За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 27 661
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
  • Г. О.
Здравейте. Имам няколко въпроса.
1. Имам тиква сампсон. По различен начин ли се приготвя на фурна, в сравнение с цигулката? Има ли някаква тънкост? Подслажда ли се допълнително?
2. Правих пълнени чушки с кайма и ориз на фурна. Застройката правя като разбивам яйца, кисело мляко и брашно и бавно добавям от горещата вода, която е в тавата. След уеднаквяване на температурата пак бавно изсипвам сместа при чушките. Пъхвам във фурната за още 5-6мин. Защо накрая сосът се пресича?
3. Ще правя картофена крем супа със сирене - може ли вместо сметана да сложа прясно мляко?

# 676
  • Sofia
За крем супите пр. мляко е обичайно, а маслото и сметаната са за разкош, така се каже. Simple Smile
Соса за чушките защо печеш, а не сервираш отделно към чушките.
За тиквата не  знам, скоро се обзаведох с такава, но още не ѝ е дошъл редът.

# 677
  • In transit
Според мен прясното мляко в крем супата ще я разреди повече. Трябва да се нацели гъстотота. Аз поне винаги ползвам сметана - заквасена или за готвене. По-вкусни са ми. Но на въпроса, може да се сложи.
За тиква Самсон, по същия начин като всяка друга тиква се готви. Може би не е толкова сладка като цигулката, но аз лично не виждам някаква особена разлика между двете. Освен формата.

Витаминче, за чопъра ще добавя, че всички видове песто и хумуси ги правя на него. Моят също е лидълски, от този със стъклената купа от 500мл. Да уточня, защото мисля, че има няколко вида чопъри, които пускат.

# 678
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте. Имам няколко въпроса.
1. Имам тиква сампсон. По различен начин ли се приготвя на фурна, в сравнение с цигулката? Има ли някаква тънкост? Подслажда ли се допълнително?
2. Правих пълнени чушки с кайма и ориз на фурна. Застройката правя като разбивам яйца, кисело мляко и брашно и бавно добавям от горещата вода, която е в тавата. След уеднаквяване на температурата пак бавно изсипвам сместа при чушките. Пъхвам във фурната за още 5-6мин. Защо накрая сосът се пресича?
3. Ще правя картофена крем супа със сирене - може ли вместо сметана да сложа прясно мляко?

Привет!
На тиквата при печене добави захар или мед. По малко сладка е от цигулката и по твърда. Ще трябва повече време за термична обработка.

Сосът във фурната може да се пресече, ако го запичаш на висока температура. Според мен не е нужно да запичаш допълнително чушките със соса. Достатъчно е само да ги залееш с него.

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/09/blog-post_11.html
За крем супата - може да се замени сметаната с мляко. Просто пасираната маса зеленчуци трябва да е по гъста / да има по малко вода при варенето им/.

# 679
  • София
Някой ползвал ли басмати ориз  от Лидъл от XXL седмица(по 5 кг опаковка).Хубав ли?

# 680
  • на последния етаж
Моля ви за идеи как да оползотворя 3/4 кофичка заквасена сметана (около 300 гр)?

# 681
  • Sofia
Може да се разбърка с бишкоти ,кокос и банани,да престои една нощ в чашки или форма и става вкусен десерт.

# 682
  • София
Моля ви за идеи как да оползотворя 3/4 кофичка заквасена сметана (около 300 гр)?

Закуска с тиганици и сметана

Пилешки гърди със сметаново-чеснов сос

Пирог *Жираф*

# 683
  • Sofia
Според мен прясното мляко в крем супата ще я разреди повече.
Аз точно за разреждане го ползвам, когато не искам да ползвам повече от бульона на зеленчуците (а и ги варя в минимум течност). Пък масло и течна сметана ползвам за по-богат вкус/разкош. Simple Smile
НефертитЯ, ако не е късно да подсетя да не пасираш картофите (ако са само картофи).
А за за моята картофена супа (не е точно крем, оставям парченца картофи) слагам малко масло, защото ни е мнооого вкусно при поднасянето да сложа кафяво масло - ето я  - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_10.html

Фортуна ето ги моите (като състоянието на купата на малкия илюстрира думите ми, че му "взимам здравето" ... а Брауна не се дава Simple Smile ) , като лично аз не знам разликата между чопър  и блендер ако става дума за ел. устройство с Sобразен нож.    

Скрит текст:

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 23:20 от Morena

# 684
  • Г. О.
Благодаря ви от сърце. Приятна вечер.

# 685
  • София
Някой ползвал ли басмати ориз  от Лидъл от XXL седмица(по 5 кг опаковка).Хубав ли?
Басмати ползвам и много го харесвам,  1 кг Басмати ми е за доста дълго време, той не се ползва навсякъде, и  5 кг си е сериозно количество,  поне за моята кухня, имай предвид количеството

Последна редакция: пн, 29 ное 2021, 21:38 от marchеva14

# 686
  • Sofia
И аз,колкото и да ми беше мерак тоя Басмати 5кг, не се реших, точно защото не знам как да го съхранявам, предвид, че не го ползвам за щяло и нещяло. Simple Smile

# 687
  • In transit
Morena, и аз на чопъра му викам блендер, ама разбирам точно това, за което говориш ти - електрическо устройство с S-образен нож. Обаче един път една приятелка се опита да направи хумус в блендера и за малко да го изгори. Grinning

# 688
  • Sofia
Мики, мощността му вероятно не става или е сдавал багажа... този на приятелката. Simple Smile
Та така, Мики, аз само блендери имам, не е мойто тази дума "чопър" ако не за друго, не ме кефи да кажа чопирам морковите, а блендирам си е къде къде по-благозвучно. Simple Smile

# 689
  • In transit
Да, възрастен е бил. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт