На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече

• 12 613
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
  • Плевен
Добър вечер!
Много пишете майски мамчета Grinning ми то така ще е в тези студени дни!
ЧЕСТИТИ 5 МЕСЕЦА НА ИВЧО И 6 НА ЙОНКАТА И ИВКО !
Ванилка успех  newsm10! И аз дадох своя глас за теб!
Paizy и аз бях от лудите майки днес. Излязохме за 20-30 мин само че в кенгурото.
Да ви се оплача имаме някакъв обрив по дупето и се обадих на док да мина да я видят, а тя каза: " Не може днес утре елате", а аз  Shocked . Вярно че по телефона обривче по дупето звучи малко..., но все пак недай си боже, ако е нещо сериозно.
BgViki радвам се че сте по-добре!
Страхотни снимки Smily_5q !  Hands Clap
Чао и лека от нас!  smile3531

# 76
Здравейте!
За да сме в крак със заглавието на темата и ние днес станахме на половин годинка. Понеже Ивко се роди в 23.35ч и затова ви черпя толкова късно:
Благодаря ви много за поздравите и специални благодарности на Кабранска за подаръка. И честити 5 месеца на Ивчо и от нас.  Hug

Днес бяхме и на консултация при частното педи. Наддали сме 500 гр и сме пораснали 2см. Вече сме 7.800 и 69см. Педи ми писа в схемата за захранване да заместя още едно кърмене с каша. Аз мисля още малко да кърмя и после понякога следобед да давам каша , а понякога да кърмя. Както дойде. например ако не сме си у нас, няма да помъкна каши паници и лъжици , а ще си го накърмя. Включваме по голямо разнообразие от зеленчукови пюрета и 2 пъти в седмицата ще давам четвърт жълтък и два пъти ще включа месно пюре - пилешко месо.

Олче и вашата консултация е била отбий номер. То на нас за всичките дрехи и памперси вчера ни приспаднаха 400гр , а на вас за една пелена. ама правилно, то зависи от окомера. А и с тези 60см ме разби направо. На мен не ми пука много какво ще ми пише в картона, понеже ходим на частно и тя там ми води неофициален такъв , но поне е верен. Но не всеки има излишни пари да дава за частни прегледи. и затова тези педиатри заслужават да ги  #2gunfire А за белега от имунизацията не се притеснявай. И ние имаме още малко твърдичко и педката днес го гледа (частната) и каза че нее обезпокоителен факт и скоро ще мине.

смайли, Йоанка много сладко коте е била на Хелуин. И Ради голям сладур. Въобще всички снимки на бебоци много ме радват и много обичам когато ги изтипосвате в постовете си.

Лони 13 , според мен за проходилки е още рано. Първо трябва бебето да се научи да седи седнало , и чак когато му е стабилно гръбчето вече може да се слага в проходилка. Трябва да заякнат костите. А изцяло седнало може да се слага след 6я месец и то докато се свлече надолу. Все пак не бива да се товари костната система от рано.

Галюшана , в Спок освен това което ти е написала Кат пише още , че ако бебето много иска да бъде взето на ръце може да му позволиш да поседи за малко в скута ти , но да не бъде вдигано. А това със заспиването и при нас действа. Слагам го в моето легло и като го гушна и притваря очички и аз след малко се измъквам на пръсти. Но това го правя само ако мрънка , иначе сам си заспива. Отскоро се научи сам, така че и ви е най вероятно като пораснете още малко и ще се справяте сами със съня.  Heart Eyes

Виф, мисля че температура 37.7 измерена в дупето не трябва да те притеснява. Нормално е температура на бебетата да достигне до 37.2, а ако се мери в дупето се смъква половин градус.

Ванилка и аз гласувах за теб. Успех! Аз си купих новия брой , но още не съм го отваряла, все не ми остава време.

Какъв сняг си честитите бе момичета. тука още не е дошъл. Уф, гадната зима дойде!

# 77
Ще пиша набързо и отивам да спя.
Вики, радвам се че вече сте добре
Честито на всички, които празнуват(ха) тези 2 дена.
Честита половин година на Йони и Ивко, както и 5 месец на Мариса и другия Ивко.
Daniele - успешно изкарване на курса и най-вече бързо взимане на книжка.
Кабранска страхотна жилетка си направила.

Ние днес бяхме при баба ми и Криси цял ден рева и мрънка.
Лека нощ.

# 78
  • София
И ние сме майски човечета. Ще ни запишете ли и нас? Ванеса, родена 30.05.2006 год.

# 79
Добро утро и от нас , днес сме малко по-ранобудни и кафето е от мен.
Честито на всички празнуващи през изминалите дни и днес
Добре дошла на новата мама tzvety26 и бебе Ванеса.
Daniele успешно изкарване на курса  и аз нямам книжка и все го отлагам тоя курс, а съм и малко страхлива,  да пишеш как е.
Кабранска много е хубава жилетчицата, и мен ме е хванала плетачната муза, ще видим докога.

Ивайла откак се научи да си вдига краката и да си ги слага в устата сега чорапите са й все в устата, чак ми се сърди като й ги изваждам и й слагам играчка, чорапите са по-вкусни.
Не се сещам за друго, лек ден от нас.

# 80
  • Плевен
Добро утро!
Аз добре ви пожелах лека нощ снощи, дано за вас е била такава, защото аз бях подложена на проверка през 30-40 мин, чак в 3 горе-долу е заспала та до 7,40. Ставам аз да я храня, тя само ми се лигави, лапа зърното и ми се хили. Та сега съм я оставила да огладнее в леглото й, че ме хванаха нервите ( и аз съм към "лошите мами" ). Пее и крещи а аз  smile3507, но не ми е за пръв път така че.... Ох олекна ми малко. Благодаря ви майчета  newsm51 че тук човек може да си каже какво му е на душицата, пък кой чел, кой не чел, важното е, че този който пише чувства , че е споделил и му олеква.
Отивам да пия кафе , пък тя ще си покаже кога е огладняла. Навън е голям студ , незнам как ще ходим при док. Лошото е, че има вятър иначе не би ме притеснило толкова.
 welcome на мама tzvety26  и бебе Ванеса!
Хубав ден от мен и много весели и немрънкащи бебчовци ! smile3531

# 81
  • София
Добро утро! Hug
Да използвам намалението, че бебо се е заиграл на активната и дърпа на едно клето лъвче краката, чак ще ги откъсне... Laughing
Добре дошла на мама tzvety26 и на малката Ванеса! Пиши ми на ЛС кога ти е бил термина и колко кг и см се роди куклата, за да те включа със съответните подробности! Hug
А н и, ама МНОГО сладък тоя Ивко пред тортата! Какъв е бузанчооо! Heart Eyes Пу пу пу! Да го нацелуваш от мен. И тортата му много вкусна изглежда.   Stuck Out Tongue Winking Eye   И ние мислим за половин годинката да празнуваме така (с торта), че си е доста сериозен повод за празник. Още не мога да осмисля кога се мина това време...  ooooh! Вчера в маг. Пинокио в нашия квартал видяхме "наживо" същата люлка като вашата (и на десен дори!), наистина е много красива и функционална и се навих и ние да се обзаведем с такава в скоро време. Вие ползвате ли си я по предназначение? Heart Eyes а батериите ви колко изкарват средно? newsm78
Уна, все забравям да ти честитя новия дом, да бъде топъл и уютен, пълен с любов и детски смях! Hug А Раличка, много сладка с тая бира!А и на "работното" и място много ме изкефи! Heart Eyes Ще я включваме в бирената партия и нея+ Ивчо Кабрански, а и моят синковец така от много рано се радва и блещи на бирените етикети, чак ръце протяга... ooooh! но той си е буквално закърмен с бира, понеже на мен ми действа най - лактационно... Embarassed bombs
Смайли, много сладка Йонка с този костюм! Аз много го харесвам този празник, жалко, че тук няма традицията да се празнува, голям празник е за малчовците...
Да ви кажа снощи как се превъзбудихме. Като видим наш дядо и се започва такъв хилеж, че комшиите сигурно се изнасят от "полесражението". Вчера чак на клип ги снимах... Радва му се, скача, хили се с глас и се "кара" ако баща ми не му говори... Shocked Съответно от емоции се скапа и след къпането се свърши деня с един кански рев и след 2 - 3 песнички, (понеже вече сме големи мъже и не щем да заспиваме на цица  Mr. Green) заспа ПРАВ, както го друсках, пеейки му (по - скоро мучейки "мммм - ммммм" Animal Cow)... Такова чудо не ни се беше случвало, да дивее до пълно изтощение, стана малко играчка - плачка, но ще ни е за урок: вечери - по - полека с емоциите! Naughty
Много мами се изгубиха, да не изброявам, то не че всички висят като мен по цял ден пред компа, ама то много отдавна не са се включвали... newsm78 А и денят вчера не завърши с постинг на Кабранска, какво става с вас, мила, почнах да се притеснявам! Mr. Green Heart Eyes Wink
Мацки, моля ви да споделите (тези от вас, давали оризова каша...) какво марка е била и само чисто оризова ли или + някакви плодове...? Защото вчера излезнахме с татито да му търсим такава, малко да се запече, че от тоя зъб ни е гепило "рядкото щастие"  Embarassed, и гледах, гледах - луда станах.  Rolling Eyes Само миксове с някакви плодове, и то за след 6м. побърках се, накрая му взех пак една такава ориз, ябълки и праскови на Хип... Crazy
Оф, много е студено навън, и мен ме е стегнала шапката от предстоящия домашен арест и ми е едно кривооо. #Cussing out
Лек и спокоен ден, въпреки климатичните условия  cold, пълен с много бебешки усмивки - зъбати и беззъби! newsm47

# 82
Dobro utro!
Преди малко ставам и поглеждам през прозореца, навън е зимна приказка. А при мен едно топло и приятно. Стана ми топло на душата. А и Ивко сега си играе с играчките дори звук не издава и идилията е пълна. До след малко де.

Добре дошла на мама Цвети 26 и бебе Ванеса.

Олче , много се радвам че стола - люлка ви харесва. Досега го ползвах само за да го храня и то в полулегнало положение. Не исках да се задържа дълго време седнал. Но сега след като навършихме 6 месеца ще започна да го полюлявам по малко. А батериите не знам колко издържат още не са свършили. Но мелодийките му ги пускам постоянно. За колко си го намерихте вие стола? Олче , все се каня да те питам, вие заместихте ли хранене?

А новата ни придобивка е една голяма възглавница и пада голямо мятане върху нея и смях, но като види апарата много се спича това дете. Ето едно клипче: http://www.youtube.com/watch?v=SVV1-CcKRRE
Хайде, аз отивам да правя сокче.  Hug

# 83
  • Варна
Здравейте! И при нас дойде снегът, добре, че вчера поне успяхме да се разходим добре.
Ани, Ивко много прилича на теб. Особенно оченцата- изцяло са на мама. А тортата изглежда много вкусна  smile3510 Сетих се че не съм закусвала...
Didi_r, на мен докторицата ми каза да правим едно упражнение за заякване на грубчето -детето с гръб към мен, опирам в корема си стабилно дупето и краката и то трябва да се мъчи да се вдигне до 90  градуса спрямо крачетата си. Надявам се разбра...не мога да го обясня по-точно. Като почне да прави така, значи е готово за сядане.
Смайли, много сладко коте си имате, пу-пу. Наистина весел празник, жалко че тук не се празнува  Flowers Jack O Lantern
БгВики, радвам се, че оздравявате. Ти нали правеше замразени кубчета с плодове и зеленчуци? Започна ли да даваш и дообработват ли се по някакъв начин или просто размразяваш, затопляш и даваш?

welcome на мама Цвети26 и бебе Ванеса  baloni

Уна, милото дете, защо не му давате бира...чак сълзичка е пуснала. Да я нацелуваш сладураната  Heart Eyes

# 84
Най-накрая и ние да почерпим  Misc Baby Bottle newsm38  Gift  party006. Георги днес навършва 6 месеца. Като че ли беше вчера. Как минава времето. За рожденния му месец си пожелавам само да е здрав.
 Олче, не съм много сигурна, но май има оризова каша на Беби, върти ми се нещо такова в главата. Ние имахме подобно изживяване като вас снощи. Само, че ходихме на гости у приятели с дете на 1 год. И беше такъв смях и такива целувки и прегръдки се раздаваха... Бяха много смешни, но като се прибрахме Гого рева до скъсване и не заспа до 23 часа. В чудо се видях. Скоро на гости май няма да ходим. А сутринта е като един махмурлия.

Добре дошли на мама Цвети и бебе Ванеса.

При нас е ужасен студ - духа много силен вятър, има снях и го е обърнало на нещо като зимна тепавица. Ужас! Weary Май ще се зазимим за дълго вкъщи. Не ми е понятно само как ще изкараме. Натова отгоре и нета нещо не е в ред. Абе, гадна работа.

Честита 1/2 годинка и на Мирослав на Илиана, на Маринела на Mery_13 набебока на Дорид и на всички останали nbirthday  Gift

# 85
  • София
лони,
честит ти месечник! да е жив и здрав и много да ви радва!  bouquet

аз много хубави спомени имам от сливен защото първо съм от нова загора, второ имам много скъпа приятелка от там и трето, много обичахме да се качваме на карандила с лифта Simple Smile и от вятъра имам представа, зимата  е мнооооооооого "духовито" Simple Smile, но пък е красиво, планината е толкова близо!

е, хайде, няма да се ядосваме за зимата и студа, има си и хубави страни: толкова е уютно да си влезеш в толата къща, украсена за празниците и там те чака малкото човече, момичета, тази година за пръв път трява подаръче и за малкото човече да приготвим  Heart Eyes, колко ми ло ми става, почнах да се замислям! мм, че хубаво Simple Smile Flutter

# 86
Добро утро мамчета!

Много пишете, бе... няма изчитане.

Честит рожден ден на Иги на патерица! Желая ти много здраве, щастие и любов!

Честита половин годинка на Ивко и Георги! Да растат много здрави и да слушкат мама и тати!

Аз да се похваля, зе тази нощ много доре спах. Килиан се събуди само един път да яде, за което съм много доволна. Иначе като се буди повече, не че ми пречи, защото е на самообслужване, само ми е малко тясно. Но на 15.11. идва новото голяяямо легло и вече нямам търпение.

Вчера бяхме на консултейшън. Килиан е наддал за един месец само 240 грама, което било малко под нормата, за което аз очаквах консултантката да ме посъветва да започвам захранването, но ме изненада с изказването, че препоръчва да изчакаме със захранването, докато Килиан стане на 6 месеца и тогава тя ще ми направи схема. Иначе е пораснал с два см и сега е 68 см.

Тук зимата също дойде, нямаме сняг, но стана много студено, по този случай купих на Килиан вчера чувалче за количката и днес ще сменям коша за бебе с този където може да сяда.
Ето малко снимки от нас:
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1030095.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1030088.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1030070-1.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/P1030017.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/Pic794481177.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/Pic794481174.jpg
http://i12.photobucket.com/albums/a215/gogigo36/Pic013.jpg

Видеоклип след малко ще пусна, че сега го ъплоудвам  Mr. Green.

Ванилка, я сподели с какъв фотоапарат правиш снимките, много са хубави.

И забравих да честитя новото жилище на Уна! Много топлина и уют да има в него!

Добре дошла на новата мама и бебе Ванеса!

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 12:35 от Катя

# 87
  • София
Oл4е, аз не съм още захранила, но съм се заредила с два вида само оризови каши - едната е безмлечна на Nestle (4.40 лв.), дугата е с АМ на Milupa(7.60 лв.).

Бубилна, Мери и другите съкварталки, днес ще излизаме ли? Пайзи, да беше звъннала вчера, сигурно щях да те придружа, лудите ни хванаха в къщи, ама си беше студено  Confused Хайде, идвай в парка на Св. Троица, нали си в квартала!

И с малко закъснение снимка от Хелоуийн:
http://images11.snimka.bg/001476144.jpg
Бебчо много ни весели през деня, а вечерта с тати ходихме на индъстриал парти по случая, отдавна не се бях забавлявала така!

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 14:26 от Rumya

# 88
Здравейте - честито на празнуващите ние днес ставаме на 5 месеца така че ще имаме торта другия месец.
Благодаря на всички за съветите ще почна да я възпитавм скоро пък да видиме - то детето ще си покаже.
А ето я и нея

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 11:49 от galiushana

# 89
  • София
Ol4e, аз съм открила само 2 безмлечни чисти оризови кажи за над 4 месеца - на Хип и на Милупа. На Нестле е за над 6. За запичане е по-добре да ползваш без плодове.
За проходилките - вчера бяхме на профилактичен преглед при ортопед и той ни каза, че може да слагаме бебето в тях, когато може да седи без чужда помощ поне 2-3 минутки.

Последна редакция: пт, 03 ное 2006, 11:27 от cat11

Общи условия

Активация на акаунт