Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 189
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 230
И аз не знам каква е позицията на ръководството на нашето училище. На първата и единствена родителска среща лани директорката се присмиваше на ковид мерките, а родителите ръкопляскаха. Оттогава доста боледуваха и доколкото съм имала бегли контакти си плюят в пазвата, но нищо повече. Тръгването на училище се прие с ясната идея, че всички са обречени на ДО така, или иначе, какво да го коментират. Доколкото имам сведения маски не се носят, никой не се карантинира.  Кой ваксиниран, кой преболедувал, идея нямам, нито някой пита. Много ще се учудя ако се затичат за тестове.

И то не е каквото и да е училище. Ама какво от това. Поне ДО е на ниво. Но така без никакъв хоризонт вече става прекалено

Тъй като съм си оптимист по душа все още ме държи удовлетворението, че и у нас все пак узряха за идеята, че без тестване ПО не става. Сега да видим как ще я претворят в дела.

# 1 231
  • София
Ето го, ако за някой представлява интерес: https://www.srsnpb.com/2021/11/17/%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b8%d1%86 … 0%b2%d0%b0%d0%bd/ Предупреждавам, че носи опасност от вдигане на кръвното.
Ох,  sanaka, ти хубаво предупреди, ама що не те послушах!!! Яд, срам, гнус ме е от това "предложение". Дори "невероятният" му автор не е извинение за този пасквил. Disappointed

# 1 232
Стамат първо го беше пуснал на стената си, явно натрупа лайкове, имаше призиви да изразят официална позиция и снощи видях, че са  ( всъщност той, защото мисля, че това Съюз е силно преекспонирано и едва ли някой друг има думата) публикували становището си. Но пък не е сам. Joy Интересно защо мълчаха, когато можеха да предложат варианти за възстановяване на присъственото обучение. И пак някой не е чел с разбиране. " Да се задължат..." Много ми е интересно откъде доктор Такева знае какво става в училищата. Обзалагам се, че не е стъпвала в такова по работа от миналото хилядолетие.

# 1 233
  • София
Ох, Дидева! Не, не мога вече! Rolling Eyes

# 1 234
  • София
Не съм срещала никъде нещо, което да се приеме като "задължаване" на училищата да закупуват тестове. Всичко, което прочетох изглеждаше като даване на възможност, липса на забрана. (може би и аз не мога да чета с разбиране, не е изключено). А думите на Такева за "допълнителни излишни разходи", ме отказаха да чета нататък. Спирам за тази вечер.

# 1 235
  • София
А за "системата трябва да се успокои" какво ще кажеш? Joy

# 1 236
  • София
А за "системата трябва да се успокои" какво ще кажеш? Joy
Какво е искал да каже авторът?Grinning

# 1 237
  • София
В момента съм по-ядосана от когато и да било! До къде стигнахме? Да се чудим как да уговоряме учителите, да влязат в училище!

# 1 238
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Ох, тя госпожата се изказва по тези икономически въпроси, щото, о, Боже, виждам, че е и д.ик.н. Grinning
Такова изпълзяване по йерархичната стълбица, пък и такова стабилно застопоряване са си за възхита направо Grinning
И понеже дъщеря ѝ ми е съученичка - мога само да кажа - наследствено им е Grinning

# 1 239
  • София
Ох, дайте да направим едно родителско сдружение със специалната цел да пише позиции срещу позициите на тези титани на мисълта!

# 1 240
  • София
Абе, ние да направим, но аз се чудя как не се намери един учител, който да се дистанцира публично от тези писания? Един само!

# 1 241
  • София
Има доста.. когато се изразят позиция и от долу Възражданските поддръжници ги правят на 2 стотинки и хората се отказват Sad

# 1 242
rainy, аз днес тотално се отчаях точно по този начин.. голяма жлъч, големи обиди..
Масово са готови да чакат до след нова година и да си обучават децата сами !!!WTF!!,  но да чакат да се смени властта и да паднат мерките!
Не знам, просто отчайващо!

# 1 243
Аз няма да коментирам. Цял ден загубих и във форума, и във фейса. Но такава простота рядко се среща.

# 1 244
А този протест не се ли организира от Надежда Цекулова, а не от Кенова?
Групата на последната е пълна с антиваксъри.

Общи условия

Активация на акаунт