Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 156
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз гледам клипчета в YouTube - има много. Купих си и няколко книги за раждане, кърмене и отглеждане на дете.

# 166
Аз гледам училището на Надежда през петък го излъчват онлайн, безплатно е във фб канала им и в Youtube мисля, отделно гледам и други клипчета за бъдещи родители Simple Smile

# 167
Аз не смятам да търся такива училища. Не че няма да са полезни,просто гледам клипчета, чета статии, книги, отсявам това което за мен е добре и което не ми звучи ок и така. Сега чакам и книгата на Хедра за кърменето и ще се отдам на тази тема.

# 168
Ами аз също гледам много клипове, взех си също една книжка, но все си мисля че на това училище, ще е по-организирано и подробно от тези лекции и семинари. Доста събития и във ФБ има, но ми е малко боза само с това говорене…. Frowning1

# 169
Днес бях на преглед и всичко е наред с бебето, развива се много добре и е около 600гр. в 23г.с. Още търсим причината за припадъците ми, но поне не е гестационен диабет. Много съм ниска и бебето вече почти няма място, органите ми са притиснати и разместени и попринцип най-вероятно това е причината, защото и сърцето ми се размества и сърцебиене имам, така че просто ще ми се случва до края и нищо не може да се направи. Бебето е седалищно и лекарката каза, че я притеснява, че щом от сега няма място и ако не му се направи, не знае дали ще може да се обърне. Все пак каза, че има време и за сега няма да го мисля, а в краен случай ще се примиря със секцио. Обаче как да му се направи място, аз по висока няма да стана, така че не знам. Иначе с инфекцията съм до никъде и ми каза да слагам Макмирор, но само 6 дена. Някой слагал ли е по време на бременност?
Забравих да я питам за дължината на шийката, че да не се е скъсила от инфекцията, но щом тя нищо не каза, приемам, че е добре. Следващия преглед ще го направим по-рано, а не чак след месец, за да пуснем изследвания след Макмирора.

# 170
Аз при първата бременност си взех книгата на Олга Дукат "Раждане с любов". Много е интересна и горещо препоръчвам. Иначе гледах и доста видеа и четях за раждането и кърменето.
Иначе и аз си позволявам вечер по няколко глътки винце или биричка. Мисля, че не вреди, ако всичко е с мярка. Пък и доста ме отпуска след натоварения ден покрай детето и къщната работа. 😅

# 171
Леле колко много сте писали,влизам в БГ мамата и гледам известие за февруарските мами 61 мнения 😂
За количката ,гледайте да е със широк кош ,за да е удобно преобличането и смяна на памперси.
За мен това е най важно 😁

Днес пуснах кръвни +урина чакам си резултатите след 17ч
В понеделник ще ходя на преглед и ще искам да се вземе проба от долу, че ми се усили течението пак и имам съмнения за инфекция,та искам да взема мерки навреме ако има нещо.

Надявам се да са добри резултатите😄🤗

# 172
Сим колко си ниска? Аз съм 153см беба беше в 21гс 460гр. И е малко по едра от редното за периода лекаркара каза, че има много място и си плува на воля,  реално е седалищно също, но при мен я усещам главно долу и около пъпа, а при теб помня си казвала, че е почти под гръдния кош. Как ще намери място, като стане към 2-3кг ..  ако от сега няма?! Предполагам, че тогава ще се премести в цялото пространство .

# 173
Момичета,какво мислите за гнездата,чудя се на прословутото CocoonaBaby или някой по-бюджетен варянт 👀

# 174
Аз слагах Макмирор Комплекс преди около месец и на следващия секрет Слава Богу всичко беше наред
Днес бях на преглед и всичко е наред с бебето, развива се много добре и е около 600гр. в 23г.с. Още търсим причината за припадъците ми, но поне не е гестационен диабет. Много съм ниска и бебето вече почти няма място, органите ми са притиснати и разместени и попринцип най-вероятно това е причината, защото и сърцето ми се размества и сърцебиене имам, така че просто ще ми се случва до края и нищо не може да се направи. Бебето е седалищно и лекарката каза, че я притеснява, че щом от сега няма място и ако не му се направи, не знае дали ще може да се обърне. Все пак каза, че има време и за сега няма да го мисля, а в краен случай ще се примиря със секцио. Обаче как да му се направи място, аз по висока няма да стана, така че не знам. Иначе с инфекцията съм до никъде и ми каза да слагам Макмирор, но само 6 дена. Някой слагал ли е по време на бременност?
Забравих да я питам за дължината на шийката, че да не се е скъсила от инфекцията, но щом тя нищо не каза, приемам, че е добре. Следващия преглед ще го направим по-рано, а не чак след месец, за да пуснем изследвания след Макмирора.

# 175
  • sofia
Аз също вечер си позволявам понякога по 2-3 глътки червено домашно вино. Не би следвало да е проблем, та и да не казвам, че и за бяло ми бяха позволили по половин чаша, но си ме е страх.

Сим, аз съм 158см и двете ми бебета се обърнаха, още е твърде рано.

# 176
За обръщането на мен ми казаха, че до 32ра седмица обикновено се обръща и още е рано.
За седалищното разположение - има значение къде е- при мен е високо горе и няма много място, въпреки че съм 170 см висока.
Аз не съм ви занимавала много с драмите ми, но в петък единият лекар ми каза, че движенията на бебето му се струват къси и лениви за тази седмица и ме прати на второ мнение. Днес бях и лекарката каза, че и се струват наред нещата, и че засега няма смисъл да мислим за редки болести, които за съжаление не се установяват дори с интензивни тестове. След 8 дни ме викат отново. Малко се стресирам от тази история , но гледам да не го мисля, от 5 лекаря, които вече са ме гледали за тази бременност, само един се притесни за движенията.

За повече място- водата увеличава околоплодната течност, както и кокосовото мляко. За обръщането има движения, които помагат, но ни е рано още.

Относно гнездото- мисля да взема , но марка още не съм избрала.

# 177
Привет и от мен.
Аз в последните няколко дни много усещам бебчо.
Днес е активен през целия  ден почти ,а и през нощта ставах и пак го усещах.
Обичам това чувство ,само се притеснявам дали е добре.
Седалищно е и той ,усещам го около пъпа винаги-отляво,отдясно.
Аз пия само вода и мляко,нищо друго не ми се пие и нямам и много апетит.
Ям предимно плодове и зеленчуци,мляко,яйца,варива.
Не сме купували нищо
Имам приятелка ,която преди налко повече от година роди третото си дете и за него купуваха всичко ново.
Тя ще ми прехвърли доста неща от него.
А аз постоянно гледам легълца,колички,портове,гнезда и нямам търпение .

# 178
На мен ми дадоха на заем гнездо. Мисля да го ползвам само с мен на дивана примерно... със сигурност не и без надзор.  Simple Smile

# 179
Сим колко си ниска? Аз съм 153см беба беше в 21гс 460гр. И е малко по едра от редното за периода лекаркара каза, че има много място и си плува на воля,  реално е седалищно също, но при мен я усещам главно долу и около пъпа, а при теб помня си казвала, че е почти под гръдния кош. Как ще намери място, като стане към 2-3кг ..  ако от сега няма?! Предполагам, че тогава ще се премести в цялото пространство .

155 съм. Стои високо горе да, забил ми се е под ребрата и едва дишам понякога, иначе краката ги е изпънал надолу и го усещам и аз около пъпа или още по-ниско. Понякога усещам и високо горе бутане, но предполагам, че с ръцете прави нещо, там и хълцането му усещам. Иначе пия много вода, лекарката каза, че водите са ми добре, но все пак няма много място. Върти се наляво и надясно, мести се, доста се движи, но според нея надолу може да не успее да се завърти. Според мен също е рано и гледам да не го мисля, но ми се иска да избегна секциото все пак. И на прегледа започна да се бунтува, чак ми отскачаше корема и едва му чухме пулса, защото все бягаше. Така че ще гледам да не се притеснявам, на следващата морфология се надявам да се е обърнал, а ако не е, ще се консултирам с лекаря, който съм избрала за раждането.

Общи условия

Активация на акаунт