Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 9

• 63 508
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
"От всички неща, които носиш, изражението ти е най-важното." Джанет Лейн

# 526
Всичко хубаво на този свят е измислено от сатаната. Красивата жена, пролетта, виното, всичко това е направил сатаната; а Господ е направил калугерите, постите, градинския чай, грозните жени, пфу, да се невидят макар!

"Зорба гъркът" - Никос Казандзакис

# 527
“Ужасът ме направи жестока.”

Емили Бронте - "Брулени хълмове"

и друг мой любим цитат:

"Спасението е в безразличието"

Елия Казан - "Споразумението"

# 528
Момичета, попадали ли са Ви кратки мисли на английски, нещо подходящо за подходящо за картички?
Ще правя картички за добавка към подаръци, искаше ми се да са смислени послания...

# 529
  • При децата ми
Тематично:

Душата се лекува, като си с деца... Смеещо се от сърце дете удължава човешкият живот."
Достоевски

Честит празник на малки, големи и още по-големи деца! HeartBalloonParty Time
Никога не губете детското в себе си, и не забравяйте, че сте били деца! Simple Smile

# 530
Клинт Истууд, роден на 31.05.1930 год.

Призори се надигна и й каза, гледайки я право в очите:
– Ето защо, Франческа, съм на тази планета точно по това време. Не за да пътувам и да правя снимки, а за да те обичам. Вече го знам. Падал съм от ръба на огромен зъбер някъде в дълбините на времето, падал съм много по-дълго отколкото съм живял. И всички тези години съм падал към теб.

"Мостовете на Медисън” на Робърт Дж. Уолър

# 531
''Добрият родител не предпазва от падане, а пръв превързва рани.''

''Има само две абсолютно трайни неща, които можем да завещаем на децата си - едното са корени, а другото криле.''

Мадлен Алгафари

# 532
  • София
"Колкото повече разстояние си поставил между Себе Си и физическото местоположение на едно събитие, толкова по-далеч в "миналото" се оттегля това събитие. Постави се няколко светлинни години назад и това, което ще видиш, ще бъде случилото се много, много отдавна.
 Ала то не се е случило "отдавна". Просто физическото разстояние е създало илюзията за "време" и ти е позволило да преживееш себе си едновременно "тук и сега" и "там и тогава"!"

"Разговори с Бога" - Нийл Доналд Уолш

# 533
"Вие сте книгите, които четете, филмите, които гледате, музиката, която слушате, хората, с които се срещате, мечтите, които имате, разговорите, в които участвате. Вие сте това, което взимате от това. Избирайте внимателно с какво да храните ума си"
Як Ванек

# 534
"Нищо не се е променило в мен и все пак..
е очевидно, че пейзажът е същият...
но очите, които гледат към хоризонта...
те са се променили..."

Хорхе Букай - "Трите въпроса"

# 535
  • София
"Доброто настроение е това, което смазва осите, за да не мине живота ни в скърцане. Това, което търся е блажество, което не е прикрито."

Кити О'Нийл Колинс

# 536
Какво му трябва на човек?
Две очи неспособни да гледат друг, освен любимия, една детска усмивка посрещаща те всяка сутрин, червено вино за студените дни, чаша ледена вода за горещите, малко пари за черни дни, топла прегръдка късно вечер, да знаеш, че има някой, който ще те завие посред нощите, ако си премръзнал, малко шоколад за горчивите дни и едно “всичко ще бъде наред” от любимия. Какво да му трябва на човек?
Любов бе, само любов. Heart
Мария Куртева

# 537
  • София
Каквото и да има, утре ще е по-добре. Сутрините са по-мъдри, по-ясни, с повече слънчеви лъчи и ведри мисли. Каквото и да е оплело мислите ти, не се тревожи, утре няма и да има следа от възелчетата. И такива дни има, в които нещо се е свило в ъгълчето на душата ти и не ти дава мира. Затова просто облечи си пижамата, запали си свещ, хапни малко шоколад и завий се през глава. А на сутринта... всичко ще е по-добре, ще има по-ясно и синьо небе, ще има и едно по-спокойно сърце. Обещавам! ❤

- Яж, чети, обичай и пътувай

# 538
  • София
"Руският поет Владимир Маяковски е имал три любови: Лиля, революцията и Ленин; и всичките без взаимност: Лиля изневерявала с когото ѝ падне, революцията - с бюрокрацията, а Ленин - с Надсон."

Мария Розанова

# 539
Щастлив е оня и благословен,
който приема „днес“ за своя ден,
който би казал ведро и без страх:
„Дори да няма утре, днес живях.”

Хораций

Общи условия

Активация на акаунт