Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 19 869
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
  • au bout du monde
Аз давах от елда и киноа. От другите само по няколко дни, колкото да ги въведа.

# 556
Киноа и аз ще давам, мисля че е без глутен. А сокчета от морков и ябълка ког се дават.

# 557
  • au bout du monde
Киноа и аз ще давам, мисля че е без глутен. А сокчета от морков и ябълка ког се дават.

Сокове не давам. Само вода.

Самата аз не пия сокове, защо да тъпча него с бързи въглехидрати вместо да му дам да яде.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 14:26 от La Libellule

# 558
Реално не знам защо се дават сокояе. Единствената логика е, че не са обработени термично плодовете или зеленчука. Иначе е същото като да дам на пюре.

# 559
  • au bout du monde
Реално не знам защо се дават сокояе. Единствената логика е, че не са обработени термично плодовете или зеленчука. Иначе е същото като да дам на пюре.

Давай му пюре. Hands Plus1
Соковете реално са едно хранене, но имат само въглехидрати, фибрите от плодовете липсват.
Аз лично съм против всякакви сокчета и фрешове, не е нужно да им се пълнят коремите с тях.
Синът ми е на 1г и 7м и не му давам сокчета, всички ми предлагаха- ама да му купя сокче, защо не е пие. Ами защото няма смисъл да пие. Обича плодове и яде достатъчно от тях. Пие вода. Със сок не може да се напие, най-много да огладнее още повече.

# 560
  • Wonderland
Не споря за кашите, тук сме да изкажем мнение и да споделим опит. Всяка майка решава сама кое е добро и кое е лошо. Уважавам мнението на другите.
За соковете и аз съм против. Плодово пюре ще давам и съответно плодове по нататък сурови.

# 561
Амарант, просто, елда, киноа, овесени ядки... Това всичко е без глутен и може да се прави на каша.
Сокове и аз няма да давам.

# 562
А плодовете защо се обработват. То е ясно, че сега няма кайсии примерно. И защо сурови. Дадох му круша днес, но от буркан.

# 563
  • Wonderland
Мисля,че беше за да се обработят по - лесно и по - добре от бебешките стомахчета.
Сурови бяха към 8- 9 месец, по спомен карам в момента. Като изключим банана,който се дава и суров и така модерното авокадо,което аз обожавам,но вкъщи никой друг не го яде, а на бебока още не съм давала авокадо.

# 564
А какво мислите за спанак, червена чушка. Грах, гледам има в доста готови пюрета. Явно след плодовите ще го давам. То в началото май е само кайсия, ябълка, банан, сливи, круша.

# 565
  • au bout du monde
Аз ще давам първо зеленчуци и след това плодове. Няма правило плодовете да са първи.

# 566
Говорих за видовете плодове в началото на захранване с плодове. Естествено, че плодовете са след зеленчуците.

# 567
  • София
Обработват се, за да са по-щадяши за стомахчетата.
Крушата от буркан не е ли със захар?

# 568
  • au bout du monde
Има и без захар пюрета. Четете етикетите.

# 569
Мда, не всички нямат добавена захар. На хип май повечето имат например. Не знам кой е по-вредно. Купене плодове и зеленчуци от магазина или пюре.

Общи условия

Активация на акаунт