За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 702
  • 745
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 43 320
Благодаря. И аз използвам остатъците от бавно печено месо за приготвянето на гироси/дюнери.

# 526
  • In transit
  • Мнения: 14 167
Търся рецепта (по -скоро да разнообразя моя начин) за приготвяне на месо за дюнери.
Виж и моите варианти: https://www.mycookingcreations.com/2020/06/gyros-greca-al-forno.html?m=1

# 527
  • Мнения: 43 320
Благодаря!

# 528
  • Мнения: 746
Mikkey, този трик за печене върху лук изглежда многообещаващ! Специални благодарности! Flowers Bouquet

# 529
  • Мнения: 11 073
Peych, в рецептата за пилешкото с броколи защо брашното се слага на два пъти - половината с бульона, другата половина със сметаната? И дали една глава броколи стига за 200 грама розички, че никога не съм ги мерила в интерес на истината.

# 530
  • Русе
  • Мнения: 6 124
Скрит текст:
Peych, в рецептата за пилешкото с броколи защо брашното се слага на два пъти - половината с бульона, другата половина със сметаната? И дали една глава броколи стига за 200 грама розички, че никога не съм ги мерила в интерес на истината.

Така съм записал рецептата. Става превъзходно и не съм я променял. Мисля, че част от брашното е при сметаната за да не се пресече евентуално или ако се сложи цялото количество може да залепне по дъното на тенджерата при варенето.  Колко грама е една глава броколи, не съм я мерил и аз. Има различни по големина и брой розички в нея.

# 531
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?

# 532
  • София
  • Мнения: 12 214
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?

Само по тази рецепта работя тестото за пица, разбира се, че може да се раздели на две
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2020/05/blog-post_48.html

# 533
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?

Както го правят италианците от мен - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_21.html



И обикновено, бързо тесто - https://morrennaa.blogspot.com/2019/12/blog-post_17.html

# 534
  • Мнения: 754
Ето тесто за пица. https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%80%D0%B7%D0%BE


Аз да питам.. ако панирам хапки в паста патафри, трябва ли преди това да ги овалям в брашно или не е нужно?

# 535
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Втората рецепта много ме впечатли, но пише, че е за дълго втасване, не мога да чакам. То картинката ме привлече де Simple Smile
А ако ми е много тестото, мога ли да го съхраня -как и за колко време?

Последна редакция: вт, 23 ное 2021, 16:07 от elliee

# 536
  • Мнения: 43 320
Не е нужно.

# 537
  • Мнения: 754
Благодаря mariat.
elliee, можеш да го замразиш в намазнена торбичка. Обаче не знам за колко време може да стои така.

# 538
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
А ако ми е много тестото, мога ли да го съхраня -как и за колко време?
Може... и колкото повече престоява по-лесно усвоимо е и по-вкусно. В намазнен плик или в кутия и добре затворено.... да стои в хладилник. За около 7 дни.

# 539
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Т.е. в хладилник, не замразено?

Общи условия

Активация на акаунт