Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 579
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Аз също още не съм. На 28.02 става на пет месеца,на 01.03 сме на консултация и ще говорим. Та по този въпрос искам да взема мултикукър ,а не само уред за готвене на пара,за да може и после да се използва.
Та въпроса ми е имате ли и какъв?
Гледам на Тефал,но е под налягане и да съм честна малко ме е шубе.

# 541
Аз започнх на 4.5м, но сега бих на 5м. Мислех реално от 5м., но педиатърката ми препоръча от 4.5м. На Ам сме, но поне спря рефлукса и сега е почти като нов.

# 542
Успокоихте ме😀
Баткото захраних на 5 месеца, бяхме на консултация днес и мислех, че педито ще каже да започваме, но като видя, че пак е качил 1 кг каза въобще да не бързаме и да си чакаме 6тия месец😀 Та така.. Имаме още месец почивка 😁

# 543
Аз мислех, че от кърма и мляко повече ще наддават. А това снкашите не ми се нрави. Ще редувам ден с каша и ден само наплодове пюре. Вижда ми се иначе мнпго пълнеж. А за попарите нямам думи хаха.

# 544
Е, че 1 кг. на месец малко ли е? Предвид, че децата са доста по-активни вече, шават, обръщат се..
Мълтикукър нямам, но тук във форума има тема за тези уреди, та, може да погледнеш и попиташ там, ще те ориентират. Колкото до уред само за готвене на пара - приложим е и по принцип, не само за готвене на бебешка храна.

# 545
Не, напротив, на мен чак нереално ми изглежда да качи толкова. Малко дори се притеснявам,, че на 5м расте все още по толкова много 🙄
За готвенето и аз съм си взела преди няколко месеца обикновен уред за готвене на пара на Тефал, точно с идеята, че си го ползвам често и за нас.

# 546
  • Wonderland
С кашите честно казано незнам вече и аз как да процедирам. Големият е изял толкова каши и то на Слънчо едно време, и тази година ще направи 12 години, висок е почти 160 см и тежи 36 кг. Спортува, храни се нормално, не обича боклуците и газирани напитки слава Богу. Да обича шоколад, но няма проблеми и наднормено тегло, няма и алергии. Децата са много различни, но мисля, че и зърнените култури не бива да се пренебрегват. Въпреки че чета и доста различни мнения на тема каши и отричане от тях. За попарата - еми големият и попара ми е ял. На малкият сега незнам какво ще давам и как ще процедирам. Но най- вече мисля да се водя от самото дете.

# 547
  • au bout du monde
Аз давах каши колкото да ги опита и да въведа. Купувах каша без добавки. Правех с мляко, после добавях зеленчук, после и яйце, сирене или плод. Като свърши пакета повече не съм купувала.

# 548
  • Wonderland
Аз сега също давам каша чиста например оризова с АМ приготвена и вътре слагам пюре от круша. Като пакета не ни е свършил все още. Аз погледнах,че се ползват и 2-3 седмици макс след отваряне.

# 549
А какво против кашите имат специалистите?

# 550
Здравейте, момичета.

Моят младеж е вече на 5+++ и хапва с желание. Вече му се регулира и стомахчето. Засега съм въвела сладък картоф, тиквичка и пащърнак, като давам както домашно приготвени така и купешки, за да свиква и с двата вкуса. Давам еднокомпонентни, но след 6 месец мисля да правя и дву и трикомпонентни. Вече на 6++ мисля да добавям и по малко брашно от елда и просо (аз ще си пека зърната вкъщи), както и оризово бебешко брашно към зеленчуковите пюрета. Аз смятам, че зърнените храни са добър източник на желязо и минерали, така че ще давам.

Моето момче този месец е наддал с 500 г, като миналия качи 900 г. Вече е 8,100г и 66,5 см. Странно, че е пораснал само със см 🤷🏻♀
Вече все повече се обръща и се опитва да лази (но още не му се получава). Стои стабилно на столчето.

# 551
Според вас, ако давам каша по рядко, какво да давам, за да заместя. Аз няма давам глутен до 1 год., че е с непоносимост към белтъка и не е препоръчително. Може да развие и глутено непоносимост.

# 552
  • София
А защо се отричат кашите, кажете моля? Аз съм едва на 5 лъжици морков и не съм чела още за кашите.
Момчето навърши 5 м. преди 3 дни и получи първите си две л. морков. Не разбра точно какво се случи и си ги преглътна. Вторият ден беше категоричен отказ със много смешни физиономии на пълно отвращение, третият - с най-жален поглед преглъщаше. Надявам се днес вече да му хареса. Разреждам с кърма, уж за познат вкус.

# 553
  • Wonderland
Това,което аз прочетох е,че водели до излишно напълняване и били излишни калории за бебето.

# 554
За мен са пълнеж и излишни калории. Аз мога да давам само ориз и царевица. Така, че мога просто да ги добавям към обяда от време на време за пълноценно хранене. Не мога да давам млечни и глутен, така че няма какво да остане от полезните храни като зърнени култури. Все едно вие да се храните с каши от ориз всеки ден - само дебелете, нищо деъго. Но това си е мое мнение. Нито съм чела нещо, просто си разсъждавам.

Общи условия

Активация на акаунт