Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 125
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 260
  • София
Протестирайте, но все пак човек като протестира трябва да знае срещу какво протестира.
Това към мен ли е? Мисля, че два пъти ясно обясних срещу какво ще протестирам.

# 1 261
Ако се протестираше За, а не срещу... нещата щяха да са инакоизглеждащи.
Но къде ти ...далновидна мисъл и разум у българина?

# 1 262
тия дни нямам възможност да следя текущо информация и изчетох темата с такава цел.
Не разбрах сега последно- има ли вариант да се даде възможност на училищата да събират пари/тестове от родителите на 5-12 клас като условие за присъствено или остават на изчакване за евентуално закупуване на тестове както 1-4 клас? Говоря за ДУ.
Става ясно, че училищата не разполагат с финансов ресурс да купуват сами тестовете. Организирано няма да се купят както за 1-4 клас. Опцията остава самофинансиране от родителите по училища и класове. Одобрена ли е? Забранена ли е? Реален вариант ли е?

# 1 263
Аз също смятам така, но затова че късно са поръчани тестовете имаме вина и всички ние. Когато трябваше да протестираме за поръчване на тестове, същите организираха протести - "Няма да тествате децата"! Ще се стресират, ще им бръкнат в мозъка, ще им вземат ДНК-то. Най-голяма вина носят точно те!
И сега и тогава имаше хора, които отказват децата им да бъдат тествани. Кое се промени? Кой го промени? А какъв е нашия принос към тази промяна, та да носим вина за положението от 15 септември до края на октомври?
 Ако сте следили форума , много преди 15-ти много от нас следяха какво се случва в цивилизования свят и съжалявахме, че не сме част от него.
 В онези дни най-голямата, не единствената грижа бе за туристическия бранш , хотелите, плажовете и тълпите туристи БЕЗ МАСКИ И БЕЗ ДИСТАНЦИЯ... и  без глоби, за които нашата държава плащаше по 35 Е на място в чартър.
Не е свършило. Предстои абсолютно същото и по зимните ни курорти. Позволено и разписано отново същото 1:1.
  В какво е вината на родители и деца, които освен да се ваксинират и да продължават да се надяват и нашата държава да бъде поведена по пътя на Европа друго нищо не могат да направят.

# 1 264
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/11/19/golemite-uchenici-se- … tta-spadne.511029
Да ни  е честито! Нямаше и два дена след изборите и обърнаха палачинката . Както и очаквах до Коледа , големите ще търкат диваните вкъщи.

# 1 265
https://www.dnes.bg/obrazovanie/2021/11/19/golemite-uchenici-se- … tta-spadne.511029
Да ни  е честито! Нямаше и два дена след изборите и обърнаха палачинката . Както и очаквах до Коледа , големите ще търкат диваните вкъщи.
Да има организирана някаква петиция или протест?
Поредната малоумна история. Щели да са дискриминирани децата. Ми мойте не са ли дискриминирани като не са получили 1 лев от държавата за цялото си образование. Нищо че данъците си ги плащаме чинно. Но сега не можем да си купиме тестове за да учат децата.

# 1 266
red_violet,  и пак изкараха "специалисите", които твърдят, че основната работеща мярка е спирането на учениците! и като ги връщали в училище пак ще се качали бройките!

# 1 267
Всички плащаме данъци и всички искаме да ни позволят да си купим тестове.

# 1 268

Направете нещо, че да не търкат диваните.
Моите спортуват, излизат на разходка, четат.
Учат, до 2-3 нощес е учила едната, например.
Не търкат дивани.

# 1 269
Денков е казал, че заболеваемостта спаднала, защото затвориха децата. Измъкнаха се пак с децата.
Уж е важно да върнем децата в училище, но.... няма да ги върнем. Много логично, няма що...Joy
Тестове всъщност не искат да осигурят, това е ясно. Мен ме е срам от негово име, не знам как той има лице да се изявява.

Аз също смятам, че трябва да се протестира, а не да се оплюват другите протестиращи и да им се търсят недостатъци, докато ние си гледаме от личния висок пиедестал на всичко разбиращи.
Реално в момента сме в образователна безизходица, на никой не му пука за децата.

Направете нещо, че да не търкат диваните.
Моите спортуват, излизат на разходка, четат.
Учат, до 2-3 нощес е учила едната, например.
Не търкат дивани.
И моите спортуват. И? Това как заменя училището?
Иначе си права, ако ще е така, по-добре без училище, а на самостоятелна форма. Или да си направим родителски кооперативи. Поне ще са в структурирана среда с връстници.

# 1 270
  • Бургас
Това, което според мен вече се осмеляват да кажат е, че за "големите" ученици от 5 до 7 клас тестове няма и няма да има. Вероятно и никога не са мислили да поръчват за тях. За 8 - 12 клас положението е същото, ако не и по-зле. Присъствено обучение при заболеваемост под 250 на 100 000, т.е. вероятно след Великден.

# 1 271
Това сериозно ли е?
Не мога да повярвам, че този си позволява подобна гавра.

# 1 272
Да, те са смятали, че родителите ще отхвърлят тестовете и децата ще си седят на ДО. Според мен никога не са планирали да купуват и сега това лъсна.
Следващото, което очаквам да каже е, че децата са вкъщи защото не сме се ваксинирали и ще предизвика поредното противопоставяне и мразене, за да отклони критиките към управлението.

# 1 273
705966 , моят син е 8 клас в училището на вашето дете мисля , ясно че дупката по немски в 8 клас няма как спорта да я затвори .
Да , големите ученици ще си останат отново 70% от учебната година вкъщи.
Дано им тежи на съвестта, за мен едно загубено поколение - трета година от 12 общо !!!

# 1 274
Да има организирана някаква петиция или протест?
Поредната малоумна история. Щели да са дискриминирани децата. Ми мойте не са ли дискриминирани като не са получили 1 лев от държавата за цялото си образование. Нищо че данъците си ги плащаме чинно. Но сега не можем да си купиме тестове за да учат децата.
Има в събота пред президенството.
Обаче сега погледнах наистина няма искания за тестове, а просто дифузното да върнат децата в училище.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 09:57 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт