Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 349
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 900
Тестовете не ги осигурява училището, а родителите. Имах предвид заплащането.
В момента ДУ 1-4 кл не всички родители са ок с тестването на децата им , НО организацията спусната от министерството позволява присъствено само на съгласните.
При гимназистите в ДУ даже не се и направиха , че питат.

Последна редакция: вт, 16 ное 2021, 12:05 от mamamari

# 901
  • София
Не, тестовете ги осигурява училището, а не родителите. Не че има пречка и родителите да ги осигурят. Даренията на училищата са допустими.

# 902
  • София
Не, тестовете ги осигурява училището, а не родителите.
+ че е направена анкета, за да се съберат по повече от 50% желаещи за тестване на паралелка - каквото е изискването на заповедта.

# 903
Тестовете не ги осигурява училището, а родителите.

В частните училища тестовете се заплащат от училищата и организацията е за всички ученици, така както изисква заповедта.
В държавните, ако искате да се върнете веднага, следва да поискате от директорите ви да направят организация за всички ученици(по условията на заповедта) тестовете да се зплащат от родителите. В противен случай се чака доставка от държавата.

# 904
Когато ЧУ  поемат извънреден разход по 100лв/ученик месечно, тогава ще е вярно това ,че ЧУ е осигурило...нещо си.

# 905
  • София
Да не забравяме, че учениците над 12 могат да се ваксинират безплатно.

# 906
  • София
Когато ЧУ  поемат извънреден разход по 100лв/ученик месечно, тогава ще е вярно това ,че ЧУ е осигурило...нещо си.
Няколко ЧУ вече поеха този разход, така че не разбирам смисъла на изказването. Освен това, разходът не е 100 лв./месечно на ученик, а по-малък.

# 907
Оказва се , че никой не се интересува колко са преболедували и/или ваксинирани. До момента не е имало такова запитване, направо ги пратиха у дома без въпроси. Ограниченията нямат никакви здравни аргументи.
Аш като се извадят преболедувалите и ваксинираните, съвсем ще се редуцират цифрите. Особено за столичните гимназисти.

# 908
  • София
Оказва се , че никой не се интересува колко са преболедували и/или ваксинирани. До момента не е имало такова запитване, направо ги пратиха у дома без въпроси. Ограниченията нямат никакви здравни аргументи.
Аш като се извадят преболедувалите и ваксинираните, съвсем ще се редуцират цифрите. Особено за столичните гимназисти.
При нас пуснаха формуляр-анкета с опции за съгласие с тестване, наличен сертификат за ваксина или преболедуване и ДО. В ААУ 75% от учениците от горен курс са ваксинирани, при нас не знам колко са, но вероятно с преболедувалите ще са поне половината ученици без нужда от тест. Вероятно и в държавните училища ще е така и няма да са нужни чак толкова тестове, не знам защо така се мотаят, явно чакат Коледа ли, за да ги пуснат чак януари...

# 909
  • София
Да, и в нашата декларация имаше за преболедували и ваксинирани. Мисля, че това си е по образец на министерството. Така че недейте да се навивате за неща, които не са верни.

# 910
  • София
Днес нали беше второто тестване на 1-4 клас? Има ли публикувани резултати, как е минало?

# 911
  • София
Да, и в нашата декларация имаше за преболедували и ваксинирани. Мисля, че това си е по образец на министерството. Така че недейте да се навивате за неща, които не са верни.
Ми да - в периода 5-7 клас в нашето училище ваксинираните и преболедувалите едва ли са толкова много. В 4 клас на сина ми например - само 1 дете е преболедувало и не го тествахме вчера.

# 912
Тук обаче говорим за толериране от страна на държавата на частни училища(конкретно в тази ситуация, за други не мога да кажа), което противоречи на идеята за достъпност на образованието.

Т.е. вие предлагате държавата да забрани на частните училища да плащат за тестове от собствения си бюджет и да връщат поетапно децата в клас, само защото се чувствате дискриминирана и нетолерирана?
Щом на мен ми е зле, значи и на Вуте трябва да му е зле.

Единственото условие по заповед  е да се осигури здравословна среда, чрез тестове.

не, съвсем не сте ме разбрали. Искам на всички деца да бъде дадено право да посещават присъствено, което в момента не е така.

# 913
  • София
Аш, много, малко, важното е, че е предвидено като опция. За това ставаше въпрос. Иначе, то е видно колко е процентът на ваксинираните ученици от статистиките. Ако някой се напъне може да се направи статистика и за официално преболедувалите. Към тях може да се добавят и някакво количество със сертификати за антитела и съвсем ще стане ясно. Аз обаче не съм убедена, че освен най-прясно боледувалите, другите със сертификат не трябва да бъдат тествани.

# 914
В анкетата, която пуснаха преди време за тестване, не е имало въпроси за преболедували и ваксинирани деца. Тази информация от училище не са ни я искали и не я знаят. Имам деца в седми и в девети клас. В класовете и на двамата има ваксинирани деца. Аз го знам, защото се касае за познати деца. Ръководство на училището не го знае, защото явно не го и интересува.

Общи условия

Активация на акаунт