Тема № 22 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Ноември 2021

• 69 900
  • 2 064
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София

Но дали е хубаво... не зная - може би пък точно това е прогресът, той обикновено не се харесва особено на онези, които са изживели голяма част от живота си "от другата му страна" и се притесняват да изгубят познатото.

И аз опитвах да разсъждавам така в началото, най-малкото, за да е положително, но като социолог виждам щетите. Само това. Иначе сигурно и прогреса дава жертви, но засега ние сме социални и физически същества и не виждам това да се е променило, напротив, а като потребител на интернет откак има интернет, не отричам този тип живот, но нека не отричаме и останалия.

# 1 876
Кажете, че това не е вярно https://segabg.com/hot/category-education/ispanskata-gimnaziya-z … WuTpngcqP82bjafV8
Санака?
Не може да е вярно Sad
Ако от Испанската организират протест, ще отида да ги подкрепя. Този министър наистина е малоумен.
В лаборатория тестът пак 10лв ли ще бъде или 30?

# 1 877
  • София
😳
Надявам се да не е истина, защото вече не само прилича, ами направо си е саботаж на образованието!
Родителите си плащали тестовете! О, чудо, а като отидат в лаборатория кой ги плаща?

# 1 878
  • София
Доколкото стана ясно за утре просто не е сработила организацията (РЗИ нещо мъти) и ръководството се надява да тръгнат нещата с тестовете от четвъртък. Надявам се. Утре ще ходим с друг тест.
Иначе наистина очаквам колосален натиск към испанската, за това, че посмяха да са различни.

# 1 879
  • София
Само ще кажа, че и други директори бяха тръгнали в тази посока, търсейки подкрепа и от общинска управа, но отпорът е... Надявам се да не е това, което си мисля или почти съм убедена!
Докато тези двамата министри са в един кабинет, децата няма да тръгнат на училище...

# 1 880
Абсолютен саботаж!!! Не мога да повярвам !Че и Денков го раздава обиден, че родителите му били сърдити!

# 1 881
Сигурно аз нещо не разбирам, но как се очаква децата от няколко класа да се тестват и получат сертификатите си в този изнесен пункт на лаборатория преди училище?
Вижда ми се невъзможно чисто времево.

# 1 882
  • София
А времево как се тестват децата от 1 до 4 клас???

# 1 883
Няма значение дали ни изглежда възможно или не. Имаха куража да се опитат да направят нещо. Ако написаното в статията е вярно....Дайте да убием инициативата, че току-виж я последвали и други училища и тогава още по-трудно ще скрием собствената си некадърност.

Скрит текст:
Покрай този линк се зачетох в това, какво са дискутирали във връзка със сфера " Образование". Мисля, че не знаят с какво се захващат. Не завиждам нито на децата, нито на родителите през следващите години. Който не е дошъл, той не се е упражнил в образователни реформи, коя от коя по- нефелни.

# 1 884
Абсолютно ! Не е въпроса дали и как щеше да се случи, имаше смелост  (шапка свалям на ръководството на испанската) , която видно веднага е била попарена. Всичко това доказва ,че идеята на всички тези заповеди е да се  замазват очите на родителите, че видите ли те много искат да пуснат децата ,но просто няма как да се случи! Вече не знам бясна ли  съм или отчаяна.

# 1 885
  • BG
Малките в момента не се ли тестват вътре в училище? Поне аз с такова убежденше останах. Като пристигнат тестовете от МОН да не мислят навън да стоят по цели паралелки, докато ги тестват.
Сигурна бях, че няма да се получи с големите.
 Ще си стоят до коледната ваканция и после ще ги върнат на ротация. И миналата година беше така, само начален етап видяха училище.

# 1 886
Просто истината изкристализира след подобни действия. Всякакви административни пречки, за да не се случи.

# 1 887
  • BG
Просто истината изкристализира след подобни действия. Всякакви административни пречки, за да не се случи.
Истината е, че щяхме да станем за смях на цяла Европа. След всички заявки колко се инвестира в образование и накрая родители да плащат тестове и то само в определени училища. Какъв ли щеше да бъде отзвука... щеше да си заслужава да се види.

# 1 888
  • София
Къде са сега “независимите и обективни” журналисти? Къде са сега всички неправителствени организации, които уж работят за благото на децата?
Отвратена съм! Позор за МОН и управляващите!

# 1 889
А времево как се тестват децата от 1 до 4 клас???

Едновременно, за примерно 20-тина минути докато стане теста.
А в изнесен пункт трябва всички да минат през лаборант, после да излезе резултата, да се нанесе в системата и да си получи свртификата, не е ли така?

Общи условия

Активация на акаунт