Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 9

• 63 506
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
"Обичам живота. Имаше моменти, в които се чувствах дълбоко отчаяна, нещастна, съкрушена от скръб, но въпреки това съм убедена, че да бъдеш жив е нещо велико."
                                                                                                 Агата Кристи

# 541
  • София
"Планетата Земя и човечеството се нуждаят от теб. Те имат нужда от теб и точно затова те има."

"Тайната за всеки ден" - Ронда Бърн

# 542
" – Как говориш,като нямаш мозък? - попита Дороти.
  – Не знам - каза Плашилото - но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят." Laughing

Сещате се откъде е този цитат.

# 543
" – Как говориш,като нямаш мозък? - попита Дороти.
  – Не знам - каза Плашилото - но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят." Laughing

Сещате се откъде е този цитат.
От парламента.😉

# 544
  • София
„Толкова сме се вторачили във външното и повърхностното, че сме забравили, че не външността определя истинската ни същност.“

Ричард Бах

# 545
  • в 1001-та нощ
"Прощават се простимите неща. Непростимите се наказват.
С отчуждение. Безразличие. Забрава."

"Крадецът на илюзии" Силвия Кристъл

# 546
„Гордите хора сами си докарват мъки и неприятности.“

Емили Бронте "Брулени хълмове"

# 547
Смелостта е една от най-важните добродетели, които човек е длъжен да възпита в себе си. Ако си готов да го изживееш този живот, трябва да го изживееш смело. Безусловно.

Агата Кристи

# 548
"Казват, че най-добрият начин да изразиш недоволство, е да направиш нещата по-добри."

Сет Годин

# 549
  • София
"Съдбата на детето е в ръцете на неговите родители."

Шиничи Сузуки

# 550
"Имаме два живота. Вторият започва когато разберем, че всъщност имаме само един."

Конфуций

# 551
"Животът не предоставя по- върховно удоволствие от това да преодолееш трудностите, като преминаваш от един етап на успеха към друг, като формираш нови желания и виждаш осъществяването им. Усилията на всеки, който се труди в името на голямо и достойно начинание, намират подкрепа първо в надеждата и после в радостта."
Самюел Джонсън

# 552
"Бъди разумна, момиченцето ми, ми каза татко на раздяла.
Една кратка обикновена фраза. Но трябва да имаш на свой ред деца един ден и да се разделиш с тях, някоя вечер или сутрин, за да разбереш нежността и признанието в безпомощност, която съдържа - да дадеш на детето си, за да  го предпазиш от околния свят, само своята мъдрост."

Автобиография "С тези очи" на Мишел Морган, фр. актриса

Последна редакция: чт, 23 юни 2022, 17:54 от pepa57

# 553
  • София
"Човек трябва да търси това, което е правилно, и щастието ще дойде от самосебе си."

Йохан Песталоци

# 554
Хората не обичат промяната, защото обикновено се фокусират върху това, което могат да загубят, вместо към това, което могат да спечелят.

Паулу Коелю

Общи условия

Активация на акаунт