта, а не ми се взима хотел за няколко часа. Отделно, че пътуваме с 2 младежи /момче и момиче/ и взимаме 2 каюти, ако трябва да взимам хотел ще трябват и 2 стаи.

# 678
ами добре си го измислила, защото освен рожден ден на 13 април ще хванеш и великденската ваканция на децата, не знам обаче как ще стане с ембъркейшъна тъй като си е цяла процедура и екипаж който го извършва, виж дали имат качване и за по-късен час, дата или просто се обади по телефон и ги питай. Но крузит.бг ще свършат тази работа щом от тях купуваш те са коректни. Круизите в ОАЕ са евтини но пък за сметка на това полетите са скъпи или евтините са в неудобни часове, вие поне сте само в едната посока, на връщане ще летите от някъде в Европа-Италия. Само не мога да си го представя 16 и повече дни на борда на един кораб. Каквото и да кажем, храната си е еднообразна в бюфета, че и в ресторантите се повтарят менютата. И наистина разбирам, че за по-дълги маршрути не е най-подходящо да се рискува с вътрешна каюта.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 14:17 от domino25

# 679
ами добре си го измислила, защото освен рожден ден на 13 април ще хванеш и великденската ваканция на децата, не знам обаче как ще стане с ембъркейшъна тъй като си е цяла процедура и екипаж който го извършва, виж дали имат качване и за по-късен час, дата или просто се обади по телефон и ги питай. Но крузит.бг ще свършат тази работа щом от тях купуваш те са коректни. Круизите в ОАЕ са евтини но пък за сметка на това полетите са скъпи или евтините са в неудобни часове, вие поне сте само в едната посока, на връщане ще летите от някъде в Европа-Италия. Само не мога да си го представя 16 и повече дни на борда на един кораб. Каквото и да кажем, храната си е еднообразна в бюфета, че и в ресторантите се повтарят менютата. И наистина разбирам, че за по-дълги маршрути не е най-подходящо да се рискува с вътрешна каюта.
Честно да ти кажа, всички познати ме питат: "ти сигурна ли си, че искаш да бъдеш на един кораб 20 дни с 2 тийн, ще те луднат или накрая няма да се понасяте", та много се замислям.
Сега гледам MSC FANTASIA от Рио де Жанейро до Лисабон - 2 седмици, ама самолетните билети са над 1000Е/човек и хотел преди круиза... и пак става...
Накрая ще взема един 7-дневен, ама април има само за средиземноморието и не знам как е времето.

# 680
  • Горна Оряховица
Позапълних възможните дати за почивка през април и юли и ни остава една дупка от 1 до 14 септември.
Иска ми се някакъв круиз, но с 2 деца на 4 и 8 години не повече от 5-7 нощи и не много далечен, заради полета до началната точка. Горе коментирахте за Дубай, но в този период е жега, а и едва ли има. Някакви джокерчета какво да погледна? Simple Smile

# 681
Септември си е най-подходящо за средиземноморски круиз, но цените са като за лятната ваканция, то всъщност си е и ваканция за децата все още до 15 септември. Ясно е, че цените няма как да бъдат същите от преди пандемията или от преди пет и повече години, най-малкото заради инфлацията и други икономически фактори, но преди намирах круизи до 500 евро за летните месеци тук в средиземно, а сега освен на ласт минт  не знам дали ще има нещо изгодно. Правил съм си експеримент да пускам филтър най-ниска цена за по дълъг период директно от сайтовете наа круизни компании, ами НЯМА. Даже и цитираната по- горе Аида и при тях няма изгодни за тези месеци. Но затова е този форум тук, като открием нещо да го споделяме и да действаме. Затова ви писах за дубайския круиз и преди ви писах за декемврийския с Делициоза в Адриатическо, беше на цена 340 евро. Някой даже писаха че ще идват но не се видяхме на борда от 10 до 17 декември, но пък с тия от вас с които се познавааме лично си пращахме снимки по месинджер и във фейса. Имаше и смелчаци които направиха ЧНГ круиз от Барселона- ПОЗДРАВЛЕНИЯ, било е много яко!

# 682
  • Sofia
Честно да ти кажа, всички познати ме питат: "ти сигурна ли си, че искаш да бъдеш на един кораб 20 дни с 2 тийн, ще те луднат или накрая няма да се понасяте"

Аз не бих си го причинила повече. Бяхме две седмици сега, от които 10 дни круиз, накрая много ѝ доскуча на дъщеря ми. Липсваха ѝ приятелите в Бг, изпусна разни купони и изглеждаше истински тъжна последните дни.  
Дружно решихме, че седмица е максимумът, който ѝ е комфортно да прекара с нас, за да не се напрягаме взаимно.

# 683
Здравейте,
да попитам как най-лесно е придвижването от Софиа до Лас Палмас.
Разбира се става въпрос за круиз Канарски острови с Аида.
Благодаря за информацията за кораба.

Преди няколко години бяхме на почивка там , с полет София -Мадрид и Мадрид -Гранканария /може да има и директен до Лас Палмас,  не знам  / от Гранканария до Лас Палмас бяхме с автобусче за около 30 мин.

# 684
  • Плевен
Здравейте,
да попитам как най-лесно е придвижването от Софиа до Лас Палмас.
Разбира се става въпрос за круиз Канарски острови с Аида.
Благодаря за информацията за кораба.

Преди няколко години бяхме на почивка там , с полет София -Мадрид и Мадрид -Гранканария /може да има и директен до Лас Палмас,  не знам  / от Гранканария до Лас Палмас бяхме с автобусче за около 30 мин.
Написах как сме направили ние, има варианти през Барселона, през Мадрид, през Малага, през Милано. Всъщност най-евтини бяха връзките през Англия - през Лондон, през Манчестър, през Дъблин, но пък много се удължават полетите по този начин. Има директен от Букурещ до Гран Канария с Уиз, но кацат по нощите и при нас отпадна като вариант.
За Дубай - мисля, че питах преди самата круизна компания за чек ина и може само през деня, но все пак питайте и вие.
Да се знае, че в Дубай от порта има разни безплатни бусчета до Моловете. Малки са и бързо се пълнят, но си е добре да се придвижиш с тях до по-централно място безплатно, ние така правихме.

Цвете, и ние не знаем нито дума немски, но въобще не беше проблем. От персонала всички говорят английски. Единствено комуникацията с другите пътници е проблем, но ние като участвахме в игра например, аниматора ни превеждаше, даже се сприятелихме с хора от персонала, благодарение на това, че те говорят английски.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 18:08 от anyto

# 685
Да питам за Аида дали само на немски се говори? Понеже харесахме няколко круиза с тях , но това с езика малко ни притеснява, защото с немския сме на Вие ?

# 686
  • София
а, забелязахте ли кой кораб MSC ще плава там, аз мисля че маршрута с Флам на Коста е на приемлива цена даже и без отстъпки, на мен с отстъпки ми даде най-ниска цена за балкон от 6 септември но с тръгване от Кил, вътрешната е на 617 евро на човек, но там пък може да опитате с опция "гаранти" и да чакате да видите разпределението няколко дни преди круиза, ако не ви хареса можете да смените
Да, MSC Euribia. Нов кораб, много приятен. Намерих за Юли месец от vacantions to go, с балкон.

# 687
  • Sofiа
Охх, с тия Дубайски круизи ме вдъхновихте.
Отдавна се каня да го видя тоя Дубай как се е променил за последните 20 години и идеята за круиз много ми допадна, ама цените на билетите излизат колкото самия круиз Flushed

# 688
Благодаря за бързите и компетентни отговори.

# 689
Аз като ви чета,момичета,и почвам да съжалявам,че резервирах круиз с Норвегиън Сън.Това не е нов кораб и сигурно няма да е хубаво.Дано като нямам особена база за сравнение да не се разочароваме много..Била съм на круиз 1 път с Карнивал Сенсейшън.

Общи условия

Активация на акаунт