КРУИЗИ /Тема 16/

• 59 619
  • 767
  •   1
Отговори
# 690
  • Mediterraneo

Иначе, да, никой не проверява с какво се качваш на борда на кораба, прибирайки се от брега.
На MSC  проверяват на връщане от брега. Чантите минават през скенер. Ако имаш бутилки ги прибират с етикет за коя каюта са и ги връщат последната вечер преди слизане.
Съжалявам,че ще го кажа,но това е типично "българска" простотия! Така у нас на басейните забраняват да се внася храна и напитки отвън.
[/quote]
Пак неподготвен се изказа, Дефчо. Що се вреш в теми, от които нищо не разбираш?! Т.е. защо изобщо пишеш...

# 691
Здравейте, оглеждам се за този круиз https://crusit.bg/kruizi/7-dni-germania-norvegia-urhu от 25.06, но нещо не го намирам по-евтин. В seascanner е по-скъп, а в seereisedienst.de изобщо не ми излиза. Може ли да помогнете. Благодаря!

# 692
  • София
Здравейте, оглеждам се за този круиз https://crusit.bg/kruizi/7-dni-germania-norvegia-urhu от 25.06, но нещо не го намирам по-евтин. В seascanner е по-скъп, а в seereisedienst.de изобщо не ми излиза. Може ли да помогнете. Благодаря!
Здравейте!
Вижте тук: https://www.vacationstogo.com/ticker.cfm?r=24&incCT=y&d=561&v=28 … tm=20236&n=2&sp=y

# 693
В seereisedиenst  намирам това
https://www.seereisedienst.de/?id=suche
Цената е с вкл.бакшиш.
Успех.

# 694
  • Sofia
Vacationstogo понякога начисляват допълнителна такса от $100-120 за неамерикански граждани.
Не съм схванала още логиката на какъв принцип го правят, но имайте предвид.

# 695
  • София
Vacationstogo понякога начисляват допълнителна такса от $100-120 за неамерикански граждани.
Не съм схванала още логиката на какъв принцип го правят, но имайте предвид.
Тази такса на човек ли е или към цялата сума? Защото ако е към цялата сума пак излиза добра цяна.
Аз не съм резервирала през него, но наблюдавам круизи, които ме интересуват и те са доста по- евтини от повечето сайтове.

# 696
  • Sofia
На човек, но не винаги я начисляват. Искай си оферти и пиши, че не си резидент. Имат много добри цени понякога, дори и с тези пари отгоре.

# 697
  • Горна Оряховица
Малко в страни от темата от къде си взимате куфари. Единия ни вече издава багажа и май съм намислила да взема твърд, че ми се струва по летищата е по-удачно да е твърд. Последния ни е на Estil, доволни сме...

# 698
Малко в страни от темата от къде си взимате куфари. Единия ни вече издава багажа и май съм намислила да взема твърд, че ми се струва по летищата е по-удачно да е твърд. Последния ни е на Estil, доволни сме...

Estil ползваме от доста години малък куфар за ръчен багаж и също съм доволна. Големите меки куфари са ни на American Tourister, защото имат много олекотени модели на 4 колела (под 2 кг е куфар среден размер, 1.7-1.8 кг според модела). Твърдите са ни на Samsonite. American Tourister ги има на българския сайт на Samsonite, но са по-евтини, често има и намаления.

Последна редакция: пн, 16 яну 2023, 18:35 от sereiadomar

# 699
Резервирах норвежки фиорди за началото на юни с Costa Firenze за 1398€ (с вкл. бакшиши). 7 нощувки 2 възрастни + 2 деца (7 и 11) с тръгване от Кил. Трябва да получа 50€ от компанията през която резервирах, тъй като имаше 25€ бонус на каюта + код от сайта. Офертата е тук

Доста спонтанна резервация и въобще не съм се оглеждала подробно за пристанищата. Датите съвпадат с ваканция на децата и затова така бързо взех решение.

Последна редакция: ср, 18 яну 2023, 19:42 от besyto

# 700
много добра цена, маршрута е доста интересен-нагласете си парички за допълнителни екскурзии и си вземете пакети напитки за преживяванията на борда , защото и кораба е новичък и и доста забавен

# 701
За фиордите може ли някой да разкаже кои са must have стоповете, защото разнообразието на предлагани е голямо, и за който никога не е ходил там е сложно да се избере.

domino25,
Темата с напитките е обсъждана многократно. В последно време в почти всеки ваш пост чета препоръка за закупуване на такъв.
Мисля че по-полезно ще бъде, ако споделите коя напитка колко струва текущо (eспресо, бутилка вода, чаша вино, чаша бира, коктейл, безалкохолно), за да може всеки спрямо начина си на почивка да прецени кое е по-изгодно за него. И нямам предвид избора между пълна свобода на напиткопиене, и някакво стискане и правене на постоянна сметка, напротив. Всеки си знае как си предпочита почивката, и за някои хора наистина не е изгодно да се предплаща пакет.
По време на нашите круизи, докато сме на пристанище сме прекарвали всяка възможна минута извън кораба. Често дори сме пропускали закуската. Връщаме се изморени, направо за вечеря, и колкото и да се напъваме не можем да стигнем и половината цена на пакета.
В дните на море отново колкото и да пием, пак не се избива цената.
Това е вечната дъвка в тази тема, както и в темата за Малдивите.
Хората са различни, за едни е изгодно, за други не е - няма много смисъл да се убеждаваме и спорим взаимно кое е по-доброто. За едни едно, за други - друго.
Но информацията е по-ценното. Ние например не сме пътували от 2017, вие пътувате редовно и ще имате по-прясна информация кое колко струва на борда - ще бъде много полезно да дадете ориентир за цените, за да може всеки набързо да си направи сметката.

# 702
  • София
 И аз се присъединявам към пътуващите към норвежките фиорди.
https://www.vacationstogo.com/fastdeal.cfm?deal=26968
Относно цените на напитките на борда, мога да кажа цени от Ноември (MSC). Кафе еспресо- 5 евро, коктейл (мохито ) 8 евро, наливна бира- 7 евро, чаша вино- 8-10 евро. Ние бяхме без пакет, но на на всеки следващ круиз мисля да си купувам, защото с мъжа ми обичаме хубаво кафе и пием по няколко. Следобед  или привечер да си вземете един хубав коктейл. Вечерта 1-2 чаши вино и парите стават същите. На нас бяха ни добавили една чаша вино към сметката, която после извадиха. На другите българи, които бяха на кораба също имаха надписани неща. И от тази гледна точка, аз лично съм за пакет, но всеки си преценява нуждите и възможностите.

# 703
  • Пловдив
На кой маршрут на МСЦ са тези цени ?
Последно пътувах 2020 януари,  божеее, кафето още беше 1.70 евра. Ако се е качило 3 пъти, направо е драстично, още повече в Италия е 1.20, преди беше 1 евро, тоест с 20% се е вдигнало само. 😅😅 Иначе бирите бяха по 5 ,до колкото помня, тоест не е толкова фрапиращо, а коктейлите бяха към 7. 5 евро за еспресо да си го пият. А в пакет пак не е безплатно  ,сигурно идва по 3.

# 704
  • София
На кой маршрут на МСЦ са тези цени ?
Последно пътувах 2020 януари,  божеее, кафето още беше 1.70 евра. Ако се е качило 3 пъти, направо е драстично, още повече в Италия е 1.20, преди беше 1 евро, тоест с 20% се е вдигнало само. 😅😅 Иначе бирите бяха по 5 ,до колкото помня, тоест не е толкова фрапиращо, а коктейлите бяха към 7. 5 евро за еспресо да си го пият. А в пакет пак не е безплатно  ,сигурно идва по 3.
Обърках се! Кафето беше 2 евро с бакшиша. За другите напитки са си така цените. Иначе доколкото чета в пакета влиза кафе еспресо!
https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/On-Board/All-Inclu … ive-Packages.aspx

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 09:09 от emiiordanova

Общи условия

Активация на акаунт