Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 642
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • Пловдив
Аз доколкото разбирам в момента са ротационно и не се тестват. При нас току що дойде мейл, искат обратно попълнени декларации до утре. Цитирам част от съобщението
2. Тези ученици, за които са подадени декларации, че имат документ за преболедуване, антитела и т.н НЕ ПОДАВАТ НОВА ДЕКЛАРАЦИЯ
3. УЧЕНИЦИТЕ, ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ТЕСТВАТ, продължават обучението си в ОРЕС
 Ако забелязвате никъде не се говори за ваксинирани деца. Та току що звънях на класната за информация. Никаква идея няма жената. Питам да пратя ли сертификата, ще я тестват ли. Идея няма. Значи има ситуация със преболедували и с антитела, но ситуация за ваксинирани няма. Тя пък ми обяснява,че няма да я тестват тогава. Божеее, ама на мен не ми пречи да я тествате и 3 пъти дневно. А тя ме пита дали знам дали има осигурени тестове. Тестове няма,ама ние попълваме декларации. Срокът е до утре 9часа сутринта.
Бокси, защо на МОН ги пращате. Ние ги пращаме на мейла на училището.

# 601
Това е което ни пратиха.
                              Приложение № 1
………………………………………………
(име на училището)

…………………….
(област, община, населено място)

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА СЪГЛАСИЕ
за ученици до 14 - годишна възраст

от   .........................................  , родител
(име, презиме и фамилия)

на  .........................................................  ,
(име, презиме и фамилия)

ученик в .................. клас,

с цел осигуряване на възможно най-безопасна среда при възстановяване на присъственото обучение в училище при  висока заболяемост повече от 250 на 100 000 на ниво община:
Съгласие за тестване:

Декларирам съгласие, детето ми да бъде тествано в класната стая с предоставен безплатно от училището неинвазивен бърз антигенен тест с проба от слюнка за доказване на COVID-19, одобрен от Министерството на здравеопазването, пуснат на пазара в България по реда на Закона за медицинските изделия и с оценено съответствие със съществените изисквания на Директива 98/79/ЕО за диагностичните медицински изделия. 
 Запознат/а съм с изискването 30 минути преди правенето на теста детето ми да не е консумирало храна и да не е поемало течности.
  Разбирам, че тестът е с диагностична цел и не може да се използва като единствена основа за вземане на решение за лечение.
и/или
Наличие на валиден документ за преболедуване, ваксиниране или наличие на антитела
 Детето ми отговаря на изискванията за присъствено обучение при осигурена здравословна среда – преболедувало е COVID-19 преди по-малко от 365 дни, ваксинирано е или има необходимото количество антитела, за което прилагам  валиден официален документ.

Дата:……2.12.2021                  ДЕКЛАРАТОР:
                                       (подпис)

# 602
  • Разпиляна във въображението
При моята дъщеря първо ни попитаха в чата кои родители са съгласни за тестването. Единици са против. Ще ни изпрати декларацията, която трябва да принтираме, напишем подпишем, сканираме и изпратим на пощата.

При голямата ми дъщеря е същата работа. Там обаче не смея да напиша, че съм съгласна с тестването. За момента четирима родители са заявили против. Ще изчакам финално и тогава. Не искам отново да я нарочат за нещо и да я тормозят.

# 603
  • Пловдив
Такаааа,чудя се що не се гръмна. Обявиха резултатите на класа.
1 преболедувал и 1 ваксиниран/ щерката/.  Просто един да донесе вируса, и ще стане мазало.

# 604
  • София
В нашия клас има 3 ваксинирани деца, едното е моето. Няма яснота колко са преболедували.

# 605
Самоцитирам се от друга тема.
Всъщност е дадена възможност да се върнат, ако са налице определени обстоятелства. Не връщат всички безусловно. Единственото изменение в заповедта е следното:
Стар текст:
а) създадена е организация за провеждане на място в училище на изследване за
COVID-19 с бързи антигенни тестове два пъти в седмицата (понеделник и четвъртък) на
учениците от съответните класове (които провеждат присъствено обучение) и на
педагогическия и непедагогическия персонал, който участва в провеждане на
присъственото обучение, с изключение на тези, които разполагат с валидни документи за
ваксинация, преболедуване или изследване;

Нов текст:
а) създадена е организация за провеждане на място в училище на изследване за
COVID-19 с бързи антигенни тестове веднъж седмично (в първия учебен ден за съответната
седмица) на учениците от съответните класове (които провеждат присъствено обучение)
и два пъти седмично на педагогическия и непедагогическия персонал, който участва в
провеждане на присъственото обучение, с изключение на тези, които разполагат с валидни
документи за ваксинация, преболедуване или изследване”.

# 606
  • София
Значи попълва се декларация, в която има няколко "токчета" - за зелен сертификат за завършена ваксинация, зелен сертификат за преболедуване - до 12 месеца след  положителен PCR или наличие на антитела (според мен трябва да го кръстят "розов". Последната опьция е съгласие да бъде тестван с неинвазивен тест. Който не подаде - остава вкъщи, без да е нужно да подава друг документ, но как ще бъде обучаван е изцяло в правомощията на училището да реши. Може да се включват онлайн, може и да им дават материал, който да подготвят сами офлайн. За малкото - направо в прав текст ми казаха, че трябва да си го обучавам аз.
Отвратителна организация. Тестове ще има до към 1-2 седмица на януари, после не се знае.

# 607
  • Пловдив
Ариана ,при нас изрично е написано ,че тези деца ще са ОРЕС.
Като гледам никой не знае какво прави, ама се се всява смут и с тази бързина се правят че вършат нещо. Що за тъпотия е всичко като тестовете не са осигурени. А може би правим план за след нова година?

# 608
  • в очите на дъщеря ми
Б@си лудницата...попълних декларацията, след спешната РС, обачеее сИга не знам, как да се сдобия с "рОзовият" сертификат за анти тела,утре ще ходя до РАМУС, да видим какво ще ми кажат.

# 609
А нашата класна изрично подчерта, че децата, които си останат в къщи, ще получават само материали и само консултации в часа на съответния преподавател, един път седмично, заедно с децата от други класове. Няма да ги включват онлайн.

# 610
  • Пловдив
А нашата класна изрично подчерта, че децата, които си останат в къщи, ще получават само материали и само консултации в часа на съответния преподавател, един път седмично, заедно с децата от други класове. Няма да ги включват онлайн.
Ето какво пише при нас.
3. УЧЕНИЦИТЕ, ЧИИТО РОДИТЕЛИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ТЕСТВАТ, продължават обучението си в ОРЕС
Но пък може да подадете документи за ОРЕС и тогава няма да има проблем.
И ето информацията от преди 3 часа
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ot-ponedelnik-6- … henici-ot-1-do-/0

# 611
Добре е, когато се чете нещо, да не се спира само до заглавието. А най-добре е да се прочете самата заповед.

# 612
  • Майничка
Бързането е заради натиск от МОН утре да се заявят бройки за тестване от училищата. Деца със сертификат няма да се тестват.
Според мен, дори ако се предвижда положителен тест за антитела, пак е по-добре да се заяви тестване, а после да се промени.

# 613
  • Пловдив
Б@си лудницата...попълних декларацията, след спешната РС, обачеее сИга не знам, как да се сдобия с "рОзовият" сертификат за анти тела,утре ще ходя до РАМУС, да видим какво ще ми кажат.
Мамзел, тя нали скоро беше болна? Не си спомням ,ама не правихте ли пср тест тогава? В смисъл не ти ли трябва сертификат за преболедувал, а не за антитела. Не че и той не ти върши работа, но ако имате правен тест...

# 614
При нас няма декларация и класната чака информация..........

Общи условия

Активация на акаунт