Най-приятната и най-просташка ТВ РЕКЛАМА - тема 21

• 65 931
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
И аз точно бях седнала да се храня, започна една безкрайно дълга реклама колко време се задържа храната в червата и как трябва да се празнят. Колкото и да игнорирам рекламите, тази ми дойде в повече.

# 241
Всичко е с цел. Сядате да се храните, започва рекламния блок, отщява ви се и накрая резултатът е тънка талия.без много усилия 😁

# 242
  • Пловдив
Тия за бързите кредити също са мноого досадни.

# 243
  • София
Производителите са наясно, че праймтаймът е по време на вечеря. Всеки иска рекламата му да бъде гледана от максимум хора.
Предполагам, че навсякъде по света е така, не сме го измислили ние.

# 244
Тази с превръзката за "всеки случай" е уникално тъпа. Направи ми впечатление, че на колелото освен "цикъл" и "бяло течение", има и "любов". Предлагат и превръзки за след секс ли? Flushed

# 245
Производителите са наясно, че праймтаймът е по време на вечеря. Всеки иска рекламата му да бъде гледана от максимум хора.
Предполагам, че навсякъде по света е така, не сме го измислили ние.
Да, ама чужбинските реклами са основно за вкусна храна презентирана по начин веднага да оставиш вечерята и да хукнеш към магазина. Или на коли от които те напира да тичаш до банката за кредит. Или на алкохол, че и въздържател да си да искаш да опиташ. А нашите тук са едва ли не заплашителни. Ако не се изхождаш по пет пъти на ден, значи си една торба л@йна и за нищо не ставаш. Ще се задръстиш, ще умреш, затуй бързо земи тоя хап да се одрискаш, пък после ще ти дадем хап да се затегнеш. Joy Щом не задръстваш тоалетната, значи не трябва да ядеш и затуй докато вечеряш ще ти пускаме реклами за уринарния и чревния тракт. На да видиш ти. Joy

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 09:46 от Джаста Праста

# 246
То си имаше и виц по въпроса. Цитирам по спомен:
Какви са рекламите в чужбина - слънце, плаж, море... А при нас - баба и внуче във влака, носят си лекарство против диария.

# 247
  • София
Да, ама чужбинските реклами са основно за вкусна храна презентирана по начин веднага да оставиш вечерята и да хукнеш към магазина. Или на коли от които те напира да тичаш до банката за кредит. Или на алкохол, че и въздържател да си да искаш да опиташ. ...
Аха, в "чужбина" всичко е цветя и рози и там лекарства за диария и запек не се рекламират, ама хич...
През 80-те вървяха такива прехласвания по чужбинското, защото бяхме ограничени откъм много неща и нямахме достъп до информация. Но в 21 век да се разсъждава така...

# 248
Е, погледай малко "чужбински" реклами и ще видиш разликата, ако искаш да я видиш, де. Wink

# 249
Да, ама чужбинските реклами са основно за вкусна храна презентирана по начин веднага да оставиш вечерята и да хукнеш към магазина. Или на коли от които те напира да тичаш до банката за кредит.
Аз постоянно гледам чужди телевизии. Поне 50% от рекламите са същите като българските, това са чужди марки и даже текстът на рекламите е същият.  Вчера гледах някаква македонска телевизия... същите изпяти реклами на Коколино, на Ариел, на не знам си какво.. Тези на Линдт Екселанс са същите, както и на Киндер серията, Милка и т.н. Някой път е смешно ,защото по турските телевизии примерно храните за домашни животни Роял Канин е  "Роял джанън", по сръбските е "Рóял Цáнин"... и като кажат "Све най-болье за вашу мачку" и дадат някакво коте се облизва, хаха. И ти става веселко Wink Друго, което по сръбските, хърватските и босненските тв е много забавно:   "Ваша мачка воли Вискас"  (Whiskas) и е на фона на същата музика.  По турските телевизии рекламните блокове са по 20 минути и там огромно място заемат собствените продукти, защото тази страна произвежда от вафли, през дрехи, до автомобили.. И повечето реклами са изпяти, като мини песнички, по 30 сек. Тази изпятата "оооо Беко", за климатици и телевизори Беко са я давали и тук, със същата мелодия". Германски телевизии не гледам, но когато съм минавал през RTL, VOX и от сорта... рекламите за прахове за пране примерно, са същите като тук. Ако сте попадали на AXN White или AXN Black, рекламите са на румънски. Същите са като тези тук. Що се отнася до италианските и испанските... тук вече по кабелните оператори пуснаха техни канали, които са интернационални, без реклами. Тоест Mediaset Italia (което е комбинация от Italia 1, Rete 4, Canale 5, но за Европа, без реклами), Antena 3 Internacional, TVE Internacional. Когато има предаване на живо, в Италия и Испания съответно си дават в ефир - реклами, а тук пълнят с анонси...и чакат "включване".
За руските реклами - вече не мога да се изкажа. Но те са малко ... отделна губерния, със собствено производство на много неща.

# 250
  • София
И аз гледам чужбински, примерно руски, защото гледам руска телевизия доста често. Пускат основно за ядене и пиене, а не за лекарства. Поне рядко виждам за лекарства, памперси, превръзки и вериги. И за мобилни не виждам, нито за техника. Ядене и пиене,  реклама на концерти на звездите им. И на една-две енергийни компании, сещате се коя е едната. Възможно е това да са реклами, които са подбрани за излъчване на чуждите територии.

# 251
Да, Русия и Турция като големи държави, имайки огромно производство в какви ли не области... си рекламират собствените продукти. В малките държави си рекламираме едно и също. Иначе съм хващал, че при руските имат някаква разлика за територията на РФ и за чужбина. На сателитката хващам RTR PLANETA, а по интерактивната (на Виваком) RTR PLANETA BG, програмата е същата, но рекламите са различни. Сравнявал съм ги по време на рекламните блокове. Даже по тази с BG накрая.. са давали за концерти на Филип Киркоров в България ... и пускат телефон за реклама в РТР Планета, който започва с +359...  Рекламираха и някакви нови блокчета в Поморие с реклама как може прекрасно да "отдыхаем в Болгарии".  Золотые пески, Солнечный берег....

# 252
  • София
По едно време рекламираха и руския ресторант в София. Звучеше толкова смешно на български, защото текстът очевидно се казваше от човек, който основно говори руски.

# 253
Ако влезете и във ФБ страницата на Бeрëзка, всички видеа, които качват звучат така. На български, но със силен руски акцент Wink

# 254
Чужбински е в кавички. То е ясно, че повечето реклами не са български или са поръчани на чуждестранни рекламни агенции. Българските си личат по особената тъпота и немощ, която излъчват. Не, че и "чужбински" няма такива немощни, де. Всички помним Ристьо, що време живяхме с неговата драма и тълкувахме какво аджеба е искал да каже автора. Просто по другите телевизии извън Бг, рекламите са основно за храна, напитки и много слабо за илачи, а у нас между две реклами за дрисък, пускат две за запек, една за гъбички, една за вагинална сухота и между тях плахо се мъдри реклама за бисквити. Отвратително е.
И не хваля "чужбинските" реклами, просто гледайки наши и чужди телевизии прави впечатление, че у нас основно са застъпени рекламите с които сякаш целят да ти втълпят, че си пред умирачка щом не помниш колегите на Селеногин-ката и не си изпразваш червата през два часа. И ти натъртват, че си педер@ст, ааа да си купиш Иберогаст искам да кажа. Joy Веднага, без отлагане, че часовника цъка. Ами, гадно е.

Общи условия

Активация на акаунт