Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 19 868
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • au bout du monde
В хип точно мисля, че нямат, както и на ДМ.
Захар има в бг марките овко и разни подобни, в лидълските също понякога. За това трябва да се четат етикетите.
Винаги съм намирала без захар.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 22:18 от La Libellule

# 571
# 572
Да, съгласна съм със статията. Примерно за водата съм ок, тъй като и аз слагам, за да докарам желаната консистенция. Гледам да давам пюрета без ориз и рапично масло. Но и аз започвам да се чудя дали не е по-добре зеленчуците да са купени от магазина и да правя пюретт. Поне храната ще е прясна, не в буркан седяла 100 години.

# 573
Аз ще си ги приготвям в къщи нещата. Взех си уреда на Avent и съм много доволна. Втори път вече го използвам, слагам си нещата и забравям, докато не ми сигнализира, че е готово.

# 574
  • Wonderland
Аз също съм съгласна със статията и нещо, което ми се случи вчера ме навежда на мисълта,че може би ще започна само да правя и в редки случай ако се наложи да дам купено.
Нашият много обича тиква със сладък картоф на Гербер,хапваше си го с голям кеф. Преди няколко дни му направих тиква и сладък картоф на пара купени от магазин, пасирах ги, разредих с АМ съответно и познайте....Вчера като тръгнах да давам същото купено пюре на Гербер за първи път ми се случи да плюе и да се втриса чак, и съответно го отказа. Ще накисвам в студена вода зеленчуците и плодовете половин час и след това ще ги приготвям. После с месото ще е по - трудно според мен. Трябва да се внимава, да се търси качествено и прясно месо и там може би ще трябва свареното да се замрази,защото ще трябва доста малко количество.
Поръчала съм уреда на Авент и аз снощи. Тези дни като дойде ще го тествам.

# 575
  • София
Цвети, оставяй ги за повече от половин час. Аз ги накисвам вечер и сутрин ги сварявам, ама защото не мога да се организирам сутрин. Два, три часа трябва да киснат.

# 576
  • Wonderland
Благодаря ти, много за препоръката. Hug Повече ще ги оставям в такъв случай, даже ще ми е и по- лесно вечер да ги подготвя.

# 577
Хелоу,

Кои ваксини, от незадължителните сте слагали на бебетата? Предполагам Ротарикс... Някоя друга?

# 578
  • София
То други има ли?

# 579
Ние ще слагаме и за менингит допълнителна. На каката също сме я сложили. В България не знам с поръчка има ли я. Иначе по календар имаме варицела и хепатит А (мисля, че в България не са задължителни)

# 580
И аз мисля да сложа за Мен Б. Ще я поръчвам от чужбина.

Много сме зле в БГ откъм ваксини... Нямам представа защо. Педиатрите от зората на комунизма нищо не знаят, нищо не разбират и за нищо не информират родителите. Аз сама си търсих инфо за всички препоръчителни ваксини... Страшно много ме е яд

# 581
И аз мисля да сложа за Мен Б. Ще я поръчвам от чужбина.

Много сме зле в БГ откъм ваксини... Нямам представа защо. Педиатрите от зората на комунизма нищо не знаят, нищо не разбират и за нищо не информират родителите. Аз сама си търсих инфо за всички препоръчителни ваксини... Страшно много ме е яд

Може ли малко информация какво друго от незадължителните ще слагате?

# 582
И аз мисля да сложа за Мен Б. Ще я поръчвам от чужбина

От къде ще я поръчваш. На мен ми казаха, че от Гърция може да се достави до Бг, през аптека Промахон.
Питала ли си педиатъра Ви , дали ще Ви я сложи и изобщо дали знае за интервалите на слагане?

# 583
Интервалите ги знам - достъпни са в интернет. През два месеца две дози , ако се бие на 6 месеца. Промахон, да.

Няма причина да ми откаже. Ще търся всякакви варианти ако не стане. Много ще се ядосам, ако откаже 😀😀😀

Иначе за сега само тази мисля... То може и след 12 месец да се бие май...

# 584
Здравейте Flowers Hibiscus

Аз щях уж до 6м за чакам за захранване и в крайна сметка направи 5 и предложих пюре от морков Blush ще въведа няколко зеленчука, по-скоро за ЗВБ клонях, но не съм го измислила още как ще е натам Grinning

На нас се пада сега да сложим втора доза рота ваксина, а ни казаха, че няма Expressionless
Иначе съм взела за каката на 3,5г Варивакс и ще я сложим следващия месец. Като минат задължителните ще сложа и на малката варивакс. За Бексеро още не съм разпитвала.

Общи условия

Активация на акаунт