Мама вече не се клатушка, а малко СЕПТЕМВРИйче в ръцете си гушка!

• 20 603
  • 742
  •   1
Отговори
# 525
Супер върви, вече сме на каша. Скоро и на плодово пюре. Заринах се от запаси на пюрета. Установих, че трябва да имам основните и смесвам бурканире, както реша.

# 526
  • Wonderland
И при нас върви добре, засега от нищо не е проявил негативна реакция. Хапва си. Въведох оризовата каша,но я мешам в последствие с плодово пюре круша. Първо я дадох чиста с АМ и вече на следващият ден и с круша. Много я обича и му харесва. От зеленчуците съм въвела тиква, сладък картоф,пащърнак, тиквички, картоф, морков, карфиол. От плодовете круша, ябълка и банан. Като предимно круша обича,останалите две не ги харесва особенно.
В четвъртък сме при педиатърката да видим какво ще каже и как да продължим.
Но да ви кажа при нас какво се случи... любимо му е тиква + сладък картоф,но откакто опита домашното на пара приготвено, купено плюе.... Joy
Времето се оправи и с кеф спи навън по 3-3,5 часа, обаче пък през нощта се будиии....и между 2-3 часа около час време ми гука и заспива...дано премине това.

# 527
Аз ще въведа кашите след 2 седмици горе долу, но четох, че кърмата ги разрежда много заради амилазата и се чудя дали може да ги правя само с вода, на пакета пише 1:1 мляко и вода. Аз под мляко разбирам или АМ, или кърма, според зависи какво яде бебето, та затова се чудя.

# 528
Аз ще въведа кашите след 2 седмици горе долу, но четох, че кърмата ги разрежда много заради амилазата и се чудя дали може да ги правя само с вода, на пакета пише 1:1 мляко и вода. Аз под мляко разбирам или АМ, или кърма, според зависи какво яде бебето, та затова се чудя.
Аз въведох месец след захранването. Може и само вода, с кърма е познато за бебето просто.

# 529
Аз не съм захранила, само 1-2 пъти му дадох да ближе ябълка и банан, както и да опита вода.

# 530
Разбирам, мерси, Петя. Ще пробвам различни неща, ще видя какво ще ѝ допадне. Иначе и аз опитвам да давам вода, но не се харесва изобщо. Grinning

# 531
Аз 3 дни предлагах тиква, доста намръщена беше бебка и спрях. Чудя се дали да не пробвам с пащърнак?
Или трябва задължително да е смеска с вече опитано макар и половин грам тиква?

# 532
Чак пък задължително.... Ако не му харесва аз не бих го насилвала, или ще пробвам друго или направо ще изчакам малко със захранването.
Колкото до предлагането -  някои захранват като смесват въведен зеленчук с новия, други въвеждат нов самостоятелно - въпрос на предпочитания.

# 533
Леле, момичета, имам чувството, че само аз не съм захранила все още. Малкия ннаправи 5 месеца преди седмица, на кърма е, тежи около 8кг. Утре сме на консултация и предполагам, че педито ще  каже да започнем, когато реша. Смятям да го направим след около 10тина дни.

# 534
Леле, момичета, имам чувството, че само аз не съм захранила все още. Малкия ннаправи 5 месеца преди седмица, на кърма е, тежи около 8кг. Утре сме на консултация и предполагам, че педито ще  каже да започнем, когато реша. Смятям да го направим след около 10тина дни.

А, споко - бебето е на 5.5 месеца и не е захранен още... Ще изчакам да стане на 6 и тогава. По принцип се препоръчва ексклузивно кърмене до 6 месечна възраст ( за кърмачета само важи), така че мисля да го спазя...

# 535
  • au bout du monde
Леле, момичета, имам чувството, че само аз не съм захранила все още. Малкия ннаправи 5 месеца преди седмица, на кърма е, тежи около 8кг. Утре сме на консултация и предполагам, че педито ще  каже да започнем, когато реша. Смятям да го направим след около 10тина дни.

И аз не съм започнала. В сряда ще стане на 5 месеца. За никъде не бързам. Изобщо не ми се почва.Rolling Eyes

# 536
  • КиТ
И аз ще изчакам да стане на 6 месеца.

# 537
Днес(5+) и беше севтето със сладък картоф. Беше в тотален потрес... Ще я пробвам още 2- 3 дни и ако не се случат нещата ще я почакам още.
  Има ли други кърмене  бебета, които вече ги захранвате?
  Не знам дали греша...Баткото се налагаше по- рано да го  захранване и нямах такива мисли.

# 538
Каката захраних на 5 месеца и половина. Сега бебето започнах преди около седмица, когато бе на 5 месеца и няколко дни, тъй като проявяваше голям интерес. И двете са кърмени. Смятам, че и двете крайности и ранно и късно захранване имат своите минуси. Поради това избрах средата, защото се притеснявах от евентуални проблеми с новата храна като отказ, проблеми със свикването с новата консистенция и така нататък, а при едно късно захранване и евентуален отказ ще се проточат много нещата докато се въведе всичко и не ми се рискуваше. То бебето само си показа. Ако не приемаше с охота със сигурност не бих настоявала, но със сигурност действам по-смело във всяко едно отношение, поради опита с каката.
Пюретата си приготвям сама.

# 539
Днес(5+) и беше севтето със сладък картоф. Беше в тотален потрес... Ще я пробвам още 2- 3 дни и ако не се случат нещата ще я почакам още.
  Има ли други кърмене  бебета, които вече ги захранвате?
  Не знам дали греша...Баткото се налагаше по- рано да го  захранване и нямах такива мисли.

И аз точно на 5 месеца и 1 седмица захраних (миналия понеделник). И аз знам, че кърмените бебета могат и по-късно (на 6 навършени месеца), педиатърката ми каза както аз преценя и реших както danaya.d каза, да започна от средата, защото пък 4 месеца ми се виждаше съвсем рано, а и все пак моето е на кърма.

Иначе аз продължавам да си давам изцедена кърма, реално съм "заместила" половин хранене от 5 за деня. Доста време ще мине докато заместя повече. Всяко бебе е различно и няма общоприета "рецепта" кога да се започне с пюретата, на някои им се отразява добре от 4ти месец, на други 6ти, някои свикват бързо, някои не, няма как при всички ни да е едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт