За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 703
  • 745
  •   1
Отговори
# 510
Все да питам и все забравям, ама това е за друга тема. С какво мляко правите крем карамел? Почти десет години ми донасяха два пъти седмично домашно прясно мляко. От около два месеца сме на магазинно (продадоха си кравите хората) и сега освен, че се мъча да свикна с вкуса му, и този въпрос също ме мъчи. Joy Става ли сполучлив с такова мляко или остава вода отдолу? Че опитът ми преди доста години не беше добър. А това е от любимите ни десерти.

# 511
Става сполучлив и не остава вода. Ползвам мляко с висока масленост. Каквото намеря, но обикновено Бор чврор, Чудно.

Този е правен в мултикукър.

# 512
  • София
Какво мога да сътворя (утре) със свински котлет (нарязан на пържоли), гъби и... Май нямам друго Sad сирена 2/5/6 вида, картофи и карфиол. ММ ми спретна номер, като ме сюрпризира, че ще имаме гости утре по обяд, а тук на село е недобре зареден магазина, а няма да мога да отида го града.

Ястие *За всеки повод*

# 513
Благодаря, Сирос! Heart Вземала съм на Олимпус, 3,7%, дано стане с него. По-маслено не съм виждала.

# 514
  • Русе
Скрит текст:
Какво мога да сътворя (утре) със свински котлет (нарязан на пържоли), гъби и... Май нямам друго Sad сирена 2/5/6 вида, картофи и карфиол. ММ ми спретна номер, като ме сюрпризира, че ще имаме гости утре по обяд, а тук на село е недобре зареден магазина, а няма да мога да отида го града.

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/06/blog-post_4.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/06/blog-post_8.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/03/2.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/09/blog-post_29.html

# 515
Даре, този е точно с Олимпус. Това съм взела последно. Много не подбирам,  все ми е гадно.

# 516
  • Sofia
Благодаря, Сирос! Heart Вземала съм на Олимпус, 3,7%, дано стане с него. По-маслено не съм виждала.
Даре, точно Олиппус щях да ти препоръчам.  
Аз пък повечето пъти с купешко мляко съм правила и не съм имала проблем.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 22:30 от Morena

# 517
Благодаря ви, значи ще действам смело.

# 518
  • Велико Търново
Пейч, мисля да ги убия направо! Само това със запържването ме плаши, но се надявам да се справя Simple Smile
Ако толкова се стресирам кулинарно сутринта, ще заложа на Ваня! Simple Smile
Благодаря сърдечно!!!
Започвам да правя арменски бейбита отново, че с нощните свършиха в ранния следобед Simple Smile

# 519
По принцип и в магазините може да се намери прясно мляко поне на Хармоника, а то не е никак лошо. Не ми е фаворит, но е най-лесно откриваемо поне.

# 520
Аз ползвам това мляко за всичко и нямам проблем.

# 521
Търся рецепта (по -скоро да разнообразя моя начин) за приготвяне на месо за дюнери.

# 522
  • Sofia
Ами не знам дали ще е различно от твоя начин...
Аз предпочитам да обработвам месото два пъти - варено пилешко (от бутчетата) или дълго готвено свинско/агнешко/телешко, след това го накъсвам и в силно загрят тиган запържвам колкото да се стопли (за да остане сочно) и да го подправя. В друг случай ползвам мариновано и после на шишчета и печени на фурна или грил тиган - и след това в тортила питката.

# 523
Е, Морена, определено е различно от моя начин. Аз нарязвам месото на тънки ивици и го запържвам с подправки и сосчета.

# 524
ММ прави марина с кисело мляко и разни зелени неща за пилешкото, минаваме го на скара, за да е готово  и после непосредствено преди сервиране го парваме леко на чугунената плоча Simple Smile
Бавно-печеното свинско се прави с горчица вкъщи. Мога да го питам за точни съставки, ако на пръв поглед ти звучи интересно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт