На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече

• 12 603
  • 299
  •   1
Отговори
# 225
Сиска, наистина е много подло това, което са направили тези идиоти!  #2gunfire Дано има възмездие!  #Cussing out
Олче, и ние сме си открили гласа, но аз вече свикнах... То не беше пищене, викане, ЕЙ-кане, ГИИИ-кане и т.н.  Crazy Направо по едно време се чудех дали не го боли нещо или не е паднал като го чуех и бягах при него... ама като му видя нахилената физиономия със светналите от радост очета и ..  Heart Eyes Hug Heart Eyes се разтапям!

Да си похваля чедото - днес пред майка ми беше много послушен и яде като пич! Все едно яде пюрета на всяко хранене, опатка 40-50 мл ябълка+тиквичка  Grinning Следобяд правих домашна каша от ориз, че пекох брашното и не се стърпях  Blush Ми след 20 минути я повърна  Sick Иначе стана вкусна с кърма и зяпаше за още  Mr. Green Ама няма...след няколко дни пак.
Само искам да ви кажа, че домашната каша става много лесно и бързо. Аз си мислях, че ще падне едно варене, бъркане.. ама не! Изпеченото брашно само завря и стана готово   chef Ама аз за по-сигурно го варих малко повече, тъкмо се убедих, че не е трябвало  Mr. Green
Много ми е кеф, че проядохме пюренцата както трябва! Много се бях притеснила да не го направя злоядо дете с това изключително кърмене и късно захранване  Confused Нали имаше една такава тема по едно време, че късното захранване произвежда злояди деца  #Crazy Дано да не се окаже вярно!  Praynig

Добре дошли на новите мамчета, Деси (адашката) много подробно пише. НАистина обичаме такива мамчета  Mr. Green
А другата майка направо ме хвърля в тъч  Crazy Лони, досега тук си говорим за късно захранване и т.н., а ти рано захранила, даже на млечна кухня  Mr. Green (нищо лошо  Peace) Седя и се шашкам... Ама моя мъж е прав - прекалено много чета тука и много се вживявам... Оня ден ми вика :"Нащо дет ее гледнао по интернет"  newsm78 Питам - "Нещо лошо има ли?" и той "Ми ако утре кажат, че нещо е вредно веднага ще го забраним и ние, нали?"  #Crazy Направо се чудя откъде му идват такива...  ooooh!

Айде, от мен лека нощ и цунки мунки по дупинките  Heart Eyes Hug

# 226
Здравейте и от мен!Едва сега от два дена намерих малко време да седна и да прочета какво ново сте написали.
Сиска това е много,много отвратително нещо....да им приседнр дано и да им се върне тъпкано! #2gunfire #Cussing out. Ние с Мони все още сме всеки ден по улиците днес при нас времето беше направо топло ooooh! И като му дръпнахме една разходка.....чак до 17.00.е то и без това започна да се стъмва,а и трябваше да се храним.А в къщи тотално всичко съм зарязала и гладене и готвене и слъжебната работа.все си казвам има време като се застуди и тогава....
От днес вече вземаме храна от Млечна кухня.И да ви кажа изненадах се колко вкусно готвят!И Мони е на същото мнение яде с голям апетит и не ми се наложи да се правя на клоун WhistlingИначе вече заместих две кърмения и каточели детенце се поуспокои малко,започна нощем само по веднъж да се пробужда,но като й дам малко успокояващ чай на HIPP и заспива.Днес за първи път рещих да я возя полуседнала в количката и да се похваля май й хареса!
Ох май много глупости написах е това е от мен за сега!А ето и малко снимки как се храним ние Crazy
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1483036
http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1483037

# 227
Е, в края на деня и аз да се запиша. При нас времето е толкова отвратително - цял ден вали. Чаках да спре - но не, трябва да ми е гадно. Накрая се ядосах - облякох малчо с космонавта и в колата. Обиколихме малко в Кауфланд, понапазарувахме и ходихме на гости у сестра ми. Върнахме се като чисто нови, и той и аз. Накрая заспа с ей такава усмивка  Laughing Ако утре не се оправи времето - пак така. Само, че ще сменим магазина за разнообразие.
Crayzybrat, не се шашкай чак толкова - не съм захранила рано. И ние като вас сме на пюре и каша/кисел/. Просто при нас  млечна кухня започва от 4.5 месеца, като сега вземаме само пюре и кисел. И аз като Диди открих, че готвят вкусно, но моят син не е на същото мнение - пюретата ги яде през ден, е поне киселите му харесват много.
Много целувки на всички бебоци и да спинкат сладко тази нощ!

# 228
Сиска, много е гадно това, което са направили. Не знам какво да кажа. Дано ги хванат и да ти върнат нещата.
Таня, ох - пак ли лоши новини. Как е сега Жасмина? Как се чувства? Ти попита ли в Здравния подфорум? Може някой да ти препоръча друг лекар.

Добре дошли на Мама Деси и бебе Жоро!
Честито 2-ро зъбче на Калоян.
didi_r - Мони колко е чаровен  Simple Smile

Момичета знаете ли каква е разликата когато бебетата ги болят никнещите зъби или коремчетата?

С майка ми пак имахме спор. Според нея Криси реве и спи на корема ми защото съм захранила с каша, която е тежка за стомаха, а не сок. Това няма да коментирам, но се чудя как да разбера защо не спи и реве без да мога да го успокоя. Мажа и с гела за зъби и давам и Инфакол. Но вече 3-ти ден реве. Давах 7 или 8 дни оризова каша, а след това започнах да давам 1.5-3-4 лъжици пюре от ябълки и тиква на хип. В неделя не намерихме пюре само от ябълки и реших да дам това.

# 229
  • Плевен
Добър вечер МАЙски  мами!
Включвам се набързо, защото съм ужасно изморена ( бях на работа, правих ревизия и ... вече съм smile3507 ), но нали съм ФОРУМзависима, не мога да легна преди да ви изчета!
Сиска ужасно съжалявам за случилото се и дано тези си намерят майстора, защото честно казано не вярвам държавните институции да направят нещо.
Мousy аз също смятах да взема Пиоктанин на своя глава, ако няма промяна, защото имам племенник на 5.5 г и като бебе често съм му мазала дупето с него, а и ефекта беше бърз, но пъпките ни са позавехнали.
ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧНИЧЕТАТА!
Таня дано всичко с Жасминка се оправи!
 welcome Добре дошли на новите мами и бебчета, надявам се тук да ви хареса много както на мен!
Бабъл дано се разминеш с болестта! Помоли татито за един масаж , на мен ми действа много добре.
Е, това от мен. Лека и спокойна нощ!  smile3531

# 230
  • София
Stryper и аз съм чувала, че някои бебета имат колики от захранването, по-силни дори и от кърмаческите. Но това не зависи толкова от вида на храната. Просто трябва по-бавно да го захранваш. Но пък може и от съвсем друго нещо да плаче. Стискам палци да се оправите, защото е много неприятно да не можеш да помогнеш на бебчо.

# 231
Здравейте мами!
Първо да се похваля , че днес Ивко се обърна от корем по гръб. И то няколко пъти. Въртя се като пумпал на активната гимнастика. това за мен е добре , че като му омръзне се завърта сам и си играе по дълго. А аз си ви чета и с едно око го наблюдавам.  newsm32
Аз днес ходих на козметик и чак след като излязох установих, че времето е само за разходки, но късно . Иван си остана не разходен. А утре трябва да отида на работа, че имат много промени в стила на работа и да им коригирам малко софтуера. Но ще намеря кой да го разходи!   tiptoe

Добре дошли на мама деспет и бебе Жорко.   remybussi

Сиска съжалявам за случилото се. Надявам се да се реши проблема, все пак и мъжа ти има някакви връзки. Дано да се похвалиш с добри новини. Просто е непростимо това което ти се е случило.  Weary

Честити седем месеца на Жасминка. Пожелавам и да е здравичка. И да спират вече тези гадни гърчове. Честит юбилей и на Гергана!   party002
НМихайлова, много мило от твоя страна че си направила списък с професиите. Така ако на някой му трябва професионален съвет, може да надникне в темата и да се ориентира към някоя от нас.

Крейзи, аз си мисля че тези домашно приготвени каши малко повече напомпват бебетата, защото в тях не може да се балансира точно количеството на белтъчини, въглехидрати и т.н. То вярно че на времето всички сме яли такива каши, но като се знам какво слонче съм била   261uu

Страйпер, защо не пробваш да дадеш на Криси някакви капки за колики , ако са ти останали да видиш дали не плачка от това детенцето!

Лека нощ мами! Да се поровя малко и в готварския, че готвенето ми е мания и да си лягам!

# 232
Здравейте и от мен...само набързо,че тия дни сили не ми останаха...но утре ще пиша повече,че пак ще сме саминки/татито пак поема по пътищата/
Честито на всички месечковци-да са живи и здрави и много послушкави...а кака Жасминка да няма повече здравословни проблеми и да не притеснява повече мама Таня Praynig
Добре дошли на Мама Деси и бебе Жоро!
На Сиска искам само да кажа,че има възмездие....и дано скоро да ги намерят крадците,знам,чее неприятно,но нали сте живи и здрави и всичко друго ви е наред....това е по-важното...нагушкай Божа и и се радвай колкото можеш....
Стайпърче,нали знаеш,че понякога при зъбоникненето има подобни на колики симптоми...да не е това.....за всеки случай спри за няколко дни ссъ кашата и виж дали ще има ефект...
Олче,това с крещенето е вид комуникация....но да ти кажа честно сега бих се радвала ако Сами крещи така по улиците,вместо да пее с пълно гърло"Шатрата" и "Качак"/понякога ми идва да се направя,че не го познавам Embarassed,че пусто и като любители на твърдата музика сме известни..../
Накрая да се похваля,че днес ходихме на ортопед-всичко ни е Ок,каза да не ползваме проходилка/но ние все пак ще ползваме,щото и цял ден на ръчички не става,но ще си изчакаме до 6тия месец/,да не го ограничавам ако иска да сяда/то не че мога да го огранича/,и това беше/но като за без пари съм доволна/...Посмле си направихме и малък шопинг тур-обаче на мен ми се разпра ботуша/умрях си от яд,щото това им беше второто обуване,но утре отивам да ги сменям,щото сума пари съм дала..../,пътьом купихме и на Ивчо пантофки/уж №17,пък като се прибрахме се оказа че неможем да ги обуем....та се нваложи да ходим да ги връщамеи да вземем №19...та се чудех това дете докато проходи и на баща си обувките май ще може да носи Mr. Green...та днес вкъщи всичко свързано с обувки и обущари е табу... сега исках да ви покажа най-накрая новата си коса/че тя пак порастна докато ме снимат/,ама съпружеството нещо е прецакал тука и немога да кача снимките...така,че ще ви оставя да тръпнете в очакване....а ако съм пропуснала някоя тема-обещавам утре да я отметна/но ако не духа-ще имате много здраве,.............ще меря улиците цял ден.... Heart Eyes/

# 233
  • Плевен
Влизам да ви се оплача и да помоля за съвет.
От петнайсетина дни се събуждаме през 20-30 мин. и аз я взимам да я приспя , защото не може сама и само щом я сложа в леглото тя се размърдва и започва да реве и се почва пак отначало. Две -три нощи и татито помага, но когато съм сама ми е кошмар. Пробвах по-висока температура, после по-ниска; по-висока влажност, после по-ниска; по-завита и по-отвита;сменях чаршафите; сменях праха за пране; гел за зъбки, за вода и цица да не говорим ,защото въобще не желае, а от недоспиване и умора кърмата взе хич да я няма. Сега съм я оставила малко да си пореве , че ми идва да хвана не гората ами незнам какво....
Отгоре на всичко одеве с всичкия си уморен акъл и се развиках, а после се разплаках....
Отивам пак да я приспивам дано този път заспи за повече време, че аз съм на прага на силите си.
Помагайте с акъли, че вече незнам какво да правя.

# 234
  • София
Добро утро, майчета!
Lusmar, дано нощта е минала по-спокойно! Косьо също има такива нощи и общо взето помага да го оставя да поплаче /после на всичко е съгласен  Twisted Evil/ или да го взема, да го събудя напълно /святкам и лампата/ и след като се успокои да го приспя наново.

# 235
  • Пловдив
Привет майчета,
браво на вас доста сте активни едвам смогвам да ви изчета и от два дни прочитам по малко, но сега преди да започна работа имам време да се включа и аз  Laughing
Сиска, много съжалявам за кражбата, момичетата са ти казали доста добри думи, аз мога само да допълня да си гушнеш съкровището и да му се радваш, все пак никoй неможе да ти обере спомените, а те според мен са най скъпи!
Добре дошли на новите мами и малки бебчета  Hug
Сега искам да ви се оплача от моята принцеса, вчера и беше първият ден на ясли, аз на майтап и казах ако иска внимание да поплаче малко, то горкото ме е разбрало много буквално, плакала е до обяд без да спре, е спряла е да си изяде кърмата и пак с нови сили, затова в тетрадката учителката е записала че Първият ден на Христина в градината е бил много тежък (ние с татето го разбираме че има двойка  newsm78).
ето я колко усмихната отиде
Снощи си поговорих с нея и тя обеща днес да слуша повече. Само се надявам да свикне по бързо.
Сега и да я похваля.... от една седмица си спи сама в нейната стая и много слуша, е малко се оглеждаше първата вечер но явно свиква, въпреки че още бабите и дядовчите ни корят че сме отделили детето, но нали са далече така че не ги слушам изобщо.
При нас времето е хубаво, е поне не вали, което ни даде възможност да се разходим в събота и неделя и сега ще ви покажа една снимка от запознаването на христина с фауната.

Да не забравя да поздравя Олчето за хубавата тема, браво   bouquet

Пожелавам ви приятен ден, разходете се и за нас и стискайте палци че днес сме на консултация да видим какъв ще е резултата от заменяне на обедното хранене с пюре.

Аз отивам да работя, тъкмо започвам нов проект пестициди в бебешките храни и пюрета

# 236
Лусмар, мила, разбирам те, и ние минахме такъв период ...  Tired ей така гледах, докато отмине  Cry
Въоръжи се с много търпение (трудно постижимо, като си в такава ситуация), ако може някой да ти помага, че 24 часа с мрънкащия звяр ще полудееш. Дори за 30 мин да вземе бебето си е отмора голяма в тоя момент! Щом не иска нищо, пробвай както казва Румя  Peace Събуди напълно, поиграй си известно време да се умори и я приспи. Ние понякога правим следния номер - в просъницата почва да се върти, мрънка, не иска цица, вода, биба... и накрая се ядосвам и го оставям. Ама се обръща и вре носа в чаршафа... Вече като ме изнерви тотално, щото и на мен ми се спи  Tired го будя. 30 минути си играем или ми пее и заспива  Mr. Green
Дано това с буденето помогне, ужасно е направо.... Сигурно са зъбите  Cry

ПЕпсън, Хриси много сладка  Heart Eyes Направо ми разтопи душата!   bouquet
Мони и тое голям сладур с това пюре  Flutter
Ани, сега наистина, акто се замисля... домашните каши ще да помпат яко  Rolling Eyes То не, че в купените пак няма толквоа брашно, ама са обогатени с разни витамини... Ама пусти мерак ме гони да му готвя и това си е  Mr. Green Докато все още не ми се е изпарил ентусиазма мисля да правя каша и пюре сама   chef bowuu Пък след няколко месецак ато ми писне...  Mr. Green То каша така или иначе ще почваме след един месец чак, и по 1-2 пъти седмично мисля.... че като се сетя в началото колко беше голям Лео  Party Все го мислеха, за двоен на месеци  Crazy

Аз да се оплача малко... Вчера заспа трудно, от 20 до 21 съм преспивала. После в 00 се събуди  #Crazy Одеве в 7 пак се ококори...  Tired Преди малко го приспах пак, че мрънкалника беше пълен  Close Нещо е почнал по- по малко да спи, и нощян сън, и през деня  newsm78 Не искам още отсега!  #Cussing out Ама кой ли ме пита...  Mr. Green
Айде цун по гъзун  Wink

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 09:44 от crazybrat

# 237
Здравейте от нас
Добре дошли на новите МАЙ-ки и бебета при нас
Честито на месечковците днес..

Ние се загубихме няколко дни, но имахме проблем с Габи....
Сега сме ежедневни посетители на Пирогов.....
Бяха и забрали три нокъта на ръцете...цяла седмица ги лекувахме по предписания на педката....ама без резултат.....по-точно имаше резултат.....подуха се още повече....в неделя в спешното.....пробиха и пръстчетата  Cry искаха да ни оставят да лежим цяла седмица,че се притеснявха възпалението да не е стигнало до костите, но не можело с таткото.....а Мони си има нужда от грижи....та направиха компромис....сега е обинтована до китките и си имам 2 бебета в къщи.....и до тоалетната не може да отиде сама....не може и да се храни....абе....лъжичка на единия.....лъжичка на другия и така....яд ме хвана на педката....по принцип и имам страхотно доверие.....все си мисля че можеше да ни прати веднага на хирург и да не се задълбочават толкова нещата.....вчера ходих да и кажа.....през цялото време гледаше в земята....чак жал ми стана че подходих на скандал.....нямало направления тогава...обясних и аз как не бих спестила 8 лева на превръзка....а детето да направи някоя гангрена и да си загуби пръстите......стига съм се оплаквала.....сега е по-добре...ще се оправи.....ама слдващия път въобще няма да ходя за направление.....
Сиска......много лошо това при вас.....ама ако ги видите някъде.....бой до припадък.....то полицията всички я знаем как работи
С Мони после сме на консултация.....ще се отчетем след това
Чао засега

# 238
Здравейте и от мен, МАЙчета Simple Smile
Аз едва успявам да ви чета, а сега ще опитам и да се включа- нашият татко е с пневмония и е на инжекцийки, които се наложи да се науча как се поставят и да ги правя аз- да не ви казвам, че всеки път ме е толкова страх, че ще получа инфаркт скоро Sad
Иначе и ние сме като повечето бебоци- будим се често през нощта, иска да яде, а като и дам, на сутринта не яде до 11 часа!!!!
Венеца ни е твърд и побелял, но само толкова- зъбки няма...
Откри си пъпчето и сега като я къпем е много смешна- пъчи си коремчето за да го види и се опитва даже и да рови в него!!!
Иначе мнооого се радвам, че се запознах с една МАЙска мама от нашия форум (тя позна Стеф) Zizi top, на която оттук се извинявам, че не съм и се обаждала, но не сме излизали Sad , но мнооооого се радвам, че се видяхме Simple Smile
Поздрави на всички месечинки, новоозъбили се бебоци, и въобще на всички празнуващи, които сме пропуснали да поздравим   bouquet Hug
Целувки по дупетата и доскоро, надявам се Simple Smile

# 239
Олеле, Вики,това с Габи е много гадно! Ега си докторката. Като кажат няма направления... Човешкото здраве по-маловажно ли е от едно направлеение??? Подобна небрежност е престъпна,а когато става въпрос за дете още повече ме е яд!
Дано се оправи по-скоро малката и да забравите за тези грижи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт