Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 130
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 215
Скрит текст:
Болниците са препълнени точно с такива, които до преди това са нямали никакви притеснения нито за здравето, нито за живота си, ама като ...стане белята и обръщат палачинката.
 Започвате да приличате на онези майки , дето сядат най-отпред на родителска среща и никой не може да попита нищо , защото не спират да говорят ''моето дете това...'',''моето дете онова....''
Вируса към момента се интересува само от това имате ли  достатъчно антитела или не.

Не, вие приличате на тези майки.
За протокола, болниците не са пълни заради такива като мен. Защото освен, че сме ваксинирани, спазваме и всички предпазни мерки като маски. А и сме съгласни с тестването. За да могат децата да ходят нормално на училище, така както е в цяла Европа.
Ами спрете да ни занимавате най-сетне с ВАШЕТО училище.
gadamer, който се притеснява от училище отдавна си е пуснал молба за ДО. Проблемът е при деца изпаднали в тежки психични разстройства  заради ДО.

Ама спрете да ни занимавате с вашите страхове и вашето училище. И вземете пример от успешните практики на другите.

Jasmin tea, това се случва само в ЧУ, които са били зле като услуга и преди ковид. Единични случаи са развалянията на договори в добрите ЧУ и за освободеното място има поне 5 кандидати. Даже е добре подобни ЧУ за които говорите, да фалират. Никой няма нужда и интерес на пазара на образованието да се подвизават печалбари.

Та не, ЧУ не искат присъствено за да не фалират. А за да предоставят услугата образование максимално добре.

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 13:44 от Fancy

# 1 216
Разбрахме се!
От тук на сетне НЕ делим нито децата , нито училищата.

# 1 217
Аз нито за секунда не съм ги делила. Но и не гледам в паницата на другия. Нито искам щом аз съм зле и другите да са зле.

# 1 218
  • София
Някой писа по-рано, в събота 20-ти от 12 часа има протест срещу онлайн обучението и за връщането на децата в училище.  Пред президентството.

# 1 219
Някой писа по-рано, в събота 20-ти от 12 часа има протест срещу онлайн обучението и за връщането на децата в училище.  Пред президентството.

Хубаво е да се информирате какво точно искат организаторите на протеста. За мен това е популизъм на г-жа Кенова и компания, и опит да станат популярни. Не е ясно как предлагат да се върнат децата. Едни казват, че искат без тестове, други незабавно с тестове(които е ясно, че все още ги няма).

# 1 220
коя е г-жа Кенова и принципно за какво се бори? Питам,  защото протестът първоначално ме привлече, но като видях, че наистина излизат без предложение за мерки, а просто ей тъй веднага да върнат децата, започвам да се отказвам - не искам да съм редом с хора, които вярват, че ще събират генетичен материал от децата ни или че вирус няма...

# 1 221
  • София
Организаторите са за присъствено обучение с мерки. Във фейсбук има всякакви коментари разбира се. От "никакви мерки не искам" до "в никакъв случай да не се връщат децата до края на пандемията".

https://www.facebook.com/groups/3006529776330720/permalink/3072060836444280/

Последна редакция: чт, 18 ное 2021, 14:54 от alcazar

# 1 222
Госпожа Кенова е една фейсбук активистка, която е компетентна по проблемите като започнем с яслите и завършим с университетите.
Има се за гуру и менажира една популярна фейсбук група за уж качествена и иновативна образователна система, в която можете да видите много пъстър контингент. От симпатизанти на Възраждане с политическа агитация в групата, та до вярващи в НЛО проект с наименование "Ковид".

Организаторите са за присъствено обучение с мерки. Във фейсбук има всякакви коментари разбира се. От "никакви мерки не искам" до "в никакъв случай да не се връщат децата до края на пандемията".

Ще помоля за точен линк и цитат с тези искания. Аз такива не видях, а четох много внимателно. И смятам това за съвсем умишлено от страна на организаторите.

# 1 223
Точно защото кризата е здравна, трябва да се прилагат противоепидемиологични мерки, каквито са - локдаун за кратко и за всички, ваксинация, тестване, носене на маски, дезинфекция... Всичко това се прилага вече две години в училището на дъщеря ми, стриктно. Купиха се и се инсталираха пречистватели. От началото на тази учебна година в двора на училището се организират изнесени пукнктове за ваксинация, над 90% от учителите са ваксинирани, говори се с децата, обяснява се защо е важно да се ваксинираме, голяма част от са го направили или са доказано преболедували. - ами браво, чудесно. Уви, при нас няма и косъм от всичко това. Нулев контрол, отричане на ковид, демонстративни апели против ваксиниране, учители, нежелаещи ни ваксини , ни тестове, без маски са, укриване на случаи в началото на годината и какво ли още не...
И ако МОН не направиха нищо, защо директорите на повечето училища не си мръднаха пръста, а стояха пасивно в очаквана да затворят? Безплатно е да организират ваксинация за желаещите, да следят за правилното носене на маски, да не се допускат болни деца в училище, така че не може да ги оправдаете с липсата на бюджет. - и това хубаво, но и на ниво колектив-учители-има силно отрицание и нежелание за маски, тестове и ваксини. Как да се борят с това директорите? Де да го знам и нашия на какво мнение е по темата дори-мълчи, не се е включил нито веднъж от началото на пандемията до сега.

Не, проблемът не е във всички училища, проблемът е в некадърното управление, както и че ДО се услади на МОН и някои директори. - чак да им се е усладило, едва ли, защото им лъснаха недъзите, влизайки в домовете ни. Даже си дърпат за присъствено, за да си текне всичко по старому, и да си влезнат в старото русло, поне аз така си мисля за нашите, ама както казах-покрили са се ковидно от началото на пандемията и ни звук, ни стон от тях, камо ли мнение и позиция...

Ох, наистина ли някой мисли, че ЧУ искат ПО, за да си спасят бизнеса Joy - не, просто са гъвкави и успяват да лавират в ситуацията.

Съжалявам за дългия цитат, но така маркирам моето виждане по поставените въпроси и примери.

# 1 224
Цитат
Може би, ако имаха такива в училищна възраст, щяха да видят реалната картина и да разсъждават по-различно.

А може би виждат наистина реалната картина, без да са ограничени единствено от наличието на деца в училищна възраст.

# 1 225
Госпожа Кенова е една фейсбук активистка, която е компетентна по проблемите като започнем с яслите и завършим с университетите.
Има се за гуру и менажира една популярна фейсбук група за уж качествена и иновативна образователна система, в която можете да видите много пъстър контингент. От симпатизанти на Възраждане с политическа агитация в групата, та до вярващи в НЛО проект с наименование "Ковид".

Ще помоля за точен линк и цитат с тези искания. Аз такива не видях, а четох много внимателно. И смятам това за съвсем умишлено от страна на организаторите.

дори не съм я чувала, простете за невежеството. Не ми звучи добре този сбор...

# 1 226
  • София
Прочетох т.нар. позиция на СРСНПБ по отношение на възможността училищата сами да осигуряват тестовете си. Толкова нескопосано и неграмотно написано! Толкова елементарни и юридически и логически неиздържани аргументи! Все едно е писано от петокласник. Направо срам ме хвана. Sad
Ето го, ако за някой представлява интерес: https://www.srsnpb.com/2021/11/17/%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%86 … 0%b2%d0%b0%d0%bd/ Предупреждавам, че носи опасност от вдигане на кръвното.

# 1 227
  • София
Прочетох т.нар. позиция на СРСНПБ по отношение на възможността училищата сами да осигуряват тестовете си. Толкова нескопосано и неграмотно написано! Толкова елементарни и юридически и логически неиздържани аргументи! Все едно е писано от петокласник. Направо срам ме хвана. Sad
Ето го, ако за някой представлява интерес: https://www.srsnpb.com/2021/11/17/%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%86 … 0%b2%d0%b0%d0%bd/ Предупреждавам, че носи опасност от вдигане на кръвното.

От сутринта се върти тази позиция на Стаматов из фейса. Щом няма за всички, няма за никой Sad

# 1 228
  • София
Стаматов е абсолютна политическа .....
Миналата година беше напълно съгласен и подкрепящ всяко едно решение на редовното правителство. Сега каквото и да се направи или предложи, той винаги е на въпреки! Пфуууу!

# 1 229
  • София

Коригирах поста си. Сложих линк.

Общи условия

Активация на акаунт