За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 703
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Е, може и във фризер, за по-дълго и на дози.

# 541
  • София
  • Мнения: 12 214
В момента имам замразени две дози тесто за пица във фризера, колко ще стои, вече половин месец е там.

# 542
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 232
Тесто за войнишки курабийки мога ли да оставя в хладилник до утре сутринта?

# 543
  • Точно където трябва
  • Мнения: 4 896
Аз съм като албанец/ да ме прощават албанците/ Хич ме няма в месенето. Няма да разказвам цялата одисея, но пицата стана и почти не остана. Само крайчетата ми станаха доста твърди. Сега да кажа и че не знам по коя рецепта я направих.

# 544
  • София
  • Мнения: 10 611
Днес се сетих да заровя празия лук който вече му поомекнаха листата, но пръстта е доста суха и лека. Трябва ли да се напои?
Пп. Имате ли любим ориз?

# 545
  • Мнения: 11 073
Императорският ориз ми е любим, за традиционни манджи - басмати.

# 546
  • Мнения: X
Много харесвам жасминов ориз и един ориз от Камарг, от Лидл.
Но рядко го пускат в магазина.

# 547
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Любимият ми ориз е Scotti.

# 548
  • София
  • Мнения: 12 214
Много харесвам жасминов ориз и един ориз от Камарг, от Лидл.
Но рядко го пускат в магазина.
Също много го харесвам , и също  басмати, но басмати за определени цели и само такива купувам. Жасмин е прекрасен ориз, не се разварява, не се пука по време на готвене, зърната остават цели, много е добър.

# 549
  • Мнения: 746
Корите на биолимоните стават ли за ядене?

# 550
  • Мнения: 5 761
Вкъщи успяваме да сготвим както трябва само отиз за суши и кафяв ориз, както трябва. Всичко друго или преваряваме, или остава твърдо. Паста се научих да ям алденте, но ориз няма шанс Grinning

Мия, аз ги ползвам за стъргане и си взимам биопортокал за една торта с цял портокал, но пак ги натърквам със сода, лимонтузу и заливам с вода, да падне, ако има нещо Simple Smile

# 551
  • Мнения: 10 631
Корите на биолимоните стават ли за ядене?

да.
преди време правих меки тиквени сладки, бяха чудесни. но не мога да си спомня по коя рецепта /стават по-хубави/ - с мед или без?

# 552
  • Пловдив
  • Мнения: 44 129
Как да се науча да правя перфектен ориз?

# 553
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 232
Как да се науча да правя перфектен ориз?
Дефинирай какво разбираш под перфектен ориз и гурутата ще ти кажат веднага как да го постигнеш Simple Smile

# 554
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Така си е. Simple Smile  
Понеже има видове ориз - според зърното и цвета... И какво се приготвя.
Едни се готвят по-дълго/с повече вода, други по-кратко, едни се мият, други не...

Общи условия

Активация на акаунт