Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 668
  • 753
  •   1
Отговори
# 480
  • София
В школата са им направили подсказки за някои тези - какви високопарни слова да ползват за всяка от тях. Чета, чета ...и си мисля, освен да ги назубри, друг полезен ход няма. Нито един нормален човек, бил той и писател, не пише чак такива безумия...
E моят точно това се опитва да прави, но понеже му е като на китайски си ги пренаписва и се получават абсолютни безумия. Често дори не успява да ги съгласува по род, защото не схваща думичките в кой род са. А хем като ги пише за домашно не ги е учил наизуст, а директно ползва подсказките, както и таблиците в христоматията на Регалия. Е вчера съм се хилила на теза по строфата с куршума от "Хубава си моя горо". Беше написал: "Лирическия говорител изпитва болка от гората..." Joy

От понеделник и двете ми деца са присъствено Rolling Eyes Мии не ми е много радостно ама нямам избор. Тъкмо така хубаво се стиковахме у дома. След 2 години караници кой на кого пречи и кой трябва да пази тишина, вече всички се разхождат с безжични слушалки (дори и ММ) и настана мир, в който само аз си врякам, но никой не ме чува. Даже почнахме да обядваме семейно в голямото онлайн междучасие  на децата Joy И сега баш в големия студ и тъмница хайдеее да ставаме в 6.00 па чоропогащници, па шапки, шалове, ботуши, затопляй кола, разривай партина... Добре че са само 3 седмици до ваканцията.

# 481
  • в очите на дъщеря ми
Браво на дЯцатА, хем учат, хем готвят..😅😅

# 482
Ханна, както през другото време, така и онлайн приключват часовете, разликата е около 5 -10 мин. когато имат 7 часа, без значение в колко ще почнат. Единствено при онлайн, през двата дена междучасията не стигат за почивка, иначе, през цялата седмица учителите пускат по - рано събранията. С идеята да имат възможност децата които не успеят да влезнат, да ги поканят. Така ще бъде и през тази седмица ( от утре ).
GorgOnzola, при вас и сняг ли има. При нас няма, но за сметка на това, ние си имаме - студ на кутийки, мъгла и слана, даже до скреж го докарва. Определено си е студено. Ако присъствено си бяха нормални нещата, може би щях да я пусна, тъкмо да се калява, но в тази ситуация, без сливици, бързо прихващаща разни хреми и кашлици, не ми е много гот. Дни преди да ги пуснат онлайн, домъкна хремата и кашлицата, едвам се оттървах след това. Явно ще ги изнежваме, и вместо деца, ще си имаме къщни гърнета и цветя в саксии.

Има едно, от няколко дена мрънка на мойта да и прати всички домашни и планове, мойта я полива със студения душ като и отказва, снощи пак и замрънка, а туй мойто пък и вика - има ги в асаймънтс, виж си ги, част от домашните ни ги пращаше на Word, а онуй пак - ма моля ти сЪ, прати ми ги, а мойта - ти защо не ги писа в часовете, не става, няма да ти ги пратя, и онуй затвори телефона. Емиии, добре и го каза, тъй де, едни ще влизат, ще пишат, ще пращат, а другите какво правят, влизат, не влизат, хойкат по улиците, събират се в къщата на едната, правят си кефа с цигарки, вейпове, и разни енергийни напитки, и след това прати ми. Щели да и пишат още една 2 - ка по История, ми да и пишат. Ей такива безотговорни хич не ги харесвам. А туй с домашните и плановете не е само по История, а по повечето предмети.
Мойта дори блокна една, за да не и слуша глупостите, ( идва при дядо си когато са онлайн ), снощи я отблокна, и тва като почна, да ти кажа нещо, ами остай, няма значение, мойто диване се издразни, май пак ще я блокира, за да не и ръси глупости. Та такива ми ти работи, не ни е скучно, където и да сме. Ся да видим дали от утре ще го включват диването в часовете.

# 483
  • София
Бях две седмици с ковид и не ви четях много. И сега като прочетох за синекдохата и ми се развали еуфорията от оздравяването. Трябва и НВО да го направят по клинична пътека. Като те хванат нервите да има къде да идеш поне една система с успокоителни да ти пуснат без да ти искат обяснения кой те ядоса.

# 484
Валя, много ме разсмя. Добре звучи клиничната пътека и успокоителното. 😆

На мен споменатите термини по БЕЛ нищо не ми говорят, нито имам идея как се пише теза. Щерката я ударил яко пубертета и опозиционира при всеки опит за контрол и помощ от моя страна. Омръзна ми всеки ден да се караме и съм я оставила да се оправя сама и съответно да си носи последиците.

# 485
  • София
Сега тече онлайн пробния по мат на смг.
На първи модул щерчето има 55 от 65.
Стигнало й времето. Има сбъркани сметки, което го и очаквах. Но резулатът за мен е приличен.

Само мернах първата задача от 2 модул, щото помагах с пускането на теста. Изглежда лесна. Само дано не обърка сметките пак.

Казах й да не затваря нищо, за да мога да копирам задачи после.

Объркала е задача с конус. 25/35. Общо 80. Доволна. Ако внимава повече със сметките, спокойно може и до 90 да стигне.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 11:25 от ves+

# 486
  • София
Ves, и моята щерка се поти над задачите, но  по-зле се е справила 53/65. Каза, че два от отговорите ги налучкала.😄 Сега ще видим какви ще ги надроби на втори модул.

Кажете от къде мога да взема текстове за корекция с дадени отговори? Има ли такова чудо по книжарниците или онлайн?

# 487
  • София
Хм, и моето е на пробен, ама нищо не казва. Така че ще чакам официалните резултати. Не че имат значение колко е изкарал, ама все пак да се направя на заинтересована и да размахам пръст.
А за термините - аз само синекдоха знам какво е. И то случайно ми го казаха. Всичките ми звучат като лекарства, а някои даже като отрова за мишки.
С голямото беше лесно. Някак разбираше тези неща, които аз не разбирах и математиката само му е мъка. Ама мъничкото как се метна на мен… сега като закъса по нещо само брат му спасява положението. Хубавото е, че по физика и тримата вкъщи се оправят. Че нашата учителка навремето в часа по физика ни пращаше да й пазаруваме и да й плащаме сметките 4-7 клас. А от 8 нагоре беше прекалено късно да се опитвам да наваксвам и зубрех доколкото мога. Но от зубрене нищо не остава след 30+ години.

# 488
Ves, и моята щерка се поти над задачите, но  по-зле се е справила 53/65. Каза, че два от отговорите ги налучкала.😄 Сега ще видим какви ще ги надроби на втори модул.

Кажете от къде мога да взема текстове за корекция с дадени отговори? Има ли такова чудо по книжарниците или онлайн?

Ей тази книжка съм взела. Има отговори - това ми е винаги най-важният критерий. Не сме я почнали обаче, за да кажа как е като трудност и въобще става ли.

# 489
Момичета, как така не се сещате, синекдоха - и то спада към лекарствата, синекод не сте ли чували. Шегата на страна, но явно сериозно трябва да наблегнем над БЕЛ - ото, аз ще почна от утре, днес е почивен ден, и не ми се ще да си тровя психиката днес. И без това трябва да пишем - какви внушения ни дава цитат.... и тук е от първа глава на „ Немили - Недраги “, като се почне от улиците та чак до светещото прозорче, срока е до четвъртък, затова и не си дава зор, ако се изпречи препъни камъчето, ще се опитам да и помогна, макар и да не ме бива много. Обичам да разтягам локуми и да философствам, но опре ли се до писане на такива неща, бягам като дявол от тамян.

# 490
  • София
Синекдохата и аз вече ще я използвам като мръсна дума. Че и някакви два вида паралелизми изникнаха при нас - образен и още един, но не го запомних. Езикът ми става на фрьонга докато ги произнеса, камо ли да запомня кое какво означава.

# 491
Аз с видовете стихосложения го закъсах. Не мога да ги произнеса, пък за запомняне и дума да не става. Направо се изненадвам как детето запомня тези идиотии.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 12:42 от *PipiLota*

# 492
Аз до болка добре знам всичко по БЕЛ. Изведох на НВО по новата програма билингви и се справиха повече от добре. Работя с учебници на Булвест. Децата не ги отварят, каквото запомнят в час. Толкова доволна бях, че няма да си губя времето да обяснявам щуротии. Сега обаче със сина съм потресена. Не знаех, че все още ги учат. А от горния пост пък съм втрещена за видовете стихосложение. Не казвайте, че някъде преподават и ямб, хорей, дактил, амфибрахий и анапест?!??!!???

# 493
  • София
Валя,ако чакаш резултати от теста на СМГ те излизат веднага.Пише го преди първата задача.

Моето девойче има общо 69 точки.Последната задача от първия модул не е решила,не и стигна времето.
От втория модул геометричните задачи се оказаха препъни камък.Там има 16 т.
Има още много да работи.Но като за първи пробен изпит доволна.

# 494
  • София
Имай предвид, че на СМГ изпитите ги правят за техните деца и са по-трудни.
Нека на ПИ допускат грешки, нали затова ги пращаме. И моето е объркало едно подусловие и е навързало и следващите. Ама нека му е за урок.

Общи условия

Активация на акаунт