Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 133
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Аз съм доста нервна напоследък, плача без особена причина свръх чувствителна съм, като ме попита някой казвам хормони и се наплаквам... изкарвам си го на майка ми ... добре че ми е майка... тревожа се за мъжа ... виждам го изплашен, притеснен, станал е по - агресивен, тревожен притеснява се заради мен и беболина, (негова много добра приятелка е починала в болницата при раждането и той трепери за нас) за инфлацията и дали ще изкарва достатъчно пари за нас, защото сега няма много работа... и аз нз как да го успокоя...
 Според мен бебчетата са добре като при нас е моментно това състояние,  съответно не вдигаме кръвно не сме се разтреперали от нерви и това да ни е ежедневие. Сега сме хормпнална бомба особено края на 2ри началото на 3ти триместър... за нас много неща са различни притесняваме се от това как е бебето до цената на хлябът... та според мен бебоците са добре. Даже като съм нервна галя корема и се опитвам да се успокоя заради нея.

И  Мм пуши сутрин в банята, гадно ми е обаче така е свикнал да се освободи... иначе се съобразява, вижда че ми става зле от тях не пуши в апартамента, нито покрай мен . Разбирам те Сим колко е гадно... ама и аз бях така докато пушех с цигара и кафе и тичам до WC... а родителите на твоя човек сигурно са с тоз навик 30г.

Ние сме под наем и само се надявам да се разбираме с хазяйте, не ни се живее с майка ми (аз няма да издържа), а посред зима квартира да се сменя е ад... иска ни се да отгледаме малко Беболина живи и здрави, като се роди и да търсим наше жилище, ако пазара го позволява.

# 661
И аз бях се притеснила, защото в рамките на 20 дена се ядосах до такава степен, че си докарах сърцебиене и треперих цялата, но в петък бяхме на преглед Беба е добре с изключение малко по-малката главичка (22.24см е обиколката ѝ, а чета, че трябва да е 23.8см, но това са някакви стандарти според мен като мерки 90/60/90, къдели примерно не съм се вписвала никога, но съм здрава). Все си мисля, че ако се сдържат емоциите ще е по-зле от колкото ако се изразят. Друго което ми се случва много често, че вече и внимание не обръщам е да плача заради филм или някое клипче и то плача от умиление даже ММ ми почна да ми се смее вече.

# 662
Мисля си, че ако беше станало жилището ни навреме (срока беше септември, но го удължиха до декември) щеше да ми е по-добре, но пък после се замислям, че с майстори щях да се нервя по това време и пак да не е прекрасно. Всичко ще отмине, бременността си е емоционален период. Аз гледам да не си сдържам емоциите. Живеех с една приятелка по време на нейната бременност и тя много се нервираше, разправяше се с майстори, с мъжа си имаше проблеми и въобще не и беше лесно. Изпадала е в такива състояния, че не съм могла да я позная и така е викала, че на моменти имах чувството, че ще припадне от ярост, ревеше почти постоянно, а детето и беше най-спокойното бебе, което съм гледала.

Иначе днес се замислих, че от 2 дена не съм чувствала бебето да ме рита с крака, само високо горе до ребрата му усещам главата и ръцете и силно удря, но долу не ме рита. Вече сигурно си втълпявам разни неща, но според вас възможно ли е да има някакъв проблем или просто се е преместило по особен начин?

# 663
По- скоро да се е преместило и завъртяло по определен начин. И аз така се чудя къде му е главата и къде краката, защото в последно време като ритне отдолу в ляво и едновременно ме удря и горе в дясно и се чудя кое са краката, кое ръцете. Много се движи и бълбука особено нощно време и привечер е най-деен.
Иначе и аз съм нещо доста напрегната с нещата вкъщи и покрай работата на мъжа ми. Той края на миналия месец си смени работата и тоя месец ни е доста тежък. Колата ни се развали и то от много компетентен наш приятел. Който уж да ни помогне и да оправи една част взе, че я до развали и сега е в сервиза, а ни е много нужна, понеже сме извън София и му служи много за работа, както и за прегледи на детето и за мен. Сина ни се разболя пък преди това и то два пъти за месец. Лечения и притеснения. Та ни се струпаха много неща на главите и по някое време си поплаквах или съм изпадала в нерви за кратко. Ама гледам през другото време да си пускам успокояваща музика и за бебчо и за баткото, че да се отпускаме и релаксираме. Мисля, че бебчо си има вече свой характер и темперамент. Така беше и баткото. Много риташе в корема. Ама с него бях през по-голямата бременност доста спокойна, но явно си е до характер. 😅

# 664
И аз до онзи ден го усещах горе в дясно и долу в ляво и знаех, че горе е главата и ръцете, а долу са краката, така се виждаше и последните пъти на ехограф. Сега само горе го усещам и то почти постоянно, редовно му изпъква главата, така че още си стои по този начин, но нещо краката освен да е завъртяло и да не ги усещам. Следващият ми преглед сигурно ще е феталната морфология в средата на другия месец, така че дано скоро си промени положението, че да не го мисля много до тогава.

# 665
Оо, да и аз се надявам другия месец на ФМ да го видя главично, че до сега все е седалищно. Знам, че до последно си се въртят, ама веднъж не го засякох както трябва. Че много ми се иска нормално да го раждам. А брат му пък все на прегледите беше с главата на долу, та за това се притеснявам сега. Че то всяка бременност си е различна.

# 666
  • София
Аз май с първата бременност си излях всички нерви - то не беше в работа, вкъщи, ремонти, пари. Следващата пък неуспешна сто пъти в болница лежах. И вече нищо не ме интересува. Може емоционалнл да подходя, да си поплача на момента, но след 2 часа ми е минало и отказвам да се нервирам излишно.
Че то не е само да добуташ до финал - после и бебче има да се гледа, безсънни нощи, едно друго, и всички нерви ще са ни необходими.

# 667
Ами май всяка от нас си има дадени притеснения било то финансови или от друг тип. Как ми се иска по бързо да дойте февруари и да си гушкаме бебчетата вече.
А иначе и аз има дни в които усещам много слабо бебка, и други в които е доста по активна. Мисля че това е напълно нормално. Все пак те спят по много и не мисля че е проблем това.

# 668
Да ви се оплача и аз малко. Вече влязох в 30та г.с. и колкото повече наближавам 32ра когато родих предния път толкова повече се психясвам. Вечер лягам с тази мисъл и сутрин като се събудя си отдъхвам, че съм изкарала още един ден 😫 не знам така как ще се кара.. а и заради бебето ми се иска да не се притеснявам толкова, но ми е много трудно.

# 669
И аз се надявам да видя бебето главично,  последният път беше седалищно и малко се притесних,  доктора ме увери,че тя постоянно ще се върти и има време! През деня я усещам слабо има часове когато не я усещам, най- вероятно си спи, но вечер е много активна и ме рита силно, тогава се успокоявам и аз и мога да си заспя спокойно. Емоциите ми са големи и често си плача,  дори на някоя песен случайно чута, неща, които преди са ме дразнели малко, сега ме изнервят до краен предел и ги мисля с дни, имам и спокойни моменти и всичко ми се струва розово и приказно! Така ще бъде, няма начин, аз съм се примирила с хормоните

Последна редакция: нд, 21 ное 2021, 21:08 от Ariel16

# 670
Всеки ден го усещам и то доста добре, проблемът беше, че го усещах само високо горе до ребрата, където са му ръцете и главата и то доста силно си удряше, но долу краката не ги бях усещала. Преди малко обаче реши да ми рита пъпа и се успокоих. Тези дни много неща ме притесняват и сигурно повечето неоснователно, но все пак. Първо контракциите, които за сега минаха, после това с дългото спане нощем по гръб и да не го оставям с малко кислород така, после това с краката и сега пак съм се притеснила от бялото течение, че пак е много воднисто и на моменти се питам дали е възможно да са околоплодни води. Четох история на жена, която имала съмнение, че и изтичат по малко, но лекарите и се присмели и не я взели на сериозно, а после се оказало, че наистина било така и имала сериозня инфекция, бебето също, започнали контракции и го родила в 26г.с., като вече други лекари и казали, че бебето я спасило с това, че е тръгнало да се ражда и че само няколко дена да е било закъсняло и тя, и бебето са щели да си заминат. Радвам се, че всичко е наред при нея и бебето вече е по-голямо и стабилно.

# 671
Всеки ден го усещам и то доста добре, проблемът беше, че го усещах само високо горе до ребрата, където са му ръцете и главата и то доста силно си удряше, но долу краката не ги бях усещала. Преди малко обаче реши да ми рита пъпа и се успокоих. Тези дни много неща ме притесняват и сигурно повечето неоснователно, но все пак. Първо контракциите, които за сега минаха, после това с дългото спане нощем по гръб и да не го оставям с малко кислород така, после това с краката и сега пак съм се притеснила от бялото течение, че пак е много воднисто и на моменти се питам дали е възможно да са околоплодни води. Четох история на жена, която имала съмнение, че и изтичат по малко, но лекарите и се присмели и не я взели на сериозно, а после се оказало, че наистина било така и имала сериозня инфекция, бебето също, започнали контракции и го родила в 26г.с., като вече други лекари и казали, че бебето я спасило с това, че е тръгнало да се ражда и че само няколко дена да е било закъсняло и тя, и бебето са щели да си заминат. Радвам се, че всичко е наред при нея и бебето вече е по-голямо и стабилно.

Такива истории не трябва да се разказват на бременни според мен, излишни страхове и излишни лоши мисли...

# 672
Бебка при мен удря ребрата, но на прегледа се беше завъртяла с главата надолу както трябва да си е, но не се усланям много на тази мисъл тъй като има време да се върти още. Мисля, че в 8 месец вече е по-категорична позицията. 🤔

# 673
  • София
Тия дни и аз се наслушах без да искам на разни лоши истории свързани с преждевременни раждания.. Не знам, на някои хора може да не им пречи, обаче на мен всичко много ми влияе и после се чувствам ужасно с дни наред и само го мисля. Абе, дано при всички ни всичко е наред и бебчетата да излизат чак около термина.

Както и да е, дойдох да ви кажа, че от НМ постоянно ми излизат супер сладурски и милички бебешки дрешки. Аз се изкуших и поръчах едно мекичко ромпърче с ушички, като мече, супер сладичко.. 😁🥰

# 674
Извинявам се, ако на някой му е повлияло негативно. Аз го приех като добра новина, че и в България технологично се развиваме и има такива добри специалисти.

Иначе днес е денят на християнското семейство и ние с мъжът ми сме женени за първа година на този ден. Поздрави на всички семейства тук.

Бях заспала, към 18 се събудих и светнах телефона да видя колко е часа и като ми освети корема и бебето ритна силно 2 пъти, загасих и после пак светнах и то пак така отвърна. Явно вече вижда повече светлината и много се радвам, че се развива добре.
Пожелавам на всички бебчета да са добре и здрави, и да си стоят на топло до февруари.

Общи условия

Активация на акаунт