Как жените убиват мъжествеността на своите мъже

• 14 874
  • 366
  •   1
Отговори
# 240
Дистанцирай се малко от него. И не хуквай да го спасяваш от проблеми и бутилки, ако залитне. Не си отговорна, а то е внушил, че си.

# 241
  • София
Мария е идеалната таргет жертва на всичките му кривини.
Много е фина, нежна, жертвоготовна…
И това е прекрасно, но за някой, който ще се разтопи.
Не ни се падат, избираме си ги. И избираме да останем с тях.

# 242
  • София
Затова една жена трябва да умее да шофира и да изкарва пари - за да смята едно закарване или вдгане на нещо тежко за големи услуги. И дъщеря ми натиснах за шофьорски курс, нека има поне това умение, макар че е плашлива.
Аз се научих горе-долу на стари години, за да карам сина си на ДГ и за да не завися от някого. И своя кола си купих, че ММ е маниак на тема коли и ще се гътне, ако забърша неговата.
Скрит текст:
И майка ми беше жертвоготовна, но баща ми не седял да гледа сеир. Всеки от тях активно участваше в гледането на родителите на другия, когато се наложеше, а те доста поживяха.
През 80-те майка ми ходеше до ВМА, когато не пускаха кого да е, и се обличаше в престилка за да влезе при свекър си, докато дъщеря му била прекалено лабилна за такива неща, а и сакън да не се отдели от мъжа си.

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 17:03 от Cuckoo

# 243
Една жена може да кара кола, но как да вдига тежко ако тежи 48 кг?

# 244
  • София
Една жена може да кара кола, но как да вдига тежко ако тежи 48 кг?
Има си фирми за тази работа. Или някой роднина, приятел...или познат, ако му приплаче на рамото Smile
То нали мъжете всекидневно пренасят нещо...

# 245
Не съм те разбрала.....срещу пари, може 😜

# 246
  • София
Не съм те разбрала.....срещу пари, може 😜
Ако е по-засукана, може да трепне с клепки на някои комшии или колеги
Сетих се един виц:
- Сийка от втория етаж иска да и оправя бойлера! - съобщи бай Ставри.
- То трябва и аз да овдовея, че да оправят котлоните на печката! - рече Цонка.

# 247
Ама вие на ръце ли ги носите тия ваши родители? Anguished
При нас въпросът е решен така: Има си специални лечебни заведения, които са екипирани с релси на тавана и повдигателни механизми. Така че персоналът полага почти нулеви усилия при повдигане на неавтономни хора. От количката във ваната и после обратно по същия начин.
Във входното предварие на всяка болница има колички. Можеш да вземеш една такава, да я откараш до колата и да качиш родителя, ако той не може да ходи. От личен опит го казвам. Ползвала съм ги нееднократно, когато татко беше със счупен крак. А инак той е 1.85/ 80 кг. Посмъртно не мога да го вдигна или подкрепям при вървене, колкото и да съм силна. Дори и мъж не би могъл.

# 248
  • Най-красивата страна
И тук в спешното има инвалидни колички.
Ползваме и частна линейка.
Ама ,ако болния е вкъщи,а не в хоспис все се налага да го помръднеш в един момент.

# 249
Ох, те там в Канада болните нямат физиологични нужди.... чудо някакво природно.

# 250
Имат разбира се, ама никой не се мъчи като грешен дявол да гледа възрастен в къщи при положение, че има добре уредени места за тази цел. В Канада всички линейки са платени. Няма безплатни.
Освен, ако близкият ви не е млад и траен инвалид. Ама тогава има начин да се преустрои къщата като например: специален асансьор, по-високи седалки за тоалетна (такава съм купувала. Той си я ползва още, защото е по-висока и му е по удобна), проходилки, патерици и др. такива.

# 251
Никъде по света не е лесно да се гледа болен. Прехвърляйки грижата на хоспис, се спасяват роднините,  но грижата остава и пак си е тежка. Да, на някого му плащат да бърше насрани задници, ама пак е гадно е не е приятно.

# 252
  • Бургас
Не знам,услугите на хосписи и домове са скъпи.
И толкова лошо гледат болните,че...си отиват доста бързо.
Поне в домовете за стари хора не е ок,на два пъти разни роднини дават близки(не е мое решение,а на децата им)и хората до седмица си отидоха.Не знам какво се случва,може и стрес да изживяват на това ново място.Или не им се дават лекарствата,нямам идея.
Баба ми настояваше за дом.Ама всички сме много против.Заведоха я да види.И спря да говори за дом.Може да е на 92,но си е с акъла.Тя би се побъркала там.И е с ужасно високо кръвно,а лекар няма...И бърза помощ в близост до дома,в който искаше да отива,също няма...
Аз отказвам да давам когото и да е в дом.Поне доколкото зависи от мен.
Тежко е абсурд да вдигам,но и бърза помощ не вдигат.Старите,болни хора,съседите се събират и носят в одеала до линейката.
Няма място човек да е лабилен в такива случаи,аз съм лигла,слаба и т.н.,но в такива моменти се стягам.
За баба ми ми е много мъчно.
Аз искам да я вземем при нас,тя има обаче проблем със зет си,моя баща.А майка ми навремето водеше неговия баща по болници,него го бяха взели за известно време при нас.
Не знам какви са тези отношение мои-твои,в крайна сметка никой стар човек не заслужава да стои като захвърлен.
Аз поне разсъждавам по този начин.

# 253
Мария, ти си прекрасен човек, с хубава карма. Дори в тоя живот да не ти е всичко ок, то се издигаше в на по-високо ниво, тоест си стара душа и може би ще се прераждаш само още няколко пъти.

# 254
  • София
Да не се налага да стигаш до такова решение, наистина ти го желая.

Но от теб зависи точно нищо.

Общи условия

Активация на акаунт