Детски дрехи... и отношение на околните

• 6 153
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
Сега дъщеря ми е 6 клас,класната също прави забележки на деца,които идват например с една и съща риза всеки ден.

Може би от гледна точка на хигиената. Чудя все пак как класната успява да си спомни кой с какво е бил облечен предния ден. Трябва да има невероятна памет.

# 46
  • France
Не мисля, че ù е работа на класната да прави забележки, особено пред класа Rage Може да говори на 4 очи с родителите, но до там.
В ДГ не са ли си дали сметка, че бельото е чисто?

# 47
E, това е пълен абсурд вече. Има хора и пари за хляб нямат. Като искат учителките децата да са с различни дрехи всеки ден да финансират семействата.
И това за социалните и бельото ме разби. Как е възможно да има хора с толкова навътре наврени носове в чуждите работи? Не мога да го повярвам.

# 48
Създаването на човек носи отговорност. Нямали пари за хляб? Ами не, повечето нямат пари за цигари.

# 49
  • Варна
Проблем си е това, как да не е. Когато детето беше в детска градина, една учителка беше се обадила на социалните. Пристигат те и казват: Имаме подаден сигнал, че детето ходи с едно и също бельо всеки ден.
Та трябваше да показвам гардероба с дрехите вътре. Бях му купила 2 пакета гащи в пакет по 10 - всичките с едни и същи шарки. После избягвах да му купувам еднакви, но наскоро пак купих, защото реших че са по-качествени. Кога ли ще ми позвънят пак на вратата...

Това е скандално... И за ризите също. На нас в училище като ни въведоха униформи, си накупих 4 еднакви бели ризи и си ги редувах последните 2 години до 12ти клас.  Ако съм на ваше място такъв скандал ще ѝ вдигна лично на тая "учителка" в детската градина... Направо отивам и ѝ изсипвам плика с еднаквите гащи вурху главата! Брр ядосах се!

# 50
  • София
В коя държава се развива историята с гащите?

# 51
Какви са тея малоумни, ми що да няма еднакви гащи, примерно бели изчистени...

# 52
  • France
Пресилено е да се изсипват гащи и други агресии. Част от работата на учителите в ДГ е и социална превенция. Но се учудвам, че са забелязали, че гащите са еднакви, но не и че се сменят.

# 53
Не вярвам, че социалните са сезирани САМО заради бельото. Ако въобще са сезирани

# 54
Надявам се тези хора, които са задали тези неадекватни въпроси да са наясно, че в повечето случаи детето иска  да е облечено с идентични дрешки, въпреки   , че гардероба е пълен. Заради анимационни филмчета, герои и т.н. Аз мисля, че преминават в тази възраст и през такъв период също, каквото те си решат. Затова подобни констатации са нелепи.

# 55
  • Плевен
Да,такъв въпрос е задаван на сина ми от момиче в техния клас.Защо имал само едно ЗИМНО яке!В тази криза не мога да си представя как се купуват 2-3 палта за зимата(които ще умалеят през първата зима).Нямам думи за възпиранието и на детето и на родителите.Всъщност точно тя си има пререкания с всяко дете в класа,винаги тя и поведението и е обсъждано на родителските срещи.

# 56
Аз бях също игнорирана и отритвана заради това, че имах едно зимно яке, едни зимни ботушки. Децата могат да са наистина ужасни, ама родителите им така ги учат. А преподавателките вероятно са от моето поколение дето подпитваха защо ходиш с едни и същи дрехи.

# 57
Аз бях също игнорирана и отритвана заради това, че имах едно зимно яке, едни зимни ботушки. Децата могат да са наистина ужасни, ама родителите им така ги учат.
Явно зависи, кой къде ходи и къде учи. Винаги съм имала по едно зимно яке и едни ботуши, дори сега. Децата ми също. Никой никога не го е правил на проблем. В училище пък въобще.

# 58
Че за детето ми и и неговото обкръжение дрехите изобщо не са тема за разговор, разбирам - малки са, деца. Виж, Нинтендо и майнкрафт ще обсъждат с часове, но дори по пижама да се появи някой, надали ще забележат. Между другото, сетих се как веднъж намерих сина ми след училище (беше се преобличал след физическо) - панталонът беше хем наопаки, хем наобратно, ризата също, сакото наопаки и беше с една обувка и една маратонка. И така беше стоял около 2 часа, включително в клас. Подозирам, че това беше бунт от негова страна, но е факт, че никой нищо не беше казал, а детето играеше с приятелите си на двора.

В моето обкръжение дрехите също никога не са били тема на разговор, нито като дете, нито като тийнеджър, нито като възрастен. Направо започвам да се чудя, като чета мненията тук.

Аз самата държа на качествени дрехи, конфекция висок клас, които ми седят добре и са ми удобни. За детето също. Кой какво носи около мен, ми прави впечатление, доколкото да направя на някого комплимент.

# 59
Изобщо като съм била дете никой не е правил коментари. Важно е да са чисти.

Общи условия

Активация на акаунт