На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече

• 12 601
  • 299
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте и то нас!
Да се отчетем набързо, Велизар ми е дал малко карт бланш пред компа с чаша  Coffee а той си говори на спалнята сам и все така си пищи...  Crazy
Първо да не забравя да честитя половин годинката на празнуващите буболини и най вече на Никола на юносчето - Да расте здрав, умен и красив, да е радост и гордост (на мама и тати!) bowuu Юносче, аз така съм изкукуригала с този форум, че ви сънувах наскоро, може би ми е направило силно впечатление, че сте плувци  Laughing та бяхме заедно на море (с бебоците)... И търсихме плаж, където да се киснем на воля...  Mr. Green Ох, как ми е домъчняло, искам много да ви видя и вас, и всички "форумски" бебоци, ама това време нищо не позволява... #2gunfire
Сиска, много мъчно ми стана, дано ги заловите крадците и да ви върнат отнетото.  Sad По - важно е да сте живи и здрави, това с пари не се купува. А Господ наистина има, както са ти казали и останалите мами... Жалко, че все с това трябва да се успокояваме, вместо органите на реда и системата като цяло да си вършат ефективно работата. Ама да не задълбавам. #Cussing out
Лусмар, МНОГО добре те разбирам, в такива моменти и аз като мъжа на Светлана (от ББ) ми идва да кажа, че "си искам живота обратно"...  Rolling Eyes Със старите задължения и отговорности, със социалните контакти и времето само за мене си... Ама няма! Много е трудно и мъчително като рожбата ти плаче, а не може да ти каже защо и да и помогнеш... Наистина е влудяващо.
Но ще отмине, бъди сигурна, трябва да се въоражиш с търпение и да си спокойна, че много усещат и се влияят от "обстановката" у дома... Най - вероятно са зъбки, а може наистина да ги болят коремчетата от това захранване, аз наистина онези "ревливи" нощи бих се заклела, че колики го мъчат, така свиваше крачетата и пищеше...  Crazy Познавам си детето и си припомних "веселбата" с коликите много добре, нали нас до последно ни мъчеха. Като се замислиш всичко е толкова ново за стомахчетата им, докато свикнат си е мъка отвсякъде...
Крейзи, мила, много се радвам за "прогреса" ви със захранването. Браво, все така! Peace
А ти и Страйпърчето изглажда много ви се е спяло и сте били изнервени, правите комплименти на "юнака" Мони на didi_r, само че той е тя (Симона!)... Много се смях, но простено ни е на всички, че изперкваме на моменти... perko
pepsun, много сладка вашата кукла!  Heart Eyes Миличката, много ми стана жал, че е плакала за мама, всичко е толкова ново за нея... Cry Аз щях да се побъркам на твое място ако трябваше да оставя Велизар... Дано нагаждането мине възможно най - леко и за двете ви... Praynig
Вики, мого гадно това с вашата кака. Цццц, добре, че не сте закъснели повече... Представям си колко мъки е изживяла малката. Sad Ееее, само лоши работи напоследък, крайно време е някой с нещо хубаво да се похвали!
Ние вчера въпреки студа направихме една обиколка на блоковете (в близост до нашия), че вече затворени не се издържаше... Вижте как бяхме се екипирали за случая... Mr. Green

Хубав ден, без НИКАКВИ ревове ви пожелавам, аз бягам, че ме "викат" вече... Heart Eyes

# 241
  • София
И азнаправо не мога да проумея, как ще каже че за дете няма направление. Хич не я съжалявай Вики, защото винаги имат резервни направления, а ако е искала да ти даде, щяла е и от друг доктор да вземе.

# 242
Влизам да ви се оплача и да помоля за съвет.
От петнайсетина дни се събуждаме през 20-30 мин. и аз я взимам да я приспя , защото не може сама и само щом я сложа в леглото тя се размърдва и започва да реве и се почва пак отначало. Две -три нощи и татито помага, но когато съм сама ми е кошмар. Пробвах по-висока температура, после по-ниска; по-висока влажност, после по-ниска; по-завита и по-отвита;сменях чаршафите; сменях праха за пране; гел за зъбки, за вода и цица да не говорим ,защото въобще не желае, а от недоспиване и умора кърмата взе хич да я няма. Сега съм я оставила малко да си пореве , че ми идва да хвана не гората ами незнам какво....
Отгоре на всичко одеве с всичкия си уморен акъл и се развиках, а после се разплаках....
Отивам пак да я приспивам дано този път заспи за повече време, че аз съм на прага на силите си.
Помагайте с акъли, че вече незнам какво да правя.

А пробва ли да спинкате заедно.Аз спя и с двамата,защото искат да се гушкат- вече трета седмица и всички се наспиваме.Особено тати-той напусна семейното легло защото няма място и за него и сега спи на леглото на Ади.

# 243
  • Плевен
Добър ви ден!
Да ви пиша как се развиха нещата при нас. Заспа чак в 4, след мноооого люшкане в кошарата й в хола. Завих я и отворих вратите към спалнята, защото са една срещу друга стаите за да мога да я чуя (не че не я чувам и при затворени врати). Събуди се в 6.45 както всяка сутрин за папо, като отидох да я взема беше ледено студена, дано не съм я простудила. След кърмене и малко друсане, а аз едвам гледаща, я приспах и поспахме още 2-3 часа. Та горе долу дремнах, но толкова недоспиване ми се е насъбрало, че сякаш не съм спала.
Аз си мисля, че не е от захранването, защото от преди да се захраним будуваме така. Мислех си да не спи много през деня и затова да е така, но тя си е сънена нощем и щом я взема си дреме в мен.
Вашите бебчета по колко време спят през деня?
BgViki дано бързо се оправят ръчичките на Габи и вашата лекарка да е по-внимателна вече към вас. Жалкото е, че трябва да се случи нещо, човек да направи едва ли не скандал, за да му обърнат нужното внимание.
Чао и слънчев ден от нас! Май става за разходки, дано да събера сили да поизлезем!  smile3531

# 244
  • София
Момичета, не се стърпях  Laughing
това според вас реално ли е или е играл Фото шоп newsm78
http://www.nonblond.com/mambo/index.php?option=com_content&t … 218&Itemid=33

# 245
Това точно е фотошоп, защото на снимката вдясно е Летисия Каста,под нея е Ева Херцигова, а те изобщо не изглеждат така!!! Иначе болните от анорексия изглеждат точно така...

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 11:54 от Daniele

# 246
  • Плевен
Забравих най- важното да ви благодаря за подкрепата и съветите  smile3525   bouquet newsm51
Честито на месечничетата! Да са здрави и весели дечица , да папкат и да слушкат!   love001
Отвам да видя малката, защото доста взе да киха, дано не се разболее.
Радвайте се на слънчицата си, а и на есенното слънце!  Nature Sun With Face smile3531

# 247
Да честитя на вчерашните и днешни месечници!На Жасмина 7м и дано това да са били последните тревоги  на майка и .
Сиска-много кофти наистина,но дано с вашите контакти има някаккво развитие. Praynig
Много сладки Хриси и Симона!
Момичета дайте съвет!Нещо става и моето кротко бебе дето спеше по 8 часа непробудно не ще да спи така.Стана вече почти седмица приспиваме се по 2 часа на цица-не питайте как съм всичко ме боли  вече.Редувам едната ,дреугата и пак отначало.После се събужда към 3 и нещо и към 5 и ходя после цял ден неадекватна..Залъгалката незнае какво да я прави и само сученето я умирява.Ама то да е 10-15 мин а то по половин час ,че и до два часа...Снощи се събуди само един път и днес по бива,но така ме боли глава  ooooh!
Поздрав и на Гергана  bouquetЧестит 6м и да слуша и папка и пюрета  Flutter
Добре дошла на новата мама!

# 248
  • София
Момичета, не се стърпях  Laughing
това според вас реално ли е или е играл Фото шоп newsm78
http://www.nonblond.com/mambo/index.php?option=com_content&t … 218&Itemid=33

Никакъв фотишоп не е, ами грозната истина. Тези снимки и друг път съм ги виждала, но в друг контекст. Иначе и известни манекенки са боледували от анорексия, така че Daniele дори и сега да не изглеждат така са имали и такива периоди.

# 249
Здравейте,
Обещания отчет
Мони е качил 500гр. и 3 сантиметра
Сега е 7,500 и 70 см.......
на 28 ще ни бият хепатитната ваксина и ще ни дадат направление за контролните изследвания.....
това е засега.....
стягаме се за посещението в пирогов.....дано и там нещата да са наред....че нашето семейство е хванало здравословен карък напоследък.....

# 250
Здравейте, майчета и бебчета,

отново Ви благодарим за многобройните мили приветствия. Вярно е, че съм много обстоятелствена и обичам да разказвам картинно, абе , напрово съм си бърборана, а като го гледам Жоро и той не пода по-долу. Затова слагам заглавие на всеки абзац, в случай, че на някой не му се чете всичко, да си избере само по-интересното!

СЪБУЖДАНЕ
Не знам Вие как се будите, но при нас няма нужда от аларма - имаме си я - само на половин метър от главата ми - марка Жоро от серията бебета! Много е ефикасна - действа безотказно. Стане ли 7 часа, алармата се включва и се започват песни, гукания, писъци, крясъци, който спал - спал, на него нали повече не му се спи! Разбужда ни хубаво нас с баща му, закусва/нищо, че нощното му хранене е в 5 или 6, т.е. въобще не би трябвало да е гладен/, преобличам го за дневен режим, следва лигавене с баща му и когато таткото тръгне на работа и къщата утихне, нашият подкарва дрямка - матине! Но аз нали вече съм разбудена!

ЯБЪЛКА И КАРТОФЧЕ
Иначе от вчера пак започнахме да се захранваме - няколко лъжички ябълково пюре и няколко лъжички пюре от картоф. Аз ги правих, но по много първобитен начин - просто раздробих сварените плод/зеленчук, прибавих вряла вода и доразбърках! От картофа нищо не изяде Жоро - погледна го, като че ли му давам лепило, то на такова  и приличаше, де! Но ябълката днес я посрещна с такъв искрен възторг, направо полудя от щастие, като си видя лъжицата пълна с храна, а не с лекарства!

НОЩНО БЕЗПОКОЙСТВО
Lusmar, наистина най-гадното е безсънието! Изтощаваш се и физически и психически и вече нямаш вяра в собствените си сили! Ако има как да промените обстановката или някой да ти помогне за ден-две, малко да си починеш, иначе не се издържа!

ВРЕМЕ ЗА МАМА
А, такова със сигурност не остава! И аз съм съгласна с Ol4eto, че сега животът е съвсем друг, с други приоритети! Наскоро една приятелка ми беше на гости и докато хапвахме пица, Жоро се разрева, че е гладен – той малко внезапно огладнява – аз съм на средата на един залък и скачам да му давам да яде, а тя ми казва съвсем спонтанно: А, остави го да си пореве, първо се нахрани, пък тогава! И тогава разбрах нещо – сигурно и аз щях да кажа така преди да стана майка!

ПЕСТИЦИДИ
И то в детските храни! Много интересно ми стана, като прочетох над какво ще работиш, pepsun. Надяваме се, да постваш по някой интересен факт, стига да не са тайна или нещо такова, защото много слухове се носят на тази тема - страхове се всяват всякякви, а истината каква е - знае ли се!

НА ВЪН
Най-накрая тук навън стана малко по-възможно за бебета и ще вземем да поизлезем малко, та да ни види слънцето! То доста срамежливо надзърта иззад облаците, но дано се престраши, та да му се зарадваме и ние!

ДА СТЕ ЗДРАВИ
пожелавам на всички жални малки и големи душици - да се оправяте бързо и да забравите още по-бързо!

Поздрави от нас засега!

# 251
Здравейте - честито на празнуващите!!!
БЪрЗО ОЗДрАВЯВАНЕ НА ВСИчКИ бОлНИчКИ ДЕцИцА!!!
Какво става наистина само лоши новини напоследък време е вече за положителни емоции.
Това със спането си е истински ад и ние така буди се на всеки 2 часа през ноща и се принудих да спиме заедно та от тогава поне аз се наспивам че с това ставане и кърмене по нощите 3-4 пъти какъв ти сън - сега е по добре и пак има вечери в които много често се буди а в други когато по малко но не откривам някаква зависимост от нещо било то температура, влажност или нещо друго. През деня да спи най много 3 пъти по 1 час (2 часа е будна 1 час спи) и вечер заспива към 20-21 часа и доста будения (тогава отивам при нея давам и да цока и тя се успива) така заспива по сериозно към 23-24. Не е лесно свърши се спането за нас майките и нашия татко спи в друга стая от известно време та поне да има на къде да се завърта иначе между двамата няма мърдане. Та така сме ние със спането - малък цирк.
Според мен това не може да е истина поне не би било редно ако има такива момичета те да се показват и да дефилират така -отвратително грозни снимки.

# 252
Огромни извинения на сладката Симона. Много е сладка тази буболечка.
Ето един виртуален поздрав от нас за извинение:

Вики - направленията за деца са неограничени за разлика от тези за възрастните. Когато има проблем с направленията нашата лекарка-педиатърка ни праща при друг педиатър, който може да дава неограничено направления.
Милата Габи. Дано не я боли много.

Ние бяхме 30-на минути навън и се върнахме Криси да спи. Времето е разкошно.

# 253
  • София
Здравейте, мами!
Напоследък май лошото време не влияе добре нито на мъниците, нито на мамите и оплакванията са повече, отколкото хубавите случки. Вики, определено не ти е лесно с две "бебета" вкъщи Sad Дано докторите поне да са си свършили работата и Габи бързо да се оправи.
А сега и аз да се оплача - болестта (грип ли е, настинка ли, не го знам) не ме подмина и от вчера съм с гадна хрема, болки в мускулите и ми е отпаднало. Уж взех навременни мерки с лимони, мед, чай и течности (ако се сетите за други средства, казвайте Hug) и се надявам нещата да се стабилизират скоро Praynig Вкиснах се вече с тия лимони Crazy, само дано Румчо да не се разболее, че ще се  #2gunfire Като се наложи да му пея, вадя един гъгнещ глас, добре че не е претенциозен Laughing
За капак и снощи ме хвана едно безсъние - заспах към 12, Румчо ме събуди в 1.30 и след това, въпреки усилията ми, бях ей така Shocked и си подсмърчах до сутринта #Crazy
Някой питаше колко спят бебчетата през деня - максимумът на Румен от известно време е 3,5 - 4 часа през деня на два пъти.
Едно от любимите занимания на Румката е да яде хартия - плюнчи и къса, колкото докопа и като му я измъквам от ръцете, много се сърди Laughing
Още май щях да пиша, ама Румката в мене и той за клавиатурата се бори и е трудно... Mr. Green

# 254
Здравейте и от нас. Днес се разписваме късно, но бяхме на разходка. Гоги беше много щастлив, но докато му навлека космонавта беше живо мъчение. Така рева newsm45, че очаквах да ме посетят от отдел "Закрила на детето". Но в момента, в който си подадохме носа навън сълзите пресъхнаха, а силния рев премина в оглушителни писъци на радост. И така през цялото време.
Момичета, направо ви съжалявам за това, че не доспивате. И ние сме имали такива нощи, особено след ваксините, но сега вече, след като вечер си изпие млякото, Гого заспива и се буди чак към 6.00-6.30 ч. Изпива си първото за деня мляко и пак заспива до 9.00 - 9.30.  Но мисля, че всичко зависи от детето. Аз по никакъв начин не съм го свиквала на този режим. Пожелавам ви и вие скоро да се наспите подобаващо  newsm10
Вики, дано каката ви да е по-добре. Искрено ти съчувствам за ситуацията и стискам палци всичко да е наред.
Честито на месечковците - да слушкат, да папкат и да спят повечко!
На всички ЦуНкИ по МАЙ-ските МуЦуНкИ!

Общи условия

Активация на акаунт