Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 70 138
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Варна
Какво са сменили тихомълком? Въпросните точки ги помня аз лично от самото начало в този им вид. Ако имате предвид праговете за ротация и присъствено без тестове.

# 1 501
# 1 502
  • София
Такааа, поредната бърканица...

https://segabg.com/node/198704

Хайде сега, като не можем да си тестваме децата наравно, едни ще ги тестват, а други ще ваксинират.
Все по-равни ставаме, мхм...

ПП Fancy, с теб си нямаме работа, май! Joy

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 11:46 от Слънчевата

# 1 503
Тоя министър е страшно неадекватен.

# 1 504
  • София
Не знам, вече си мисля, че е на някакви тежки лекарства или спешно има нужда да излезе в почивка. Струва ми се, че яко се овъртя и вече съвсем не знае нито къде се намира, нито какво се случва около него.

# 1 505
Цитат
ОСТАВКИ

От МЗ дадоха конкретика за поръчаните досега тестове - след първата покана от МЗ на 26 октомври са сключени два договора за доставка на 400 000 теста на обща стойност 1 468 000 лв., след втората покана на 3 ноември 2021 г. са сключени три договора за доставка на 365 000 теста за 1 089 350 лв., а при третата покана от 15 ноември са 2021 г. са сключени шест договора за доставка на 1 108 300 теста за 3 074 317 лв. Оттам обаче не отговориха до кога въпросните тестове трябва да бъдат доставени.

По данни на МОН пък до момента са поръчани 3 милиона теста, а в склада в с. Лозен са пристигнали 851 000 теста.

Цифрите на МЗ са доста под тази на МОН. Тези вече доказаха неведнъж, че не си говорят.

П.С. Хохохохохо, без да искам съм изрязала Д-то в доставки. Но ще го оставя така, макар да не е умишлено. Но е точно на място.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 11:56 от Fancy

# 1 506
  • София
И аз вече не го харесвам. Joy Оплетоха се като пиле в кълчища. То не бе "ще ги върнем, ако училищата организират тестове", то не бе "ще сменяме насоките", "няма да ги сменяме", ще се връщат само ЧУ", "няма да се връщат". Много се изложиха, много!
За въпросната заповед, според мен беше различна в първоначалния си вид, разбира се, няма как да го докажа. Но и това не е толкова съществено. По-важното е, че един министър "изменя" заповед на друг министър, което е просто безумно. Вече толкова ми писна, че ми стана почти безразлично.

Това, с ваксинирането отново кърти. А какво правим с горките петокласници, които са на 11 и нямат право да се ваксинират?

# 1 507
Но пък дават реална представа за единичната цена на тестовете.

# 1 508
  • София
Аз наистина си мисля, че учителите трябва да започнат да събират децата по заведенията...
Там даже и сертификати не им искат, 10-те лева за тест ще отидат за консумация. Тъкмо и бизнеса ще подпомогнем.

# 1 509
  • София
Много ми харесаха Увекинд: "Тази седмица ще изчакаме. Очакваме с нетърпение заповедта на двамата министри, която ще позволи на частните училища официално нещо, което не сме смятали за забранено". Joy

# 1 510
От утре започват ротационен принцип при нас 5-12 клас, За тестове не се чува нищо.
Къде беше онази графика, за болни за 14 дена, по общини?

# 1 511
От утре започват ротационен принцип при нас 5-12 клас, За тестове не се чува нищо.
Къде беше онази графика, за болни за 14 дена, по общини?

https://covid.tobel.bg/#

София към 23-ти  е 699.

# 1 512
това е по области. а аз не мога да намеря по общини.

# 1 513
Дъщеря ми е ваксинирана. Изумителното е, че никой не го интересува това. Няма една скапана анкета аджеба колко ученици са преболедували или са вакнинирани.

Дам, така е! И понеже никой не се интересува от хората, които направиха нещо, за да се промени ситуацията, и всички трябва да сме равни, аз съм на път просто да тръгна през просото, без да ме интересува училище, мерки, тестове... нищо! Поне някакъв стимул да имаха хората... Добре, че не ваксинирах детето в началото на учебната година, че щеше да му мина "срока на годност" в седене вкъщи, както стана миналата година с грипната ваксина.
Ако видя, че трайно ги връщат, ще го ваксинирам. Подозирам обаче, че е по-вероятно да навърши пълнолетие преди това.
В случай, че наистина Ви интересува, а не е просто подигравка към ваксинираните ученици- тези които наистина направиха всичко. ЗС получен заради поставена ваксина е безсрочен.Към момента трета доза е препоръчителна само за хора в напреднала възраст и с компрометиран имунитет.

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 14:12 от mamamari

# 1 514
  • София
Бояна, а тестове кой осигурява за ААУ и ФЛ? Във ФЛ ротация ли е това , защо само по няколко класа са пуснати?
В ААУ си ги купува училището, сигурна съм, че и ФЛ са така, макар да не са изпадали в подробности. Само три випуска са пуснати, защото ще имат матури. Два от трите випуска са с по един клас от випуск, а третия има два класа. Говорим за по 20 деца в клас. За ротация не е става въпрос, а за начало на поетапно връщане в клас. От статията в Сега виждам, че ААУ са се поизхвърлили, защото не са само те независими от МОН и ФЛ нямат общо с МОН, както и училището към Немското посолство. Друг е въпросът, че като в заповедта на здравния министър се казва, че министъра на образованието ще уточни подробностите, това кой е под шапката на МОН вече няма значение. Фактът е, че МЗ са разрешили на въпросните чужди училища да отворят изцяло или донякъде. Факт е и, че във въпросните училища мерките са с пъти по-строго от българските училища, от първи клас всички са с маски и в клас, и на двора. Сигурно и това има някакво значение, но едва ли ще попречи да ни затворят в крайна сметка, ако няма да има нова заповед.

Общи условия

Активация на акаунт