На половин годинка става вече МАЙ-ското ни мече-клече

• 12 623
  • 299
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Ами тиквата също е зеленчук и е първият, който опита Радинка:)

# 46
  • София

Искам да ви попитам, моята щерка е свикнала много да я нося на ръце щом ревне и я взимам (правех го защото има пъпна херния), но вече много тежи и ако не е късно как мога да я отуча от това. Някой чел ли е някъде как може да стане това защото оставам без кръст и ръце - ето и сега се дере давам й играчки и не ги иска но щом я вдигна млъква на секундата. ПОМОЩ!!!

Четох в книгата на д-р Спок, че след 6-тия месец може да започнем да учим свикналите на ръце бебета по лека -лека на самостоятелност. Ставало по следния начин: Майката си набелязва,че трябва да свърши някои неща и започва да се занимава с тях, като обяснява на бебето със спокоен, но строг глас какво прави и така постепенно увеличава времето, през което го оставя само. Но трябва да е спокойна и уверена, че постъпва правилно и е за негово добро, защото децата усещат това.
Аз например докато готва я вземам в кухнята на  бебешкото столче и ме гледа докато щъкам. Веднъж я сложих пред работещата пералня с цветни дрехи вътре и направо изпадна в екстаз:)
А методът ни за приспиване през деня е лягам до нея и се правя на заспала Laughing(това след като майка ми я беше научила да я приспива на ръце #2gunfire)

# 47
  • Варна
От вчера се каня да пиша в новата тема, ама все не успявам!!!
Благодарско на Олчето за прекрасната тема и че ни е сменила линка за снимките в заглавната страничка!!!

Ние вчера по служебному обиколихме града с малкия, даже закъсняхме с 1 час за храненето след обяд, че не му носех. Как издържа без да мрънка не знам. Явно ще е от хайманите, дето стига да са навън, няма значение гладни жадни ли са.
Днеска пак киснахме в една банка сутринта двамата. Вече на всякъде ни обичат, и ни поздравяват като ни видят двамата. Научиха ме вече  Embarassed
Добре че се разходихме сутринта, че сега се е извил един вятър, че ще ни литне покрива на кооперацията май ... Laughing

ЧЕСТИТО НА МЕСЕЧКОВЦИТЕ!!!! Много да слушкат, да спинкат вечер, и мамите им да са щастливи!!!

Ама хубави бебковци, и това си е значи!!!   Hug

Я да ви питам. Малкия е с една такава междинна температура 37.7 или 37.8 /измерена в дупето/, и бузките му от снощи червени. Иначе няма признаци да се разболява, а не виждам подут венец, за да са зъби. Дали да не му дам половин доза Панадол? Пък не ми се ще да го тъпча с лекарства, все пак си е парацетамол това, не е плодово пюре  newsm78 Уф, дано не е вирус  Praynig

Хайде лек и усмихнат ден на всички!!!

# 48
cat 11 благодаря ще пробвам - но това с приспиването ми хареса много и какво като види че ти спиш и тя заспива така ли - това и много готино.  bouquet

# 49
  • София
Галюшана, мисля, че ще израстнете това с носенето на ръце,  ние тук ти даваме съвети, но повечето бебоци вече са почти 6 месечни, а твойта бубка като гледам няма и 5 навършени!!!
Това си е изключително голяма разлика от бебе до бебе. И ние на ваш'те "години" Mr. Green се разнасяхме (предимно) трудно заспивахме и т.н. А да ни видиш сега! Сам се заиграва, сам иска да си заспива, и да го гушнеш ако види някой интересна играчка и целият се протяга към нея, направо ще го изтървеш, така се устремява.
СПОКО  Peace, сигурна съм , че е период, наслаждавай се, че си толкова търсена и обичана, скоро ще ти липсва това, уверявам те.  Hug Относно този "метод" на д - р Спок, амиии малко глупаво ми се вижда да обясняваш на толкова малко бебче, че имаш работа и то да те разбере. Но пък в това да те наблюдава докато шеташ  Laughing може и да има някакъв резон... newsm78
Бягам, че оттук чух "артилерийски снаряди"... Здравата се на***хме... Sick Sick Sick
 Joy

# 50
  • София
Галюшана, мисля, че ще израстнете това с носенето на ръце,  ние тук ти даваме съвети, но повечето бебоци вече са почти 6 месечни, а твойта бубка като гледам няма и 5 навършени!!!
Това си е изключително голяма разлика от бебе до бебе. И ние на ваш'те "години" Mr. Green се разнасяхме (предимно) трудно заспивахме и т.н. А да ни видиш сега! Сам се заиграва, сам иска да си заспива, и да го гушнеш ако види някой интересна играчка и целият се протяга към нея, направо ще го изтървеш, така се устремява.
СПОКО  Peace, сигурна съм , че е период, наслаждавай се, че си толкова търсена и обичана, скоро ще ти липсва това, уверявам те.  Hug Относно този "метод" на д - р Спок, амиии малко глупаво ми се вижда да обясняваш на толкова малко бебче, че имаш работа и то да те разбере. Но пък в това да те наблюдава докато шеташ  Laughing може и да има някакъв резон... newsm78
Бягам, че оттук чух "артилерийски снаряди"... Здравата се на***хме... Sick Sick Sick
 Joy

# 51
  • София
Ol4eto е права, колкото повече растат, толкова по-самостоятелни стават, но разбира се и ние трябва да им дадем тази възможност. Мисля, че не е хубаво непрекъснато някой активно да занимава бебето. Хубаво е, когато е спокойно или просто помрънква да се оставя само за известно време.

# 52
  • София
Ох, много се извинявам, как се е публикувало това мнение 2 пъти...  Embarassed Embarassed Embarassed И не мога да го изтрияяя.  #Cussing out
Честит ви първи сняг!  Hug На тези, които вече са виждали - втори! Hug

# 53
Здравейте,
Днес времето е ужасно и май ще си стоим цял ден у дома Crossing Arms и нета само ми прекъсва. Започвам да пиша и като го пусна нещо става  и  .... иде ми да се   #2gunfire .  Зари от сутринта не беше спал та чак на обяд дремна за малко и добре че заспа защото бях готова да го обличам да излизаме. нали така свикна по цял ден на вън в парка и сега у дома се киселчи нещо. но като се събуди с кеф си изпапка цялото пюренце даже ревна  rotfImboза още.  
Браво smile3501 smile3501 Олче за прекрасната темичка.

Честито baloni baloni baloni на всички месечковци от днес и изминалите дни да са здрави, да папкат и да слушкат!
Честито и на всички които имат повод за празнуване.
Честит нов дом на Una, много весели и щастливи мигове да изживеете в него.

И от нас едно палцестискане за дон Тони. Бързо да оздравявате.

Имарче в коя  ясла ще го записваш Иван?

Страхотни са снимките на бебчовците пу-пу /да не изброявам за да не пропусна някой/.
Отивам, че моето дете има трънче в памперса и само се върти и ще изпадне от спалнята.
Честит първи сняг

# 54
Не стига, че времето скапано, ами и форума нещо се  прецака ....

Ами тиквата също е зеленчук и е първият, който опита Радинка:)
Така си е, но аз имах предвид така да се каже "типичните" зеленчуци -картоф, морков,карфиол, и др.
Да ви се похваля - днес на обяд Никол изяде така да се каже двойна доза пюре от тиква и ябълка (на пара само). Което пак потвърждава моето мнение, че бебета имат вкус, нищо, че не са опитвали нищо друго освен мляко.

Vif, аз доколкото знам при мерене на температурата в дупето от измерената се вади 0,5 градуса. Иначе, не бих посмяла да ти давам съвет, ти си знаеш, изчакай, измери я по-късно пак и прецени.

По повод носенето в кухнята - аз така пробвах да стои при мен докато и приготвя папото, и като пуснах пасатора ..... такъв рев, така се уплаши, че после половин час я успокоявах. Но ние сме си от страхливите и при всеки шум се стряскаме и подскачаме - като зайче. То майка й май е по-голямо шубе и от детето  Joy.

Веднага се коригирам за снощния пропуск-Честит 5 месец и на Георги на Пилето/абе,загубиха се тия хора нещо,бе/
Веднага да Ви информирам - миналата седмица мивахме през парка Заимов и там се видяхме с Боби (Пилето) и малкия Георги - той вече не е малък, доста е пораснал, хапваше си вече кисел - голям лакомник - пу,пу. Тя каза, че почти няма време за компа, учи и т.н. - специални поздрави на всички!

# 55
Пейзи, и ние много се лигавим, а за капак на всичко и лапаме каквото ни попадне. Излязоха ни страхотни лишеи около устата, чак до кръв. Педито ни предписа крем ЕЛОКОМ - силен е и повече от 5 дни не се използва но имаше светкавичен ефект, а за обриви използвах ТРИДЕРМ - също много ефективен.
Галюшана, ние също прилагаме носенето в кухнята, но малкия не се плаши от шума на пералнята, микровълновата и дори от миксера и пасатора. Даже се забавлява. А вече го вземам в проходилката и той застава до пералнята и наблюдава докато пере. Но вие сте още малки, така че най-добрия вариант е с шезлонга или количката.

Ние пък имаме проблем с яденето на пюретата. Вече го записах на млечна кухня, тъй като при нас е от 4,5 месеца. Тъкмо се зарадвах, че ще бъда облекчена и  Cry уви - той не яде пюренцата, а са 100 пъти по-хубави от купените. Как да го свикна да ги яде?

# 56
    Поздрави от една луда мама! Към 16.00ч не издържах на мрънкането и го изведох навън. Излишно е да споменавам, че само ние бянме с бебешка количка. Всички ни гледаха с ей такива очи #ShockedНо Ради си поспа, добре комплектован, завит плюс дъждобрана. Определено на мен ми беше по-студено.
   Честит първи сняг и от нас  bouquet
   Лони, мерси за иформацията Hug
  Виф, така е маха се половин градус ако  е мерена в дупенцето. Скоро четох, че било нормално да имат 37-37,5, но най-добре се посъветвай с педито.
   Галюшана, честит ти комрютър, да се отчиташ по често! Рядко го слагам седнал, това беше първи опит и реших да го снимам!
   Лека вечер!  bouquet

# 57
Здравейте и от мен!
Честито на всички месечковци!!!(макар и с малко закъснение).
Днес цял ден се каня да прочета какво става из форума и чак сега намерих малко време.
Поздравления за чудесната нова тема!Отново е супер!
Много вих искала да ви покажа и моята кукла,но не знам как да кача нейни снимки Cry.Ако може някой да ми обясни Embarassed
При Мони намам проблеми с храненето,харесва всички видове пюрета,а от понеделник започваме да ходим на кухня.Вече ядем и кисел!
Имам един основен проблем с нея.Постоянно е запечена и акаме само с термометър.Опитвах какво ли не - и сок от сливи,и тиква,започнах да ям овесени ядки всяка сутрин(някой ме посъветва така) и всякъкви други плодове който уж разхлабват и регулират...... Whistling Нищо не помага Cry Успокоиха ме,че като минем на обща храна ще се оправи......,но до тогава????
Ох стига съм се оплаквала.... Rolling Eyes
Кога мога да слагам бебчо да сяда?
Тя постоянно се опитва да сяда,но аз не смея още....
Е това е за сега от мен,когато разбера как става ще ви пратя снимки

# 58
 Благодарим за хувати пожелания. И за подарака от Ивко на Кабранска Heart Eyes
Ето тук има снимки от Хелуин:
http://severinna.multiply.com/photos/album/23
 Не мога да сложа снимка тук, защото са от албума на моята приятелка.
За сядането аз я слагам да сяда от както иска. Може би от 4-я месец. Педиатърката каза, че щом иска няма проблем. Казвала съм и преди, че тук почти няма колички с легнало полужение. От най-малки бебета си седят седнали в кошчетата за кола, които се прикачат на количката.
  О, чудо, Йонката спа тази нощ. Събуди се само в 3:30 да папа и после чак сутринта в 7:00. Не мога да повярвам. Аз естествено не спах спокойно и се чудех дали е добре Crazy Чувала съм, че като почнат да ядат по-вече твърда храна и спят по-вече. Тя вчера хапна на обед зеленчуково пюре, а вечерта каша. Не че изяде много де, няколко лъжички. Дали това е причината за по-добър сън newsm78 Сега гадая, за да продължи така добре да спи, дано не е било инцидентно Praynig Също забелязах, че вчера си имаше сутришен и следобеден сън, пропусна вечерния, явно порастваме Hug
 Много са сладки бебоците на снимките, да ги нацелувате  love001

# 59
  • София
smily, мерси за снимките!

Общи условия

Активация на акаунт