Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 285
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 035
Противоепидемичните мерки включват ваксиниране, маски и тестове.
До тук никое от трите не е прието еднозначно от родителите. Кои точно мерки предлагат протестърите да се спазват?
Не само от родителите, обаче. Голяма част от учителите също не искат.
Цялото ни семейство е ваксинирано, вкл. учениците.
Това в ситуацията не ни дава нито предимство, нито спокойствие, поради крайно ниския процент ваксинирани, дъвкана и предъвкана тема.
На детето ми остават едни 5 месеца училище.
Предпочитам да ги прекара поне извън студа и блъсканиците в градския транспорт, седяща до съученик, който предната вечер е бил на дискотека. И с преподавател, който отрича ваксините и маските.
Не е частен случай и е коренно различна нужда от нуждите на малките ученици.

# 1 036
  • София
.

# 1 037
Скрит текст:
именно - измиха си ръцете, че дават избор, а то не е избор. В събота в 12 се организира протест пред президентството - на който му пука за децата, е добре дошъл

Може ли точно да формулирате целите на протеста и какви са конктертните искания?

не съм от организаторите, прилагам ви линка във фейсбук, от който и аз разбрах https://www.facebook.com/events/366911821899445?ref=newsfeed

Скрит текст:
връщане на децата в класните стаи - незабавно и с гаранция за следващите месеци, доколкото чета дискусиите, и разбира се при спазване на противоепидемичните мерки. За всеки нормален човек е ясно, че директорите нямат бюджет и в момента отново нямаме решение. И предвид НЕпоръчаните тестове за големите, нищо не чакаме. Освен Годо...

Нищо такова не пише тука, пише незабавно, аз го разбирам като незабавно. За мерки и дума няма.

# 1 038
Скрит текст:
именно - измиха си ръцете, че дават избор, а то не е избор. В събота в 12 се организира протест пред президентството - на който му пука за децата, е добре дошъл

Може ли точно да формулирате целите на протеста и какви са конктертните искания?

не съм от организаторите, прилагам ви линка във фейсбук, от който и аз разбрах https://www.facebook.com/events/366911821899445?ref=newsfeed

Скрит текст:
връщане на децата в класните стаи - незабавно и с гаранция за следващите месеци, доколкото чета дискусиите, и разбира се при спазване на противоепидемичните мерки. За всеки нормален човек е ясно, че директорите нямат бюджет и в момента отново нямаме решение. И предвид НЕпоръчаните тестове за големите, нищо не чакаме. Освен Годо...

Нищо такова не пише тука, пише незабавно, аз го разбирам като незабавно. За мерки и дума няма.

права сте - писах им от любопитство, защото не е уточнено. То и аз не бих подкрепила връщане без никакви мерки - не съм от оспорващите съществуването на вируса или убедените, че ни чипират...

# 1 039
Според мен това правителство се кани да сдава и затова не се ангажира с нови големи поръчки, отделно, че и сегашното въвеждане на тестовете беше по-скоро предизборен ход.
Да се надяваме, че бързо ще сформират ново и то ще има политика по отношение на училищата като изпробваната вече в другите европейски страни, а не  за пореден път да ходят по две седмици докато се омешат и изпоразболеят хубаво всички и пак месеци пред компютъра.

# 1 040
  • София
Аз съм против връщането без мерки. Който иска, да си протестира, но да не махат тестовете. Толкова едни тестове не могат да се организират да купят.

# 1 041
  • София
Аз съм против връщането без мерки. Който иска, да си протестира, но да не махат тестовете. Толкова едни тестове не могат да се организират да купят.
Могат, но не искат.

# 1 042
Според мен това правителство се кани да сдава и затова не се ангажира с нови големи поръчки, отделно, че и сегашното въвеждане на тестовете беше по-скоро предизборен ход.
Да се надяваме, че бързо ще сформират ново и то ще има политика по отношение на училищата като изпробваната вече в другите европейски страни, а не  за пореден път да ходят по две седмици докато се омешат и изпоразболеят хубаво всички и пак месеци пред компютъра.

времево погледнато, и при най-стройното сформиране на правителство, ще сме изпуснали целия първи срок. Според мен е безмислено да чакаме това

# 1 043
Сега слушах по новините, че двата учителски синдиката и съюза на работодателите в просветата изпратили протест срещу "новата заповед" за тестовете, защото това щяло да противопостави по-богатите училища с по-бедните.
О, свещена простота!

# 1 044
Сега слушах по новините, че двата учителски синдиката и съюза на работодателите в просветата изпратили протест срещу "новата заповед" за тестовете, защото това щяло да противопостави по-богатите училища с по-бедните.
О, свещена простота!

то си е точно така, за вас щом е простота, така да е...

# 1 045
  • София
И какво? Затова всички трябва да си останат вкъщи? Не е ли по-добре, който може - да тръгва на училище? Трябва ли да се равнят всички по последните? С какво това, че всички ще останат вкъщи, ще помогне на бедните училища? Каква е ползата за децата?
Наистина не разбирам!

# 1 046
Защо ЧУ да могат да си купят тестове от аптека, а на  децата учещи в ДУ не се позволява?
Какво им има на децата в ДУ, та толкова да не желаем да им дадем тази възможност?
 Слънчева, би ли обяснила защо децата на другите са ''последните''?Здрави, ваксинирани и съгласни да се тестват. Кое ги прави последни?
Касае се за някаква дребна сума и   за кратък (надявам се) период докато от държавната администрация се организират за тестове за всяко дете.

# 1 047
  • София
О, свещена простота!

то си е точно така, за вас щом е простота, така да е...
За тебе последно вчера нали нямаше проблем с ЧУ или сега пак обърнахме ценностите?

Защо ЧУ да могат да си купят тестове от аптека, а на  децата учещи в ДУ не се позволява?
Какво им има на децата в ДУ, та толкова да не желаем да им дадем тази възможност?
Касае се за някаква дребна сума и   за кратък (надявам се) период докато от държавната администрация се организират за тестове за всяко дете.
Ама кой забранява това право на децата в ДУ Rolling Eyes?

# 1 048
  • Пловдив
Аз се надявам поне на ротация другия месец.За Пловдив заболееваемоста   в момента е 680 на 100 000,а  преди около 10 дена гонихме 900 на 100 000.

# 1 049
Ама кой забранява това право на децата в ДУ Rolling Eyes?
[/quote]
Заповедта на министъра, с която задължително пред децата от ДУ поставя дълга, бавна и невъзможна процедура за обществена поръчка докато, за децата в ЧУ стои въпроса  само кой да иде до най-близката аптека.

Общи условия

Активация на акаунт