Тема 5 - Февруарски мами 2022 г. 👶

• 37 140
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ужасна ситуация, но според мен не трябва да спестяваш твоите опасения и тревоги от мъжа си. Все пак сте двама родители и имаш нужда от неговата подкрепа да знаеш, че можеш да разчиташ на него да ги отреже той да не ви се бъркат. Като знам какви суми ни обявиха за ремонт, като си купихме жилище с мъжа ми си купихме готова шпакловка и от гледане на клипчета в интернет сами си ремонтирахме апартамента. Единствено баня не сме правили, защото беше готова и макар и не по мой вкус я оставихме, докато не дойде и нейното време, защото си е инвестиция. Тази година си ремонтирахме пак двамата балкона - шпакловахме, боядисахме, лепихме гранитогрес също за първи път. Направихме си декоративна решетка за саксии с цветя. Аз много исках тапицирано легло като се нанесохме, но тапицерите ми искаха по 1000лв минимум за този размер. Купихме дървен материал, плат, вата и дунапрен и си го сглобихме по собствен вкус с цена на материалите около 300лв.
Мисълта ми беше, че като има желание, има и начин. Могат да се спестят пари с дебнене на промоции. Просто свекърите ви трябва да са наясно, че вие сте отделно семейство и съветите им трябва да бъдат само при поискване. По-добре креватче втора употреба от Олх 21 век, което е необходимо само да се мине с един препарат за дезинфекция, отколкото да си пробутват боклуците на 30г. А за това, че не се съобразяват с бременна жена нямам думи - лично аз не бих си замълчала, с правилния подход може да им стане неудобно и да се замислят.

# 646
  • sofia
Като ви чета и си мисля какви късметлии сме, че не ни се налага да минаваме през това.
Само мога да кажа, момичета, не си го изкарвайте на момчетата ви, сигурно и на тях не им е комфортно, радвайте се на хубавия момент от живота ви, минава бързо

# 647
Здравейте мами, искам да попитам тези с  по-големи деца, как процедирате с градина/училище? Дъщеря ми не ходила вече месец, гледам си я в къщи, донесе ми един ларингит който исках тежко и се страхувам от следващия вирус или ковид. Интересно ми е само аз ли си държа детето в къщи или има и други страхливи като мен. То си е стандарт при нея да ходи една седимца и после три да е в къщи.

# 648
Здравейте мами, искам да попитам тези с  по-големи деца, как процедирате с градина/училище? Дъщеря ми не ходила вече месец, гледам си я в къщи, донесе ми един ларингит който исках тежко и се страхувам от следващия вирус или ковид. Интересно ми е само аз ли си държа детето в къщи или има и други страхливи като мен. То си е стандарт при нея да ходи една седимца и после три да е в къщи.

И ние спряхме детето от градина след като ме зарази веднъж. Решихме, че не си заслужава риска за няколко месеца през 2 седмици да носи вируси вкъщи. Малко е кофти за детето заради ограничените контакти, а и после вероятно ще има нов етап на адаптация, особено и с бебето вкъщи :/

# 649
Дъщеря ми е на 2г и 4м и септември я пуснах на ясла. Не съм я спирала и не мисля да я спирам. За момента 2 вируса хванах от нея, но ги изкарах сравнително леко, за по 2-3 дни. Вируси има и винаги върлуват, не знаеш от къде ще ги хванеш.
За сравнение с първата ми бременност 2 пъти се наложи да пия антибиотик, заради усложнения от вируси.

# 650
Аз съм спряла сина ми от детска. Не е ходил от края на септември. Пазим се, крием се, с никой не се срещаме, но ето в момента сме 7ми ден с ковид.
Чудя се дали след това да не го пусна детето, че се побърка вкъщи.
Въпреки че не е само ковид, кой знае какво друго може да донесе. Чудя се още.

# 651
Децата ходят на градина. На баткото много зле му се отразява да стои дълго вкъщи, трябват му контакти с връстници и отделно не мога да го изморя достатъчно. Миналия месец бяха вкъщи 3 седмици (без симптоми, но докато се изчистят едни изследвания) и се чудех как да си изразходват енергията.
А за малкото - искам да свикне с яслата преди да се появи бебето. Иначе много ще и дойде, тя на ясла, а вкъщи ново бебе.

# 652
[video][/video]
Моята дъщеря е на 4 години и направо полудявя в къщи. Не може изобщо да сме измори, заспива късно и следобед не спи. Изобщо не и се отразявя добре стоенето в къщи, но на мен явно ми е паднал имунитета, защото вече 2 пъти пих антибиотик и напарво настърхвам при мисълта какво друго ще изкарам. При нея мина със сополи и лека кашлица, а при мен не можех да заспя от кашлица по цяла нощ, накрая нещата свършиха в болница на магнезий, защото си предизвиках контракции. Не казвам, че е от кашлицата, но сигурно има връзка. Бъдете всички здрави и децата също!

# 653
Момичета, здравейте. Случвали ви се понякога да се нервирате за нещо и за момент да поплачете? В последно време съм много емоционална и постоянно си мисля че това вреди на бебчето. Хем се опитвам да изкарам емоциите хем когато го направя се само обвинявам. Някоя друга в същата ситуация?

# 654
Да, аз днес бях в много лошо настроение и си плаках малко и друг път ми се е случвало като веднъж нямаше и причина, а не можех да се спра.

# 655
И аз редовно съм така. Онзи ден плаках и аз не знам защо. Само обясних на мъжа ми "бременна съм, ще плача", да не се стряска. Повече ме притеснява, че се ядосвам много за глупости и не мога да се сдържам достатъчно. Според мен нищо му няма на бебето, но всички останали около мен го отнасят.

# 656
И аз редовно съм така. Онзи ден плаках и аз не знам защо. Само обясних на мъжа ми "бременна съм, ще плача", да не се стряска. Повече ме притеснява, че се ядосвам много за глупости и не мога да се сдържам достатъчно. Според мен нищо му няма на бебето, но всички останали около мен го отнасят.

Дано да си права. Аз много много се притеснявам да не навредя по този начин на бебчо.

# 657
На няколко пъти чух, че каквато ти е бременността такова ще е и бебето. Тоест ако си нервна, тъжна и т.н и бебенцето ще е така. И обратното ако си спокойна и то ще е. Разбира се според мен е в по-дълъг период ако е вярно това. И аз имах няколко такива пристъпа да ги нарека да рева от най-малкото и да се разстройвам също от най-дребните неща. Съвсем в реда на нещата е според мен и не вярвам да навредиш на бебето по никакъв начин.

# 658
На няколко пъти чух, че каквато ти е бременността такова ще е и бебето. Тоест ако си нервна, тъжна и т.н и бебенцето ще е така. И обратното ако си спокойна и то ще е. Разбира се според мен е в по-дълъг период ако е вярно това. И аз имах няколко такива пристъпа да ги нарека да рева от най-малкото и да се разстройвам също от най-дребните неща. Съвсем в реда на нещата е според мен и не вярвам да навредиш на бебето по никакъв начин.
Благодаря много момичета, успокоих се малко.
Знам че това е емиционален период но все пак да попитам Simple Smile

# 659
Глупости са това, пак за да накарат жените да се чувствам по определен начин.
С дъщеря ми карах много напрегната бременност. Освен боледуванията, имах проблем и с един мъдрец, доста сериозен. Освен това на работа имах една колежка, която беше решила да ми трови живота. Ходила съм да давам обяснения, с адвокати се наложи да говоря, пълен цирк беше. А докато бях на работа не спираше да ме тормози психически. Много плаках през бременността, а по принцип не съм такъв човек.
Дъщеря ми беше кротко и усмихнато бебе. Сега е много енергична и любознателна, но не бих казала, че е неврозна и тъжна.
Емоциите не е добре да се сдържат, трябва да се изразяват.

Общи условия

Активация на акаунт