Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 091
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 290

Има ли внос на тестове до степен, че класове сами да си купуват, регулярно?

Според мен не. В нашата аптека няма плювалки, нямало и в склада. Става въпрос за аптека от голяма мрежа, която обикновено препраща към друга от веригата, ако няма в конкретната. Пък аз исках само един, смятай.

# 1 291
  • София
А казал ли е, че за ЧУ ще се мисли допълнително?
По-назад беше цитирано това "По отношение на възможността тестовете да бъдат осигурени на училищно ниво подчерта, че все още няма заповед, която да го регламентира, и частните училища не могат да предприемат подобна стъпка. " За мен означава, че се отмятат и няма да могат частните. Какво правим с тези, които вече са се върнали или смятат да се връщат следващата седмица?

# 1 292

Има ли внос на тестове до степен, че класове сами да си купуват, регулярно?

Според мен не. В нашата аптека няма плювалки, нямало и в склада. Става въпрос за аптека от голяма мрежа, която обикновено препраща към друга от веригата, ако няма в конкретната. Пък аз исках само един, смятай.

Това означава, че ЧУ и на челна стойка да застанат, не могат да купуват, защото няма.
Бояна, ако причината е, защото няма тестове в мрежата, както допускам, ЧУ няма да имат от къде да взимат, за да продължат, и затова ги прибират и тях, ако така се случи.

# 1 293
По-назад беше цитирано това "По отношение на възможността тестовете да бъдат осигурени на училищно ниво подчерта, че все още няма заповед, която да го регламентира, и частните училища не могат да предприемат подобна стъпка. " За мен означава, че се отмятат и няма да могат частните. Какво правим с тези, които вече са се върнали или смятат да се връщат следващата седмица?

Чудесно, но https://danybon.com/coronavirus/obr-min-testove-chastni-uchilista/

Това с челните стойки бих се въздържала да го твърдя. На много места вече са договорени количества.

# 1 294
  • София

Това с челните стойки бих се въздържала да го твърдя. На много места вече са договорени количества.

Да видим. МОН трябва сега да си извадят резюме от въпросите и отговорите, защото така всеки като си  е записал каквото си е чул не става ясно какво имат предвид.

# 1 295

От кого?
ЧУ правят собствен внос ли?

# 1 296
Скрит текст:

От кого?
ЧУ правят собствен внос ли?

Искаш да ти обяснявам цялата процедура по закупуване на количество тестове?
Или да разяснявам, че има вероятност да няма в аптечната мрежа, защото са договорени вече? М?

# 1 297
  • София
ААУ са си осигурили и си учат присъствено от две седмици поне. За другите не знам, ААУ са американско училище. Другите тип Увекинд вероятно са се договори с някого, но сега излиза, че това е извън заповедта. За ААУ знам със сигурност, че официално им е било разрешено. И на ФЛ май е разрешено, макар да не тръгват всички там следващата седмица, а само три класа, които ще имат изпити в края на годината. Сега дали ще се отметнат, защото тази заповед, която трябва да излезе и регламентира може да не излезе никога, а докато не излезе явно не е ок. Не знам дали и те знаят какво правят, честно. Предполагам, че при новината, че изобщо не планират големите някога да се върнат няма да направят естрадно самоубийство като пуснат заповед, заради 10 училища в страната.

# 1 298

От безумно, по-безумно.
Вместо да търсиш варианти как да пуснеш всички на училище, решаваш да спреш всички, защото нямало заповед.

При големите ученици няма предложение към родителите за тестване с други тестове, така че Денков говори наизуст за това тестване с плюене. Реално за тях могат да се вземат тестове с проба от носа (не носоглътката) и дори от гърлото да се вземат проби.

Последна редакция: пт, 19 ное 2021, 10:53 от Анонимен

# 1 299
  • София
ЧУ са набавили тестовете, айде спрете се вече челни стойки или не. Как са го направили не мислете, не е ваша работа, то и моя не е.
Нямах възможността да слушам интервюто и чакам да излезне нещо. Данибон е стара лисица и е слушала внимателно, та съм склонна да се доверя.

# 1 300
  • София
ЧУ са набавили тестовете, айде спрете се вече челни стойки или не. Как са го направили не мислете, не е ваша работа, то и моя не е.
Нямах възможността да слушам интервюто и чакам да излезне нещо. Данибон е стара лисица и е слушала внимателно, та съм склонна да се доверя.
Няма да спрем, защото синът ми трябва да се върне следващият вторник на училище и искам да знам дали ще стане или не.

Здравният министър ще дава брифинг в 11....

# 1 301
  • София
Бояна, няма как да ви кажем. Попитайте управителя на училището дали е набавил тестове и дали остава връщането на децата. Явно всяко ЧУ се спасява по единично към момента.

# 1 302
  • София
Да, те са смятали, че родителите ще отхвърлят тестовете и децата ще си седят на ДО. Според мен никога не са планирали да купуват и сега това лъсна.

В това съм сигурна още от началото на тази учебна година! Останаха изненадани и сега не знаят как да го отиграят.

От безумно, по-безумно.
Вместо да търсиш варианти как да пуснеш всички на училище, решаваш да спреш всички, защото нямало заповед.

За което не можем да обвиним точно министъра! Можем да благодарим на всички родители, които съзряха дискриминация в това, ако някой има възможност, да има и шанс за спасение.
А, да, на Стаматов и Такева също! Дано им изсъ'ъне, всичко да им изсъ'ъне, освен прането! Joy

# 1 303
  • София
Бояна, няма как да ви кажем. Попитайте управителя на училището дали е набавил тестове и дали остава връщането на децата. Явно всяко ЧУ се спасява по единично към момента.
Досега беше така, но сега излиза, че без заповед нямат право. Иначе очевидно тестове има щом има график за връщане на три класа от големите. Училището е чуждестранно, съобразяват се със заповедите на нашата държава. Та ми е ясно, че вие тук няма как да ми кажете, но се питам дали и от МОН изобщо знаят какво правят. Като е видно, че не.

# 1 304
И този е кандидат-министър отново.

Общи условия

Активация на акаунт