Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 129
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 275
Следващото, което очаквам да каже е, че децата са вкъщи защото не сме се ваксинирали и ще предизвика поредното противопоставяне и мразене, за да отклони критиките към управлението.
Ako беше вярно, щяха да са разрешили посещения на училище при ЗС, а сега са затворени всички солидарно.

# 1 276
Аз съвсем се обърках. Ако Дидева има повече информация, моля да я сподели!
Според тази статия децата 5-12 клас не могат да ходят на училище докато държавата не достави тестове
https://www.24chasa.bg/novini/article/10413274
Обаче в училището, за което се интересувам, децата от два дни посещават, защото намериха тестове
Какво се случва в понеделник?! Ще ходят или няма да ходят? На маймуни ни направиха!

# 1 277
  • София
Казвах ви аз, че родителите не са виновни, а правителството си измива ръцете с тях, защото уж не искали тестове. Лъсна истината и е много неприятно.

# 1 278
705966 , моят син е 8 клас в училището на вашето дете мисля , ясно че дупката по немски в 8 клас няма как спорта да я затвори .
Да , големите ученици ще си останат отново 70% от учебната година вкъщи.
Дано им тежи на съвестта, за мен едно загубено поколение - трета година от 12 общо !!!

Моето дете е с дупка от 8 клас присъствено.
И в 10 беше дупка.
В 11 онлайн не беше дупка, ама как се наваксват 8-10 клас- ми с уроци. Външни.
А едни други деца си посещават курсовете, и си взимат изпитите за сертификат и вече са забравили...
Та стискам палци да попаднете на учител, който не прави дупки. Тогава онлайн-а няма да е дупка дори.

# 1 279
  • European Union
Абсолютно никога не са планирали да купуват тестове за големите ученици и аз го казах още миналата седмица. В подписания анекс към КТД се говори само за учителите от начален етап, правещи тестове. Ако имаха намерение да минават в по-горни етапи щяха да напишат за всички учители. Но те още тогава си бяха решили, че до Нова година тестването ще е само за малките.

# 1 280
red_violet,  и пак изкараха "специалисите", които твърдят, че основната работеща мярка е спирането на учениците! и като ги връщали в училище пак ще се качали бройките!

Върнат ли ги без тестове пак ще се качат бройките.

Просто става отчайващо вече.

# 1 281
  • Пловдив
На мен така и не ми се изясни откъде ще вземат пари за тестове. И не съм имала никакви очаквания да се случи това с тестовете, ако и да се обещали сутрин и вечер да ги тестват децата. Тази демагогия с тестовете е като онази със стадния имунитет. Тук всичко е оставено на естествения ход на пандемията и не е ясно още колко години ще откарат децата ДО. За мен настоящата ситуация не е изненада, а очаквана закономерност.

# 1 282
  • вкъщи
Аз не мога и не искам да се примиря с тази гавра с децата ни! Омръзна ми да си правят експерименти, много, много ми е болно.
Не мога да присъствам на протеста в София  утре, но трябва да се обединим и да се противопоставим вече, до кога ще търпим.

# 1 283
Аз съвсем се обърках. Ако Дидева има повече информация, моля да я сподели!
Според тази статия децата 5-12 клас не могат да ходят на училище докато държавата не достави тестове
https://www.24chasa.bg/novini/article/10413274
Обаче в училището, за което се интересувам, децата от два дни посещават, защото намериха тестове
Какво се случва в понеделник?! Ще ходят или няма да ходят? На маймуни ни направиха!

извинете, това в София ли е или някдъе с по-ниска заболеваемост?

# 1 284
  • София
Интересно сега с ЧУ какво ще стане щом била отпаднала идеята училищата сами да си купуват тестовете?

# 1 285
  • София
Положението е хвани единия, удари другия Sad
Тая мантра - затваряме училищата и всичко се оправя я слушам за поредна година и ме избива на агресия, а не съм такъв човек. Ще не идат да видят какво е в дискотеките, после да се обясняват.

А Кърджали как успяват да са под 250? Подозирам, че спазват мерките, но вече ми стана интересно - или не се тестват или наистина е така. Да почерпим опит, че цяла пандемия изкараха с най-ниски стойности на заразени.

# 1 286
Слушах министъра тази сутрин във " Властта говори". Според него тестове няма не поради недостиг на пари, а защото доставката е затруднена, тъй като големите фирми предпочитат да работят със страни, в които учениците се тестват регулярно, а ние сме един вид несигурна дестинация. По отношение на възможността тестовете да бъдат осигурени на училищно ниво подчерта, че все още няма заповед, която да го регламентира, и частните училища не могат да предприемат подобна стъпка. Спомена, че за големите ученици е възможно да се търсят друг тип тестове.

# 1 287
Слушах министъра тази сутрин във " Властта говори". Според него тестове няма не поради недостиг на пари, а защото доставката е затруднена, тъй като големите фирми предпочитат да работят със страни, в които учениците се тестват регулярно, а ние сме един вид несигурна дестинация. По отношение на възможността тестовете да бъдат осигурени на училищно ниво подчерта, че все още няма заповед, която да го регламентира, и частните училища не могат да предприемат подобна стъпка. Спомена, че за големите ученици е възможно да се търсят друг тип тестове.

И аз това си го мислех. Чудя се и какво би станало, ако училищата хукнат да се снабдяват поединично. Това са големи бройки, най вероятно пак същото - забавени доставки, дефицит, високи цени, хаос.

# 1 288
Ама как големите ще плюят, то е очеизвадно, че Трябва да са с други тестове.
Има ли внос на тестове до степен, че класове сами да си купуват, регулярно?
Ето, аз след малко ще ходя до аптеката и ще взема тестове, въпреки, че сме ваксинирани. Но за всеки ден?
Тестването трябва да е ежедневно, според мен. особено за 10-12 клас, които половината са си и по дискотеките, ще ме прощавате.

# 1 289
А казал ли е, че за ЧУ ще се мисли допълнително?

Общи условия

Активация на акаунт