Седми клас 2021-2022 тема 3

• 31 660
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Хора мили ,моля кажете ми който е запознат.Така утре трябва да отидем до училище да попълним декларация за тестване на набора.НО мен ме интересува какво следва ако не отида да попълня декларацията.Моля запознатите светнете ме .
Който не е попълнил декларация, детето не може да тръгне ПО в понеделник. Може да попълни след това, като тръгването на училище е два учебни дни след подадена декларация.
Според мен най-безопасният вариант е да тестват всички деца. Хич не ми се ще да тръгва на училище като болниците се пръскат по шевовете и знаейки каква е хигиената в училище. Нашите дори не са в една стая (както беше по предписание), а са на кабинетна система. Дезинфекция между часовете и различните класове никаква.
Малкият тръгна на училище, но там тестваха всички деца в понеделник и четвъртък и ми беше по-спокойно.
Аз оставих наборката да реши дали да тръгне ПО или да си остане вкъщи. Да премисли до сутринта и да видим какво ще измисли.

# 616
Чета новини и се впечатлявам. На едно място пише, че тестове няма за всички. Кацаров, притиснат от Денков е махнал с ръка и е намалил честотата на тестуванията с 50%, за да стигнат за повече време. Даже на едно място се прокрадва "майната ви, като искате, карайте и хич без тестуване" . Ако тестове не дойдат, ще следва или наистина присъствено без никакво тестуване при настоящата заболеваемост, или ротация с тестуване, та да има още по-голямо разтягане във времето на наличните тестове.
На фона на това, омикронът е на вратата. В други страни в Европа се готвят за тотален локдаун. Ние отваряме.
Колегите изнемогват, хоспитализираните не са особено намалели, но важното е да сме изпълнени с оптимизъм и с вяра в утрешния ден и да отваряме училищата.  Пък после си е за после. Поборниците за ПО няма да се включат да помагат в ковидните, щото няма да намерят връзка между едното и другото. Сигурно ми има нещо, щом не изпадам в оргазъм при мисълта за възстановено ПО?

# 617
  • Сф
Aми аз каква съм патка..винаги влизам с акаунта на детето в Школо. И класната писала да попълним, ама няма декларация прикачена. Викам - бре! Пък тя по ай ти класната. Ей сега се сетих да влеза от моя профил..Попълних. После пратих и сертификата, снимам с тел, нямам време да сканирам, вижда се. Онова седи на некви игри , а там е принтера. Ми който няма скенер, принтер?? Срок до утре, че и час имаше. Не стига че цял ден се борих с едно домашно по ексел, сега и това ме довърши..Търся и автосервиз за скоростна кутия, че мм вдигна ръце, направо ми се реве днес, че и съм със стомашна криза.. И ми вика- ама то не е сигурно че ще ги върнат, трябвало 50% да са съгласни. Сега, аз ли криво чух по новините..останах с впечатление, че връщат всички, които попълнят декларацията, т.е. са съгласни да ги тестват или имат документ, като нас. Който не иска да пуска присъствено, не попълва декларацията. И как ще се разчекнат учителите и защо тоя зор за 1 ден, спешно, ми хората и на работа ходят..нямам думи!

# 618
Пестят тестове, затова е зорът с декларациите? Колкото по-малко съгласни, толкова за по-дълго ще имат тестове?
до момента нищо в школо, влизам точно с моя акаунт, но нищо ново. Ще ги облекча, няма да попълвам декларация за съгласие. И ще се облекча и аз- няма да се налага да подавам за ДО.

# 619
И ние сме от ОРЕС малцинството. И от онези, дето не проумяват как животът на човек, още повече животът на дете, така се обезцени. Представлява само някаква суха статистическа цифра (с придружаващи заболявания). Нищо повече.
Потресе ме днес едно изказване на бившия МОН-ец Вълчев, че образованието е задължение и изобщо не трябва да се питат родителите.
Образованието до нещо като еничарство ли се свежда вече?...

# 620
Доста добра е организацията в нашето училище. Получихме вчера писмата. Който не може да си разпечата декларация може да си вземе на входа на училището от портиера и да попълни. Сложила съм отметка на съгласие за тестване, подчертала съм, че са ваксинирани, разпечатах и сертификатите. Сега просто ще мина и ще ги оставя в училище.
По-интересно ще е какъв ще е резултатът след преброяването. При малкия са три ваксинирани деца, големият е сам. Преболедували няма в класовете им.

# 621
  • Mars Hotel
Оставих и аз сутринта деларацията в училище. Снощи на родителската среща класната питаше родителите един по един дали са съгласни децата да бъдат тествани. Нямаше нито един отказал. Иначе статусът си е същия, както писах по-рано: общо 2 ваксинирани и 2 преболедували деца.

# 622
При нас е тишина,няма никаква информация за нищо,децата питат г-жите и те им твърдят,че ги връщат и ще изпитват тези,които са се скатавали и нямат оценки.
По бел има трета 5ца,доволна съм,макар,че може и още,но ще го натискам лекичко.Започвам да работя активно с него и търся нова учителка,че със сегашната нещо не е ок.Освен това е обидена,че съм против да му пише домашните за спестяване на време.Cry
Писахме тези(2бр)и смея да твърдя,че схвана какво се иска,справи се задоволително.Иска мисъл и школовка,а много го радва факта,че е кратко и точно,мрази да разтяга локуми.
По мат правиха контролно и там е навъртял четири 6ци,но задачите са меко казано лесни и неадекватни за ниво на НВО.Добре,че уроците са му адекватни.

# 623
От днес и при нас в школо декларация. Писах, че не съм съгласна за тестуване, т.е оставаме на ДО.

# 624
  • София
Дали има майки, които са наясно с правата на учениците във връзка с изпитвания?
Дидева, Sanaka, ще съм благодарна за съвет.
Миналата седмица правиха тест по математика с новата учителка, която замества старата, докато е в болнични, но не се знае това колко ще продължи.
Дала им е 12 задачи за 30 мин., като две от задачите са със сгрешени условия. Децата в класа са били разделени на 3 групи и само в нейната е имало фал. (За същото време тяхната преподавателка им дава 8 задачи)
Дъщеря ми е писала на госпожата, след теста, че условията са сгрешени и не е получила отговор. Сега има петица, не е сигурна, дали е взела под внимание тези две задачи, но учителката й на частните уроци й е казала, че при положение, че децата са загубили страшно много време да се лутат с невъзможните решения и не им е стигнало времето да си решат останалите задачи, тестът трябва да се анулира или да им се напишат служебни шестици. Така ли е това?
Да ходя ли да се разправям или да го преглътна? И тази и миналата година не е имала на тест или изпитване по математика оценка, различна от 6 и сега е много ядосана и тъжна.

# 625
  • Пловдив
Skiorche,миналата година имахме по математика 2 грешни задачи на класното. Госпожата го беше проверила и нанесла оценките в школо даже. Децата се надигнаха и тя даде второ класно на тази група.
Сега имаме същата драма с учителката по бел.18 въпроса контролно-18 точки максимално може да получиш. Скалата е такава, че за 6 не трябва да имаш грешка. за 5 имаш право на една ,4 две и тн. Въпросите не са равностойни, защото единият е открийте 12 грешки и за него получаваш 1 точка. Но по-големият проблем е,че последният въпрос не са го учили още. Масово имат 4. Повдигат децата въпроса, ноооо учителката само казва не ми се бъркайте в работата. Чух я с ушите си. Та не знам какъв е полезния ход. Омръзна ми да им дават тестове без да са ги проверили до края.

# 626
  • София
Аман от такива пишман-учители…и аз се сбеснах. Толкова ли нямат чест и достойнство да си признаят грешката тези мизерници? Като се изправят пред деца и започват да се възприемат за висши същества. Като те не проявяват разбиране и уважение към учениците и труда им,  не могат и не трябва да очакват респект! Sad

# 627
  • София
При нас 17 деца се връщат в клас, от 27. Само едно дете има сертификат. Другите ще се тестват. Тези, които ще останат у дома само ще слушат, без да участват. Още в понеделник ще правят присъствено контролно, казах на моя да сяда да учи сериозно. Тези, които са ДО не знам как ще правят контролни и изпитвания. Нашите на присъственото ще го отнесат.

# 628
  • София
Дали има майки, които са наясно с правата на учениците във връзка с изпитвания?
Дидева, Sanaka, ще съм благодарна за съвет.
Миналата седмица правиха тест по математика с новата учителка, която замества старата, докато е в болнични, но не се знае това колко ще продължи.
Дала им е 12 задачи за 30 мин., като две от задачите са със сгрешени условия. Децата в класа са били разделени на 3 групи и само в нейната е имало фал. (За същото време тяхната преподавателка им дава 8 задачи)
Дъщеря ми е писала на госпожата, след теста, че условията са сгрешени и не е получила отговор. Сега има петица, не е сигурна, дали е взела под внимание тези две задачи, но учителката й на частните уроци й е казала, че при положение, че децата са загубили страшно много време да се лутат с невъзможните решения и не им е стигнало времето да си решат останалите задачи, тестът трябва да се анулира или да им се напишат служебни шестици. Така ли е това?
Не съм срещала такава възможност, разписана в нормативен документ. Това не означава, че не можеш да се разправяш на пинципна основа.

# 629
Дали присъствено, дали онлайн и двете класни работи, по БЕЛ и математика, са насрочени за декември. По-трудно му е, когато ги прави онлайн. Нещо не се съсредоточава добре, когато гледа от монитора и поне една задача преписва с грешно условие. Чак ми е чудно защо се получава така, би трябвало да има тренинг от всичките игри. По география също имат насрочено контролно. По БЕЛ ИУЧ са правили днес и дори изкарал шестица, което си е постижение за него.
С любопитство ще чакам резултатите в класовете и на двамата. Силно се надявам да съберат 50+ процента.

Общи условия

Активация на акаунт