Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 665
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Снега ме свари неподготвена Head Band
Миналата година ново якенце, нови зимни боти, 2-3 чифта термо дънки и така си омаляха нови новенички. Тази година си викам - ще чакам до последно, че краката му растат с часове и все още е 40, ама всеки момент ще стане 41-ви номер. Е аз хубаво чаках, ама поне да бях слушала прогнозата, че да знам кое е това "пследно". Щото в шкафа с обувки се мъдрят само бели маратонки.

# 526
Чудесни резултати споделяте от ПИ,браво!
Моят учи тромаво,лежерно и сякаш е изпаднал в летаргия.Напомня ми на адаптационния период в 5клас.Дано по-бързо се оттърси,че....
Очакваме оценки почти по всички предмети,но гледам са свързани с проекти,не ги изпитват на уроците ,знаят ли нещо,или не ,никой не го вълнува.Тъжно,но не вярвам преди НГ да ги върнат в клас,че и след това..

# 527
И аз съм спряла да обновявам гардероба. Има с какво да закърпя положението, ако се наложи да се излиза системно навън и дотам. Купувам на големите, дето са спрели да растат. Ланшното яке става, прехвърлила съм й едни мои дебели зимни обувки с вата, има едни чудесни високи ботуши, които носи от миналата година /мои, не уцелен номер и не можах да ги нося/, има дебел клин за под какви да е панталони и стига толкоз.
Контролното по математика мина преди малко. В школо, не можеш да се връщаш за корекция на отговор. "Внезапна смърт"- след въвеждане на отговор няма опция за корекция.
Пробният изпит в школата е не този, а следващия уикенд. Тогава е и олимпиадата по математика. Как ще се провежда, засега тежко неизвестно.
П.С. някой знае ли дали ще има и евентуално кога обратна връзка с резултата от анкетите в школото?

Последна редакция: вт, 30 ное 2021, 09:23 от ra2

# 528
  • София
При нас точно лицензирана лаборатория ще прави тестовете. Но антигенните са по 10 лева. Те и сега са си по 10 лева в лабораториите за всички. В ковид център или с направление са безплатни, но не дават сертификат.
Валя, дано поне да са щадящи тестове, да не бъркат в нослето надълбоко, че по два пъти седмично....
Олимпиадата ще е присъствена, предполагам? Ковид изисквания има ли?

# 529
  • Пловдив
Олимпиадата ще е присъствена, според учителката. Днес ми попадна информацията за Коледното математическо състезание на 12.12., което също ще е присъствено 🤔
Както и ако детето има сертификат или има направен тест, за да влезе я училище, може да посещава и извънкласни школи. Звучи логично.

# 530
Младежът е онлайн тази седмица. Сутрин го оставям пред компютъра, уж час кара, но телефонът е в ръцете му. От онлайн часа по математика вчера не е разбрал нищо, защото и нищо не е записал в тетрадката. Цитирам го: "Уравненията бяха много лесни". Накарах го да реши някои по-трудни вечерта и запецна. А са решавали такива в час, има ги в презентацията. Ама нали, то щото много лесно и нищо не записал.
Следобед тренировките си вървят. В събота мина и последното състезание за тази година. Спечели бронзов медал на кон. Изигра много добра успоредка и прилични халки и земя. Опропасти тотално висилката като слезе два пъти преди отскока. Ама карай, това трябва да му е последно състезание с този отскок и да започне да работи по-смело за по-сериозен отскок.

# 531
ston, браво на младежа, все така да се представя, и да жъне успехи. Пък Мат. все ще я навакса.

Ние от 4 - я час вече почнахме, по НЕ, ще си бъде в тяхната стая, в другите часове, ще влиза само в една, тази в ЧК, което е добре, поне няма да прави и тя гимнастика, и да го играе на прескочи кобила.
Вчера по ФВС, таз откачалка, точно когато ту вали, ту реми, ту спре и почне, решила да ги изкара децата на двора, да играели и да правят упражнения някакви, одеве говорих с една майка, и като взе да разправя, лошо ми стана, сега се е заканила, че ако и после ги изкара навън, ще ходи да се разправя с нея. Тази същата мама, ми прати снимка, гледам и не схващам, добре че написа за прозореца че е отворен, и това първия час още в ЧК, а одеве едното момче питаше учителката дали може да затвори прозореца че е студено, съгласила се жената. Като казах прозорец, не е бил само един, а всичките, децата стоят с якета и шапки в час, а парното да си работи. Днес пък един вятър, направо ще ни отнесе, човек не може носа да си покаже навън. Доволна съм че не я пуснах ПО, иначе досега да е хванала, най - малкото хрема, нали няма сливици, та още по - бързо ги хваща тез неща. Да видим дали и във ФВС ще я включат. От почивните дни се сдобихме с няколко оценки и още една похвала, и най - вече, че по АЕ решила и тя да ги нанесе, та редиците вече са пълни. Малко шаренко, но хубавко, тъкмо за мен поне да ми е цветно като дъгата.

# 532
  • Пловдив
Съобщение имаме в Школо. От утре минават ротационно. Ми не ,няма да отиде. Без тестове, без сертификати, без нищо. Тези хора са безсмъртни. Нямам думи да вече. Няма как да обясниш нещо на човек, с който те делят три ваксини и вагон книги. Ако искат да не й признаят годината, ако искат да повтаря, моето дете в училище при такава обстановка няма да стъпи. Тази руска рулетка не ми харесва. Това е анархия, това е безотговорност. Да, знам че на Запад ходят, но там никой не ги пита с кой точно тест желаете да ви тестваме и изобщо желаете ли. Всичко се тества два пъти седмично. Всички спазват мерки, а тук сме като в джунглата. Като ми осигури държавата безопасна среда ще пусна детето, но аз да съм направила всичко- да спазвам мерки ,да сме имунизирани и те да пуснат детето с неимунизирани ,ееее идва ми в повече. Ами дискриминирана се чувствам.  Що не пуснат само имунизираните, да видим какъв вой за дискриминация ще настане. Тъпа държава и това е.

# 533
  • София
Момичета, имам питане за НПМГ - София.
Има ли паралелка, в която може при балообразуването да кандидатстваш само с олимпиада по химия или задължително трябва и биология?

# 534
  • София
Момичета, имам питане за НПМГ - София.
Има ли паралелка, в която може при балообразуването да кандидатстваш само с олимпиада по химия или задължително трябва и биология?
Има.
Виж как е разписано на сайта им - https://npmg.org/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc/8-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81/ :
Цитат
Всички седмокласници, които ще кандидатстват за учебната 2022/2023 година в НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“ профил – математически/физика, природни науки и икономическо развитие, трябва да се явят на съответната олимпиада: по биология и здравно образование, физика и астрономия, химия и опазване на околната среда, география и икономика – областен кръг и/или на Националното състезание по природни науки и география „Акад. Л. Чакалов“.

Моето ще се пробва само с биология.

# 535
Ако някой ползва това помагало по БЕЛ
Скрит текст:
, ще съм много благодарна, ако ми снима и изпрати първия тест, за да преценя дали да го поръчам.

# 536
Гардеробът на младежа го разчистихме, че лятото драстично израстна и сега е с четири чифта долнище и два суичъра. Тази година изхвърлих поредните боти, по скоро кецове, обути само веднъж. Общо взето и не мисля да купувам повече. Пералня, сушилня и облича.
Иначе тази седмица е присъствено. Очакваше контролно по всички предмети, но вчера не е имало такива.
С това ДО идея си няма в кое училище иска да продължи. Самата аз като гледам брат му 12 клас и хиляди неизвестни също се затруднявам на къде да го насоча.

# 537
  • Майничка
Девойката си има яке, суитчъри и панталони от м.г. Топли кубинки купихме тази, че почти ни е настигнала с кака й на крак и това е. Но училището й е на 3 мин., де.
За неин късмет, утре са втора смяна. Така или иначе, половината й тайфа е от класа и училището, все си се мешат.
Нещо ги е треснала авансово носталгията, че са за последна година заедно (с повечето са от 1 клас, с някои - и от д.г.).🙂

# 538
  • София
евето, браво страхотен резултат! Твоят младеж си беше медалист по математика от малък, не е загубил тренинг. Hug
 Последните няколко седмици учи от сутрин до вечер през седмицата и уикендите и на мен вече това никак не ми се струва нормално. Има нещо много сбъркано в цялата работа Rolling Eyes
И моята така.За нищо няма време.Даже в неделя и помогнах с попълването на уч.тетрадка по химия.Лошото ,че има неща за попълване за които не е споменато в учебника.Отделно от уроците има много да прави.
Вчера като я взимах от БЕЛ тя ми казва: мамо,чуствам се много тъпа.Направо онемях.Оказа се,че момчето което ходи при същата учителка на пробния изпит изкара 98 точки.Оказа че той учи в СМГ.И бих се уудила ако имаше нисък резултат.Успокоих детето,и тя прие,че не е тъпа,просто тренинга и е по-малък.

mimoza@b,ако до сега никой не ти е снимал пиши ми на лично.Довечера ще щракна и ще ги пратя.

# 539
Ако някой ползва това помагало по БЕЛ
Скрит текст:
, ще съм много благодарна, ако ми снима и изпрати първия тест, за да преценя дали да го поръчам.
Ще погледна вкъщи и ако е същото ще го снимам.

Общи условия

Активация на акаунт