Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 228
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 350
Министърът каза 6 % ваксинирани и 4 % преболедували.
Ако статистиката е точна 10% е пренебрежимо малко.
е как хем децата били най-големите разпространители и вдигнали заболеваемостта 5 пъти, хем 4% преболедували?

Да. И освен това пък само 5-10 деца от близо 50 000 са позитивни след масовото тестване. Това са 0.01 % заразни деца.
Вече мина една седмица тестване, между другото, не се вижда никакъв бум на позитивни деца (за болни да не говорим).

понеже много внимателно слушах министъра днес и той каза, че децата 5-12 клас са най-големите разпространители, и дали искаме още учители да умрат, ей сега писах до СЗО да ги помоля за линк към официално твърдение, че децата са такива, за Европа, Индия не ме интересува, и ако СЗО потвърждава, че това е така, какво им е становището да ги правим - заключване в мазе, дезинфекция с белина - как да се справим с рях. В допълнение им писах, че министърът ни не може да намери тестове и дали биха били така добри да ми дадат насоки от къде държавата да търси помощ, че той не знае/ не иска. Да видим ще отговорят ли, аз обичайно имам успех в комуникацията с институциите...

# 1 351
Идеята на тестването в училище е не да го считаме за успешно, ако всяка седмица все повече деца се оказват позитивни,, а да не се водят деца със симптоми и да се хващат безсимптомните. Така тези, които не са позитивирали при едното тестване ще позитивират на следващото и ще си отидат в къщи, а вероятостта да предадат на децата около себе си, а те нататък намалява, ако пък са проявили симптомите междувременно, родителите им няма да ги доведат. Така ще се осигури сравнително безопасна среда за децата ни, за да изкретаме възможно най-много на ПО.

Настоятелното питане къде са позитивните тестове в училище почва да ми прилича на миналогодишните "Айде, къде са чувалите с трупове"

# 1 352
Iris04 напълно подкрепям. Въобще всички мерки и действия трябва да произлизат от факта, че вирус все пак има, че наистина има и смърт, и натоварени болници и всичко, но все пак тези деца трябва да водят нормален живот, щтоо просто много дълго стана вече. Маски и тестове са нормални и достатъчни условия според мен, ама лошо, че много хора явно ги отричат и министерството яхна вълната...

# 1 353
Tess, възхищавам се на инициативността ти. Ако тези думи са излязли от устата на Денков, този господин трябва да си смени работата! Голямо зло са тия деца , дори и за министъра МО. Добре да помислят жените , които са решили да раждат в тази държава .

# 1 354
Tess, възхищавам се на инициативността ти. Ако тези думи са излязли от устата на Денков, този господин трябва да си смени работата! Голямо зло са тия деца , дори и за министъра МО. Добре да помислят жените , които са решили да раждат в тази държава .

не го ли слушахте? Даже лека емоция се прокрадна, когато риторично ни попита. С цялото ми уважение към семействата, загубили близък, ние загубихме един не стар дядо и аз всеки ден треперя за моята майка, доказа се, че починалите учители са процентно толкова, колкото е общата смъртност, т.е няма разлика по браншове/ отрасли. Грозно е да ползват децата ни за параван на немощно управление на кризата.

# 1 355
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз пък ... сутринта в 5,30, пиейки си кафето на терасата си мислех: не може ли официално да обявят всички от 1 до 12 клас в ПО - вторник, сряда и четвъртък, в ДО - понеделник, петък. Така се прави един тест (пр. сега за 16 паралелки в начален етап се правят два пъти тестове, а иначе ще се правят тестове на 32 паралелки в училище) за седмица и ще обхванат всички класове, а и като се прави във вторник децата няма да са се виждали от 4 дни и няма да се карантинира класа ... И на подобна ротация съм съгласна за второкласничката, само и само шестокласничката да е на училище ... поне за малко ...

# 1 356
Почти безобидна, ако имат история в понеделник, а география вторник, ще карат история само ДО, а география само ПО. Ако ги сменят през седмица става май. Едната Пон Вт Ср , другата Чет Пет.

# 1 357
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Почти безобидна, ако имат история в понеделник, а география вторник, ще карат история само ДО, а география само ПО.
Така е, но поне три дни ще са на училище.

# 1 358
Почти безобидна, ако имат история в понеделник, а география вторник, ще карат история само ДО, а география само ПО.
Така е, но поне три дни ще са на училище.
Опс. Дописах предното.

# 1 359
Започнах да гледам интервюто с министъра и още в началото успях да си вдигна нервите .. 25 лева на месец струва тестването на едно дете, за толкова години , в които  не сме получавали детски надбавки, все едни 25 лв/месец му се полагат за да ходи на училище! Т.е тестовете са наистина между 2 и 3 лв и какъв беше проблемът за декември месец да позволят дори на ДУ да купят тестове с пари от бюджета си, вече месец сградите не се отопляват, не се трупат разходи!
За да се учи в нашето училище - прилично голяма гимназия е нужно 5-ма депутати да не вземат заплата!

# 1 360
Аз не разбрах защо за големите тестовете да са различни, по-евтини ли са, какво...

# 1 361
  • Ямбол
Може и да се намират по-лесно и в по-големи количества.

# 1 362
Доколкото разбрах и аз искат да диверсифкцират търсенето на тестовете. Сега остава и родителите да се съгласят децата сами да си бъркат в носовете и то доста по-плитко от PCR. Както уточни една близка педиатър- до там, до където обичайно си бъркат с пръст да си изкарат засъхнал секрет Simple Smile

# 1 363
  • София
Само излишна драма стана с тези тестове докъде щели да си бъркат в носа и ги превърнаха в някакъв свещен и болезнен ритуал, на който само смелите са готови. Права е педиатърката ви - дотам, докъдето си бъркат в носовете сами.

# 1 364
  • София
Доколкото разбрах и аз искат да диверсифкцират търсенето на тестовете. Сега остава и родителите да се съгласят децата сами да си бъркат в носовете и то доста по-плитко от PCR. Както уточни една близка педиатър- до там, до където обичайно си бъркат с пръст да си изкарат засъхнал секрет Simple Smile
Голяма грешка е да се гледа с какво искат да се съгласят родителите. Този тест не е радиоактивен или нещо кой знае какво. Трябваше да кажат - Това са тестовете, който е съгласен да ги прави, да заповяда на училище. Който не е съгласен, да си седи вкъщи.

А не като нас - въртим се в омагьосан кръг в опит да предизвикаме всеки да си каже мнението.

Общи условия

Активация на акаунт