Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 209
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Ирис, абсолютно същите неща важат и за ЧУ.
Чух я по новините.
''...Ако училищата подсигурят тестове...''
 Би могло да се замени с '' Ако ученикът донесе ЗС или тест''.
Така става ли ясно?
За ЧУ важи същото. Няма как да се прави организация за всеки ученик поотделно. Трябва си обща организация. Как си го представяш това - целият учителски състав стои в училище и чака кой ще си донесе ЗС или тест. Ако дойде някой - дойде. И се преподава само на две-три явили се с тест деца. Сериозно ли ще го сравняваме с МОЛ?!

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 17:54 от sanaka

# 1 126
Ирис, абсолютно същите неща важат и за ЧУ.
Чух я по новините.
''...Ако училищата подсигурят тестове...''
 Би могло да се замени с '' Ако ученикът донесе ЗС или тест''.
Така става ли ясно?
За ЧУ важи същото. Няма как да се прави организация за всеки ученик поотделно. Трябва си обща организация.

Напротив - ЧУто се похвали, че всеки си е донесъл тест от вкъщи. Значи дори е възможно да са различни, стига да са от одобрените. Което е добре. Обаче не виждам такава опция за ДУ

# 1 127

За ЧУ важи същото. Няма как да се прави организация за всеки ученик поотделно. Трябва си обща организация.
Не е вярно и го знаете.

И се преподава само на две-три явили се с тест деца. Сериозно ли ще го сравняваме с МОЛ?!
Какво искате да кажете, че децата от ДУ за разлика от тези в ЧУ няма да искат да отидат на училище ли?
До там ли стигнахме наистина?

Последна редакция: ср, 17 ное 2021, 18:01 от mamamari

# 1 128
Fancy, аз нямам драма с ЧУ, не си следила какво писах назад.
ЧУ ще направят всичко за да задържат учениците си. Положението последните две години в много лошо за тях, имам приятелка, която преподава в такова, тази есен освободиха  шест учители. 
Честно казано ЧУ никак не ме интересуват.

Иначе да, не мисля, че родителите трябва да се занимават с такава организация, нито всяко дете да се тества поотделно. Мен лично ще ме затрудни както да водя детето два пъти в седмица в лаборатория, така и да носи тест.

Вярвам, че държавата ще си свърши работата, ето, нова власт имаме...

# 1 129

Не е вярно и го знаете.
Кое не е вярно, че стана интересно?

# 1 130
  • Отвъд алеята зад шкафа
"Чух по новините"?! Аз очаквах цитат от забраната.

# 1 131
  • София

Не е вярно и го знаете.
Точно така е и го знам. Направена е организация за всички, съгласувано е с всички родители и е направено защото има масово съгласие на родителите за това.

Напротив - ЧУто се похвали, че всеки си е донесъл тест от вкъщи. Значи дори е възможно да са различни, стига да са от одобрените. Което е добре. Обаче не виждам такава опция за ДУ
А къде видя такава изрична опция за ЧУ? Опцията е една и съща за всички - може ПО, ако са осигурени тестове: дали ще ги купи училището, дали ще си ги носят учениците /което на практика представлява дарение/, дали ще се закупят от УН, все тая. Всяко училище може да го направи.

# 1 132
  • European Union
Аз също нямам драма с ЧУ. Дори се чудя дали десетките страници, изписани с едно и също, не са дело на някой трол. Диалог липсва.

# 1 133
Ами да, пък реално всички пишем  едно и също.

# 1 134
  • София
Аз също нямам драма с ЧУ. Дори се чудя дали десетките страници, изписани с едно и също, не са дело на някой трол. Диалог липсва.
Кое едно и също имаш предвид? Постоянното циклене за "дискриминация" или опитите да се обясни аргументирано защо такава няма?

# 1 135
А, то цикленето не е само за дискриминацията.

Ако бяхте хвърлили само половината от енергията, която хвърлихте тук, за да се организирате във вашето училище, вероятно децата ви от понеделник можеха да са на училище.

# 1 136
  • European Union
И двете. Колкото и разумно да звучат, след сто и първия път никой не ги чете. Само се пише отново и отново.

# 1 137
  • София
Десет страници с обвинения за спекула, присвояване на държавна субсидия от ЧУ за харчене за тестове (все едно ДУ не ползват субсидия Flushed), дискриминация, отнемане на право за ПО и т.н. - без възможност да се прочете точния текст в административния акт или да се разберат фактите, и вие искате диалог?

# 1 138
  • European Union
Точно това казвам и аз. Само се чудя защо интелигентни на пръв поглед потребители се връзват на троленето. После пък се чудя кой точно е тролът.

# 1 139
  • София
Не виждам кой точно е трол в темата и какъв е интересът му. Виждам потребители, които споделят това, в което вярват (може да не съм съгласна с някои от тях, но според мен са искрени).

Общи условия

Активация на акаунт