Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 991
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 695
  • София
Беше ги поръчала. Не знам дали е успяла да откаже навреме поръчката, без да плаща нахалост.

# 1 696
А тестове все така няма...
 Тестовете за COVID-19, които гарантират присъственото обучение на учениците от I до IV клас в цялата страна, са осигурени до края на следващата седмица.

ℹ️ През последните дни регионалните управления на образованието получиха общо 310 200 теста със слюнка.

🧫 Заедно с новото количество общо разпределените тестове от началото на кампанията до момента стават 1 076 200.

❗ Над 1 млн. тестове на седмица са необходими, за да се възстанови присъственото обучение на всички ученици в цялата страна.

ℹ️ В момента в склада на БЧК в с. Лозен край София са налични 114 300 теста.

Иначе ей това изречение силно ме впечатли.
При ротация децата над V клас не се изследват за COVID-19, тъй като в училище остават само половината от учениците, за които не са осигурени тестове.

# 1 697
  • София
Иначе ей това изречение силно ме впечатли.
При ротация децата над V клас не се изследват за COVID-19, тъй като в училище остават само половината от учениците, за които не са осигурени тестове.
Т.е. ако заболеваемостта е под 500 на 100 хил. и започнат на ротационен принцип 50 % да са в училище ПО, няма да има нужда да чакаме тестове? Всичко това го питам за 5-12 клас?
Правилно ли разбирам?
Всъщност поне половината области са вече под 500 - някой въвежда ли ПО на ротация?

# 1 698
Въвеждат, даже има общини, които са изцяло присъствено.

# 1 699
  • София
Санака, на мен не ми дава да попълня формуляра, но младежът се обади притеснен да пита, какво да попълни и се надявам, че и той ще попълни с 200.

# 1 700
  • София
Jiema, правилно разбираш, да.

Санака, на мен не ми дава да попълня формуляра, но младежът се обади притеснен да пита, какво да попълни и се надявам, че и той ще попълни с 200.
Влиза се с акаунта и паролата на детето. Ще си го попълни, то е лесно.

# 1 701
  • София

Влиза се с акаунта и паролата на детето. Ще си го попълни, то е лесно.
Той ми снимал какво има за попълване - да съм била информирана...

# 1 702
Аз имам питане от класния на малкия, 7 клас. В неговата паралелка дотук са 3 деца със сертификат. Максимум още 1-2 да се появят. Официално преболедували няма.
При дветокласника предполагам, че класната ще пита директно тях. Доколкото знам само той е ваксиниран. Отново официално преболедували няма.
Ние обаче поне сме на ротация от миналата седмица. И на такива половинчати работи взех да се радвам вече.

# 1 703
  • София
Аз друго си мисля. Досега на децата не им трябваше сертификат /зелен/розов/ за никъде. И съответно вероятно много родители не са тествали децата си специално за наличието на антитела. Т.е. може да има и достатъчно такива, но към момента не разполагат със сертификат за това, а преценката са прави на база моментната ситуация.  Според мен трябва да се пуска такова запитване всяка седмица /или дори два пъти седмично/ поне още две-три седмици, за да се види реалната картина.

# 1 704
  • София
Това просто е поредният абсурд - в мола и на кино може без зелен сертификат, но на училище не може.

# 1 705
Изобщо не съм се сещала да тествам сина си за антитела.
Но понеже ходихме с баща му, реших и той да дойде.
Е, оказа, че има повече антитела от баща си, макар и недостатъчно за сертификат.
От утре и той тръгва ПО. Някак не мога дори да се зарадвам. Толкова ми писна от всичко.

# 1 706
  • София
Изобщо не съм се сещала да тествам сина си за антитела.
Но понеже ходихме с баща му, реших и той да дойде.
Е, оказа, че има повече антитела от баща си, макар и недостатъчно за сертификат.
От утре и той тръгва ПО. Някак не мога дори да се зарадвам. Толкова ми писна от всичко.
Какво да се зарадваш като тук всичко винаги е предпоследно. Иначе честито и дано скоро всички да се върнат в училище, макар да се съмнявам, че ще стане.

# 1 707
При големия син , който учи в  уж " елитно" държавно софийско училище - ни звук , ни стон !

# 1 708
  • Бургас
При нас, елитна бургаска гимназия, също нищо, но поне пуснаха записване за участие в олимпиадата по математика, която ще бъде присъствена.
Колко малко му трябва на човек да се почувства щастлив Simple Smile

# 1 709
излезе някаква новина завчера, че ще бъдат безплатни тестовете за антитела. това с направление ли ще е, или пак от онези "безплатнтие" по 10 лв? Знаете ли нещо? Да пратя децата за тестове

Общи условия

Активация на акаунт