Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 9

• 63 503
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
"Има такива жени инквизитори, които обсебват напълно мъжа, колкото и той да се смята независим и непристъпен. Това може да бъде от искрена любов и грижа, естествено, но понякога е проява на най-откровен егоизъм, на най-висша форма на власт и съзнание за собственост. Ето защо не е нужно човек да вижда докрай ближния си, най-разумно е да го приема от неговата най-добра страна."

П. Вежинов - Езерното момче

" - Трябва да се научиш да изкаш! - каза Фани. - Човек се познава по желанията, особено по несъзнателните.
 - Трябва да те разочаровам, Фани... Нямам несъзнателни желания.
 - Трябва да имаш! - каза твърдо Фани. - Те са истинските. Само дълбоко скритото у нас е истинско. Всичко, което е обърнато към хората, е фалшиво. Или поне излъскано от употреба."

П. Вежинов - Белият гущер

" - Какво правиш, мойто момче? - запита тя учудено.
 - Ами чета! - отвърна просто момчето.
 - И какво четеш? - тя едва ли не се усмихна.
 - Братя Карамазови!
...Но майката все още не вярваше. Детските фантазии са безпределни, може би само си въобразява, че чете. Някога в детските си години и тя бе чела така книги на баба си - не четеше, а просто измисляше каквото й падне -... И много бързо измисляше, баба й не успяваше да схване лъжата.
 - Добре, прочети ми нещо - каза тя.
 - Отначало?
 - Не, докъдето си стигнал.
 И Валентин зачете. В същия миг разбра, че да се чете на глас е много по-трудно, отколкото да чете наум. И не разбираше защо - буквите нали са си все същите букви. Отначало започна да срича, да заеква едва ли не, но после всичко започна да става все по-гладко и по-гладко.
 - Добре, стига! - каза майка му.
 Беше толкова поразена и смаяна, че едва позна гласа си. Не си спомняше друг случай в живота, в който да е била толкова изненадана. Само притисна главичката му до гърдите си и каза развълнувано.
 - Мойто момченце!... Мойто мило момче!...
 След това го пусна така неочаквано, както го бе сграбчила, и се запъти към прозореца. Не й се искаше в тоя момент Валентин да види очите й. "Какво знаем ние за децата си - мислеше тя поразена. Какво знаем ние за тях?"...

П. Вежинов - Езерното момче

# 556
  • София
"Хаосът е ред, който не разбираме."

Хенри Милър

# 557
"Има два начина за бягство от нещастията в живота: котките и музиката" – Албер Швайцер

За музиката - ясно,ама котките...Yum

# 558
Е, нали домашният любимец дарява любов. И котките по специално се умилкват, гушкат и така ти вливат/даряват положителна енергия.
Аз си имам музика, любими парчета за всякакви настроения. Simple Smile

# 559
„Животът е простичко нещо, но ние настояваме да го правим сложен.“ Конфуций

# 560
Успехът е много лош учител. Той съблазнява много умни хора да мислят, че не могат да загубят!

# 561
  • София
"Ти си предавателна кула на Вселената. Всеки миг излъчваш честоти - всеки миг. За да постигнеш желаното, трябва да телеграфираш желанието си, без да прекъсваш предаването - а това се постига, като запазваш вътрешна увереност, че то ще се изпълни.

Но ако започнеш да мислиш, че желанието ти не се изпълнява и те обхванат съмнения, ти просто прекъсваш предаването. Вселената изгубва твоя сигнал и вместо него получава друг - че не притежаваш желаното. Вселената отговаря безпогрешно на новия ти сигнал и вместо него получава друг - че не притежаваш желаното.
Вселената отговаря безпогрешно на новия ти сигнал и ти получаваш това, което си излъчил: желаното от мен го няма!

Всичко, което трябва да направиш, е да се прехвърлиш отново на честотите "имам това, което искам" и Вселената ще може да ти го достави."

"Тайната за всеки ден" - Ронда Бърн

# 562
"Всички действия на човека са насочени срещу смъртта" - Биргер Магнусон,шведски писател

# 563
Знам, момичето ми, има спомени от които ти се иска да се отървеш час по-скоро. Да ги забравиш като страшен сън. Всеки от нас има рани, които кървят дълго време, които ни будят нощем. Но не бива да се паникьосваш и да търсиш обезболяващи средства. Трябва само да се запасиш с търпение и да изчакаш времето да избере твоето лекарство...
За всеки то е различно.
За един е нова любов, за друг – дете, а за трети... просто морето. Някой ден ще застанеш до него и то ще отнесе на своите вълни болката от спомените. Всеки от нас има своето море.
Знай от мен - черните периоди в живота понякога стават писти за излитане.."

Елчин Сафарли

# 564
  • София
„Не бъди обезсърчен на прощаване. Сбогуването е необходимо, за да можем да се срещнем отново. А приятелите винаги се срещат след даден период от време.“

Ричард Бах

# 565
  • София
- Не водя битка с остаряването. Загубена кауза е. Все едно да се опитваш да задържиш вода в решето. Предпочитам да остарявам достойно. Без съжаления към миналото - какво съм могла да направя, а не съм. Опитвам се да поправя, каквото мога. Да си простя. Да се простя с враговете си - кой ли ги няма! Да опитвам нови неща, да усмихвам, да не наранявам, да помня , че винаги има още какво да дам и да забравя всичко , което ми пречи да бъда такава, каквато искам и мога. Най-обикновени неща, малки битки на тихия фронт, където няма втора линия. Само първа.
(от фейса)

# 566
ЮЛИ

Юли е хаос ... По теб. От мен.

Следите... По теб. По мен.
от
гънки нежност пропити в ръцете,
от
думите - въглен, заседнали между
нас на небцето ни,
от
лудостта, променяща цвета на очите ни,
от
частици по теб, по мен...
от
юли, от лято, от "липсвам ти",
от
"Добро утро", "Как си", "Обичам те!" ?

От следите, от мислите...

Плъзнали. По мен. По теб.

Ароматът на юли. Живее в душите ни.

©️ Irina Gabrovska

# 567
  • София
"Ако жената не се предаде, тя побеждава;
ако се предаде, диктува условия на победителя."

Карел Чапек

# 568
,,В най-неочакваното време срещаш човек, когото нямаш време да харесаш, директно се влюбваш в него.Влюбения човек е друг човек -той свети, той е динамика, той лети,,

Стефан Данаилов

# 569
"Жената трябва да е като пеперуда красива и неуловима,а не като муха нахална,търсеща някой да я прасне!" – от един таблоид.

Общи условия

Активация на акаунт