Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 231
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 095
Ама нека си правят статистика колкото искат. Въпросът е с предизборното им легализиране със зелени сертификати.
Моето мнение е, че щом не си регистриран в системата, не би следвало да получиш сертификат, независимо колко антитела докажеш. Всеки трябва да носи отговорност за последствията от решенията си.

# 1 096
Да де, Фенси, но не е съвсем така - наистина има хора, които абсолютно безсимптомно го изкараха... Една от нашите чистачки се оказа, че го е изкарала - жената е с диабет, сърдечна болест, проблеми с черния дроб. И когато всички около нея изкарват Ковид, а тя не, реши да си направи тест... Познай - фул с антитела. Чувала съм за други такива случаи, но тази жена лично я познавам и съм свидетел.
А тези дето са с отрицателен тести последващо наличие на антитела какво да правят?!?! Stuck Out Tongue То не е една беля.

# 1 097
Да де, Фенси, но не е съвсем така - наистина има хора, които абсолютно безсимптомно го изкараха... Една от нашите чистачки се оказа, че го е изкарала - жената е с диабет, сърдечна болест, проблеми с черния дроб. И когато всички около нея изкарват Ковид, а тя не, реши да си направи тест... Познай - фул с антитела. Чувала съм за други такива случаи, но тази жена лично я познавам и съм свидетел.
А тези дето са с отрицателен тести последващо наличие на антитела какво да правят?!?! Stuck Out Tongue То не е една беля.

Редките частни случаи изобщо не променят масата. А и съм абсолютно сигурна, че не е било съвсем безсимптомно.
Да не се изследваш официално, за да не попаднеш в системата и да не те карантинират, теб и контактните, е престъпление спрямо всички околни. Това предполага, че си се движил безконтролно където си пожелал. Иначе няма логика да не се изследваш официално.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 16:35 от Fancy

# 1 098
Fancy... искрено се чудя с какво образование сте, за да не разбирате, че така поставени условията са дискриминативни, в 21ви век, в Европа. Едва ли имате по-малко от средно, но очевидно съвсем не е достатъчно...
Кои условия са дискриминативни и по какъв признак?
Бяхме го писали по назад, но не го намирам.
На децата в ДУ не се позволява да си закупят тест от аптеката за да останат присъствено в клас , а се препращат през сложна и дълга процедура на обществена поръчка от директора, което ако изобщо се окаже  възможно би отнело месеци.
Такава процедура законът не изисква от директора на ЧУ, а това позволява на децата в ЧУ да минат присъствено от днес за утре с тест от аптеката.

# 1 099
Да, тоталното разделение и враждебност си вървят. И, естествено пак неваксинираните са виновни, как не се сетих. И за цялата сегашна ситуация с некупените тестове пак те са виновни, кой друг.
Там е работата, че частните случаи на “нелегално” преболедувалите изобщо не са редки. Нито пък означават криене и разходащи се болни индивиди, ръсещи нарочно зараза.
Но важното е, че сте си локализирали враг и си го гоните до край. Дано ви кара да се чувствате по-добре.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 16:42 от Анонимен

# 1 100
Много хора загубиха близки, други загубиха бизнес ....много преживяхме. На всички нервите са опънати до пред скъсване.
Не виждам смисъл да се ровим в неща, които вече са се случили и не можем да оправим, а само да се огорчаваме едни други.
Нека гледаме сега и напред.

# 1 101

Редките частни случаи изобщо не променят масата. А и съм абсолютно сигурна, че не е било съвсем безсимптомно.
Да не се изследваш официално, за да не попаднеш в системата и да не те карантинират, теб и контактните, е престъпление спрямо всички околни. Това предполага, че си се движил безкотролно където си пожелал. Иначе няма логика да не се изследваш официално.

Абе няма да споря... Smirk В крайна сметка всеки има право на мнение. Аз казвам,че тази жена я виждах всеки дне - без събота и неделя, разбира се. Да не ти обяснявам ква пъргавелка е. Наистина има такива случаи, та не е невъзможно.
И преди бях писала, и сега пак ще кажа занаши приятели, които си направиха домашен тест - положителен беше и на двамата. И двамата не мръднаха от вкъщи от страх да не разнесат заразата, ние им пазарувахме и оставяхме торбите пред врата. след 2 седмици и направен отрицателен тест вкъщи излязоха, за да си направят тестове, за да могат да се върнат на работа. През това време просто работеха хоум офис. Та мисълта ми е, че има и такива. Не всичко е черно.

# 1 102
  • София
Гледам войната Ваксинирани / Неваксинирани / Сертифицирани / Несертифицирани е станала Частни срещу Държавни училища.
Да ви дам пример дали би било дискриминация ако Ваксинираните имат право на Ковид лечение с предимство и поето от осигуровките им а Неваксинираните трябва да си го платят?  За мен това е дискриминация и геноцид /подчертавам за МЕН/.

Обществото е непрекъсното разделяно с дразги, кавги, да гледаме в купичката на ЧУ, да се караме и изпадаме в злобни излеяния, дакато Управници-безделници пируват и крадат - без оглед на партийна принадлежност, всички са ми равни.

Заповедта на министъра, че можело училищата да си поръчват/плащат тестовете ми прилича като възможността директорите да решават кога да минавало училището дистанционно, тоест я да си измием ръцете с някой друг, Народа ще хване за гушите, защото това явно противоставя хората в едно общество. Частните училища, са по гъвкави, браво на тях /синът ми е в ДУ/, дадена им е възможност - те действат и се възползват. Държавните са отговорност на държавата, ама вместо тя да поръча тестовете, можело ние да си ги купуваме, като толкова сме се засили да ходим на училище, яяяя да си стоим по къщите, необразовани и недообразовани бъдещи поколения са в пъти по лесно за манипулация от мислещи и умни хора.
Не съм адвокат, но това наистина може да се определи като дискриминация, дотолкова доколкото достъпа до образование следва да е равен от една страна. НО достъпа всъщност е равен, всички имат часове - едни присъствено, други отсътвено-дистанционно. Момента е много тънък и целта е постигната както се вижда, хванахме се да си мерим ЧУ и ДУ, което е безпредметно.
Един бил завиждал, друг бил така или иначе за дистанционно, караницата е добре режисирана и организирана от господата управници, а аз се чувствам като актьор в постановка с определен сценарии.
Искам Синът ми да ходи на училище, искам да го тестват всеки ден ако трябва, искам да водим конструктивна дискусия без всеки втори пост да е конфронтация.

# 1 103
На децата в ДУ не се позволява да си закупят тест от аптеката за да останат присъствено в клас , а се препращат през сложна и дълга процедура на обществена поръчка от директора, което ако изобщо се окаже  възможно би отнело месеци.
Такава процедура законът не изисква от директора на ЧУ, а това позволява на децата в ЧУ да минат присъствено от днес за утре с тест от аптеката.
Кой ще ти губи месец за обществена поръчка, че те безплатните тестове от държавата ще дойдат по-бързо

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 20:14 от Г-жа Малдини

# 1 104
дискусията не може да бъде конструктивна, докато някои твърдят, че щом някои си били намерили начин, другите да се спасяват. И нямат желание за дискусия. Фактът, че който може да се спасява поединично, не се замисля дали иска и може да помогне на другите, означава, че нито сме заедно, нито имаме обща цел. Какво въобще говорите - тук има госпожи, за които лишаването от присъствена среда не е дискриминация - от тях каква солидарност и борба очаквате...Те не разбират, че директорите на ДУ нямат нито бюджет, нито законова рамка, нито аз мога да си платя теста - нищо не желаят да разберат. Щото 12 години училище са ги проспали.

# 1 105
дискусията не може да бъде конструктивна, докато някои твърдят, че щом някои си били намерили начин, другите да се спасяват.

Никой не твърди такова нещо. Напротив. Но вие се откроявате постоянно със злобеенето по отношение на възможностите за реакция на ЧУ.
Госпожите ви попитаха да се аргументирате и вие премълчахте, очевидно нямайки аргументи. Сега отново пляскате обвинение на едро.

За вас решението е никой да не ходи присъствено, щом ДУ не могат да си позволят разхода. По егоистично мислене скоро не бях срещала.

Предлагам ви решение. Училищното настоятелство да събере пари от родителите и да си закупите тестове, така както го правят ЧУ. И спрете да гледате в паницата на ЧУ. Не те са ви проблема. Те са проактивни и търсят начин. Ами потърсете и вие, вместо само по форумите да недоволствате.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 16:58 от Fancy

# 1 106
  • Отвъд алеята зад шкафа
Моля ви се, ТесО, стана ясно колко ви е конструктивно мнението. Обясни ви се 100 пъти като на малко дете, че никой нищо не забранява на едни, пък да разрешава на други. Просто едните си го плащат и организират сами, а другите  - не.
 Никой не ви пречи да се организирате във вашето училище и да си закупите тестове с обща поръчка. Платете си ги така,  както в ЧУ го правят. Всичко друго са мрънкания.

Няма заповед, закон, наредба, която да ви спира да си пуснете децата на училище, ако имате осигурени тестове. Ами - осигурете си.

# 1 107
На децата в ДУ не се позволява да си закупят тест от аптеката за да останат присъствено в клас , а се препращат през сложна и дълга процедура на обществена поръчка от директора, което ако изобщо се окаже  възможно би отнело месеци.
В едно държавно училище директорът явно е намерил тестове без да му отнема 1 месец. Проблемът е, че казват днес на обяд на родителите, че утре децата трябва да са на училище. За 2 часа трябвало да се попълнят и изпратят декларации, че са съгласни да се тестват. И настана хаос! Кой е на работа и не може сега да чете вайбър, кой е в друго населено място, кой нямал принтер под ръка да прати декларацията....
Мисълта ми е, че както винаги си зависи от директора! Кой ще ти губи месец за обществена поръчка, че те безплатните тестове от държавата ще дойдат по-бързо

За колко време и за колко ученици е намерил тестове този директор?

Който не може да се организира до два часа ще си прати детето за следващото тестване, или когато реши, какъв е проблема.

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 17:05 от Iris04

# 1 108
  • Отвъд алеята зад шкафа
Обществените поръчки са за безплатни тестове, тоест не са безплатни, за сметка на държавата са. Ако родителите си ги поръчат и платят директно, не е необходимо да се прави обществена поръчка.

# 1 109
А за тези, които не го направят, надявам се все пак държавата да достави тестове, не са се отказали публично.

Общи условия

Активация на акаунт