Как жените убиват мъжествеността на своите мъже

• 14 840
  • 366
  •   1
Отговори
# 60
Оправдание да се оплакват от мъжете си са имали момите от преди век и повече, защото са се омъжвали девствени и без на практика да познават навиците и мирогледа на съпрузите си. Днешните жени обаче се женят чак след като са се тествали в съвместен живот и ако не са се усетили, че нещата не вървят, вината с е тяхна. Че на всичко отгоре и бързат деца да раждат, а и повтарят даже... Много пъти писах - всеки има право да е Мунчо, не е престъпление. Но ако избереш гнила ябълка не се оплаквай после, че не била вкусна.

# 61
Статията е толкова блудкава, че не виждам какво има да се обсъжда. Не я прочетох докрай, въздържам се от четене на бози. Патриархалното семейство не е тропане по масата. Съгласно моите разбирания доброто семейство е мъж и жена, допълващи се и поели своите роли. Мъжът е стабилността и сигурността, жената топлината и уюта. То при нужда човек може и да поеме другата роля, но не се получава чак толкова добре.

# 62
Мъжествен мъж в моите очи е този,който си тежи на мястото като човек.А не да ми тряска по масата,да ме ограничава и да ми държи сметка.Мъж който държи на жената,семейството си ,дома и уюта ,който създава жената .Това е за мен мъжествено .

# 63
ММ ми е мъжествен, когато ме подкрепя, а не ако би му хрумнало да блъска и заповядва. Тез мъжествени изяви няма да минат.
Пък и аз да го подкрепям и толкова. Какво повече.

# 64
То наше лоше няма!  Докато е мъжествен и топли е най!
После изведнъж се сдобива с най-черните краски:)

# 65
Точно така.Ако беше лош нямаше да ми е мъж,тъй че за мен си е най .

# 66
...Съгласно моите разбирания доброто семейство е мъж и жена, допълващи се и поели своите роли. Мъжът е стабилността и сигурността, жената топлината и уюта. То при нужда човек може и да поеме другата роля, но не се получава чак толкова добре.
Колко сме различни Simple Smile едно от основните неща, които искам да получавам са топлина и уют, не ми е достатъчно само да я давам. За сигурността, на теория е хубаво, но на практика всяка жена, останала по майчинство, ежедневно упражнява сигурността спрямо най-скъпото за двамата, няма как той да стои нон стоп до тях, това всъщност е една от основните ѝ роли. Стабилността пък няма как да се поддържа само от един, няма ли еднаква тежест от двете страни на везната, няма и стабилност, килва се веднага.
В доброто семейство за мен трябва да гледат в една посока, независимо каква е тя. Иначе се налага натиск в/у една от страните и нужда от решения - или ще живее живота на другия, или всеки ще поеме по своя път.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 22:09 от Не се сърди, човече

# 67
НСЧ, вярно сме различни хората 😀. Изобщо нямам предвид това, което си разбрала от поста ми и написала като коментар.
Всекидневната сигурност на детето да не си счупи главата е много далече от моето възприятие за сигурност, което един мъж трябва да осигури на семейството си.
За мен Лукановата и Жанвиденовата зими не са били толкова страшни благодарение на стабилността и сигурността, които осигури баща ми.

# 68
Точно в този период моя приятелка загуби баща си. Млад човек, внезапно си отиде. Много трудно се справиха, майка ѝ беше от жените, които смятаха, че само мъжът е този, който е отговорен за сигурността и стабилността. Определено не беше подготвена за тази роля.

Моите родители в началото на 90-те напуснаха старите си професии и направиха семейна фирма в съвсем друга насока. През Лукановата и Жанвиденовата зими бизнесът им се оказа от тези, които не бяха засегнати и не сме ги усетили. Минавали са и през трудни периоди, разбира се, винаги са били рамо до рамо. Определено този вариант ми допада повече.

В духа на темата - не бих се опитвала да променям мъж, който държи да доминира в това отношение. Просто ще трябва да си намери жена с неговото мислене Hands Plus1

# 69
Не съм чел, но порицавам! Строго!!
И все пак в заглавието на темата прави впечатление ключовата дума "своите"...
Smiling Imp

# 70
Съгласна съм със статията.
Но при едно условие - аз също в повечето случаи да си правя любимите неща, а не само той.
Всъщност ММ все още прави каквото си поиска, без да ми налага на мен забрани за моите удоволствия - напр.когато искам и мога излизам с приятелки, ходя на СПА, процедури за красота, пазаруване... Единствено е против срещу отделните почивки и изневерите - просто не разбира как така някой от двамата, мъж и жена ще почиват отделно, или ще си легне с друг. Той не е искал да се променя, а пък когато се влюбих в него, се влюбих точно в качествата, за които смятах, че ще си остане, цял живот. Така, че не съм мислила, че ще го променя 😃
Имаше един период в който неговият инат обаче ми идваше нанагорно. Тогава психотерапевта ми ме попита - дали ще го обичам ако се промени. Трябваше да си призная, че ако го видя променен, ще го виждам като мекотело. А аз не мога да обичам мекотело.
Така, че статията е точна.
Но аз не съм се променяла заради мъжа ми. Просто и двамата сме все още същите отпреди брака. А това ме устройва.

# 71
А как мъжете убиват женственост та, то жена не може да се почувстваш, щото мъж ти с нищо не може да те накара да се чувстваш такава, а трябва да си мъжко момиче...

# 72
Подбиране на партньорите му е майката. Ако трябва - и без.
Назад някой каза, че хората се женят по причини, различни от любовни. Абсолютно вярно и после се чудят какво стана.

# 73
Много плоска статия, като за тийнсписание.
Всяка жена (душа) привлича този мъж (и хора) в живота си, който ще й помогне да израсте и да се развие.
Външният свят следва вътрешният ни. Simple Smile

# 74
Ама защо изобщо се връзвате на подобни плоски статийки в стил Кобилкина... Значи мъжа да си продължава да си "кара мотора" пък жената да опъва на работа и вкъщи и с децата... Айде, няма нужда. Като има семейство и дете най-вече, приоритетите се променят и е редно и двамата партньори да се пренастроят на новия ритъм. Ми ние примерно имахме хоби да цъкаме някакви игри на мулти двамата, ама да ви кажа не ни се е случвало от 2г4м това хоби. Ама и двамата знаем, че едно дете ти променя изцяло режима в първите си години. Не може да очакваш всичко да е както от преди детето, и з адвамата се отнася. Защото има и жени, които като се появи бебето и изпадат в някакви депресии, защото не могат да приемат новата реалност, че бебето вече е центъра и поне за няколко години ще е основна грижа за семейството. Съобразяване трябва, и компромиси за някои неща.

Общи условия

Активация на акаунт