Национална художествена академия

• 2 330
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте,
Търся някой, който да сподели своят опит или пък да сподели какво е чувал от приятели, роднини, познати и така нататък.. Тъй като съм 12. клас, обмислям да кандидатствам в НХА с рекламен дизайн. Дочух някои истории как било "трагично" отношението на преподавателите, но не разбрах за кои точно става въпрос, едва ли ще се отнася за всички. Та, общо взето искам да попитам дали сте чували подобни истории и като цяло да споделите мнението си, ако имате такова.

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 11:47 от keran123

# 1
За всеки наш университет може да чуеш такива изказвания. Отношението на преподавателите е трагично, защото и новото на студентите е такова.
Ти обаче не си дете в детската градина, за да те вълнува отношението на преподавателите. Теб те интересува компетентността им, учебните програми и реализацията на завършилите.
Насочи проучването си в тази насока.

# 2
Аз се интересувам от тези неща. Имах предвид, че когато отношението им е надменно, някои от тях не отговаряли на въпросите на студентите, не давали пълни отговори, абе, един вид са гледали да ги прецакат едва ли не по думите на познати.

Също, ако някой знае нещо и за учебната програма, тъй като разбрах, че някъде била много остаряла, може да сподели. Simple Smile

# 3
  • СИ
Аз се интересувам от тези неща. Имах предвид, че когато отношението им е надменно, някои от тях не отговаряли на въпросите на студентите, не давали пълни отговори, абе, един вид са гледали да ги прецакат едва ли не по думите на познати.

Също, ако някой знае нещо и за учебната програма, тъй като разбрах, че някъде била много остаряла, може да сподели. Simple Smile

Мислиш в много погрешна посока и разсъждаваш доста наивно. Което си е напълно нормално, като за твоята възраст.
За всяко едно учебно заведение ще се намери някой да ти каже, че програмата е остаряла. Но, никой няма да ти каже къде програмата е нова. Няма нова или стара програма. Има добра и лоша. За тия дето ги мързи и карат полека и отгоре, все програмите и преподавателите са им виновни.

П.С. Даже и заглавието на темата е с правописна грешка.

# 4

Мислиш в много погрешна посока и разсъждаваш доста наивно. Което си е напълно нормално, като за твоята възраст.
За всяко едно учебно заведение ще се намери някой да ти каже, че програмата е остаряла. Но, никой няма да ти каже къде програмата е нова. Няма нова или стара програма. Има добра и лоша. За тия дето ги мързи и карат полека и отгоре, все програмите и преподавателите са им виновни.

П.С. Даже и заглавието на темата е с правописна грешка.

Случва се да сгреша от бързане/невнимание. А и гледам нещата както казват, няма какво друго да гледам. Когато някой споделя мнение, разбира се не го приемам напълно, но тъй като не съм го видяла със собствените си очи съм по-склонна да се доверя на сляпо. Колебая се между НБУ и НХА. НБУ си е доста скъп университет, но в крайна сметка като сметна парите за всички уроци и разходки до софия, които трябва да правя, за да се подготвя добре, то по-добре направо да се явя на един ТОП тест и да влезна в НБУ. Поне за това място почти не съм чувала лоша дума. Какво е мнението ви за този университет?

# 5
  • СИ

... Колебая се между НБУ и НХА. НБУ си е доста скъп университет, но в крайна сметка като сметна парите за всички уроци и разходки до софия, които трябва да правя, за да се подготвя добре, то по-добре направо да се явя на един ТОП тест и да влезна в НБУ. Поне за това място почти не съм чувала лоша дума. Какво е мнението ви за този университет? ...

НБУ? Хм-м-м-м-м... Поне аз не знам или не съм чувал за някой, който да не е приет или да не е завършил. Директно мнение не мога изкажа. Дъщерята на мой познат учи в него и май е пред завършване. А е доста посредствено момиче. Нищо лошо не искам да кажа за нея, но това говори за нивото на този университет.
Всъщност, като цяло в България има доста малко висши училища с факултети и катедри с прилична подготовка.

# 6
Ама тя си призна, че не я вълнува подготовката, а отношението. Simple Smile
Много ясно, че в частен университет отношението ще е с пъти по-любезно от държавния. Кой е луд да рита златната кокошка?
За нивото на подготовката обаче не мога да коментирам, защото нямам информация – възможно е в НБУ да е по-добра, а може и да не е.
И изобщо, в тази сфера повече се гледа какво можеш, а не къде и какво точно си завършил. Може и никъде да не си завършил. Ако си добър, ще изкарваш пари, ако не си – няма.

# 7
Според мен, избери Академията. По времето, когато аз бях студентка (преди 10+ години), това беше възможно най-престижното място за обучение, свързано с изобразителното изкуство, в БГ. Сега може и там да свалили малко нивото, но все пак вярвам, че е добър избор. Ще трябват и уроци при някой от преподавателите там, за подготовка по конкретното направление, иначе ще е доста трудно влизането.

# 8
ЗДРАВЕЙТЕ! За огромно съжаление НХА не е за предпочитане. Отдавна вече нивото му е ударило дъното, благодарение на преподаватели , като доц. Киро Матеев. Той не може да научи на нищо студентите си....ако сте момиче,  и да нямате особен талант или умения да рисувате, но пък умеете да пиете и да се държите мило ,то тогава имате шанс за добри оценки. Но все пак има светлина в тунела. Той би трябвало скоро да преустанови "преподавателската" си дейност, тъй като е пенсионердаink=topic=1380934.msg43706558#msg43706558 date=1635346379]
Здравейте,
Търся някой, който да сподели своят опит или пък да сподели какво е чувал от приятели, роднини, познати и така нататък.. Тъй като съм 12. клас, обмислям да кандидатствам в НХА с рекламен дизайн. Дочух някои истории как било "трагично" отношението на преподавателите, но не разбрах за кои точно става въпрос, едва ли ще се отнася за всички. Та, общо взето искам да попитам дали сте чували подобни истории и като цяло да споделите мнението си, ако имате такова.
[/quote]

Общи условия

Активация на акаунт