Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 9

• 63 487
  • 749
  •   1
Отговори
# 585
"На един човек му подарили игуана. Един ден тя го захапала за палеца. Първата му реакция била:
- Твойта мама!
След  това забелязал, как някак предано и тъжно го гледала. Излязла от  аквариума и започнала да го следва навсякъде на крачка разстояние.  Гледала го в очите и сякаш искала да му каже:
- Извинявай, прости ми!
Човекът  се разчувствал, вече и бил простил. На сутринта се събудил, а игуаната  стояла до леглото, цяла нощ не мръднала, гледала го тъжно. Човекът се  удивил какъв верен и грижовен питомец си има. Палецът му обаче не  минавал, отекъл и започнал да го боли по-силно. Сложил игуаната в клетка  - и при доктора. Там се изяснило, че този вид игуани са отровни, но  отровата е много слаба. Затова те първо хапят, след това тъпо и упорито  следват жертвата си, чакайки я да умре...
Та, не гледайте с какви "очи" Ви гледат, важен е замисълът им..."

Неизвестен автор

# 586
  • София
Доброто

Не умира доброто у хората.
Няма как да изчезне. Не може.
Всеки ден побеждаваш умората,
и до кокал дори да е ножа,
всяка болка те прави по-силен...
(А е ясно – боли и не спира...)
Но доброто, в света непосилен,
не умира. Въобще не умира.
Не защото е нещо безсмъртно,
не защото е нещо божествено,
а защото човекът объркан
само тъй се усеща веществен –
като зрънце от своята истина,
като обич, дошла от забрава,
като дом, като смях, като пристан...
Не умира доброто. Спасява.

Мира Дойчинова

# 587
“Educating the mind without educating the heart is no education at all.”
Aristotle

# 588
Знаеш ли, прави ми се любов. Да, с теб! Не се учудвай! Защото само ти можеш да ми дадеш една силна, разкошна и до самозабрава любов. И затова нека да потъна вътре в душата ти. Да те превзема, окончателно. Любовта ти ми ухае на теменужки, на люляци... И когато се любим искам да гледам отблясъците на портокаловия залез в очите ти. Кожата ти мирише на ранно лято. И аз вкусвам сладко-солената сол на живота по нея. Упояваш ме до умопОБЪРКВане. Да, прави ми се побъркваща Любов, с теб! Любов, която да се стича като разтопен мед по тялото ми. Твоят мед! Мед, който ми ухае на кокос и тръпчиви ябълки. Любов като високоградусово вино, което да ме напива почти до безсъзнание. Искам Да ме разтърсваш като гръмотевична буря и само при предчувствието за прохладен дъжд да изтръпвам. Прави ми се любов! Силна. Истинска. Откровена. Прави ми се любов с теб!

# 589
  • София
"Може ли нещо да е толкова елегантно, колкото да имаш само няколко желания, за да имаш сила да ги задоволиш."

Ралф Уолдо Емерсън

# 590
Боб Марли веднъж беше попитан дали има перфектна жена.
 И той отговорил:
На кого му пука за съвършенството?
 Дори луната не е идеална, пълна е с кратери...
 А морето?
 В дълбините е твърде солено и тъмно.
 Небето?
 Винаги толкова безкрайно, тоест най-красивите неща не са перфектни, те са уникални и всяка жена, като всеки мъж, и всеки избира кой е "специален" в живота му.
Спрете да искате да бъдете „перфектни“, опитайте се да бъдете свободни и живейте, правейки това, което ви харесва, без да искате да угаждате на другите.

# 591
"Не търсете повече перфектната жена. В къщи съм." Grinning

# 592
  • София
"Умираме само веднъж, но за дълго."

Жан-Батист Молиер

# 593
Да жишееш с малко средства.

Да търсиш елегантност, не лукс, и изящество, а не мода.

Да бъдеш достоен, а не почтен, и проспериращ, а не богат.

Да се учиш упорито, да мислиш спокойно, да говориш меко, да действаш искрено, да слушаш звездите, птиците, любимите и мъдреците, с отворено сърце, да понасяш всичко с добър дух, да правиш всичко смело, изчаквайки възможностите, без да бързаш.

С една дума, да позволиш на духовното, инстинктивното и несъзнателното, да израстнат над обикновеното.

Това ще да е моята симфония.

Уилиам Елери Чанинг

# 594
Най- грозно съди виновният. Малкият виновен човек. Най- безмилостно и най- шумно. Ще притури върху човешката ти вина и неговата присъда. Онази, дето му е отгоре. Защото не може да я понесе, но усеща, че вече му е прочетена. И търси под дърво и камък друг виновен, за да му я стовари на главата, та дано се освободи. Затова малкият човек съди двойно. Но да знаеш, че в тая вселена няма как да се спъна аз, пък да си счупиш крака ти. Такъв човек трябва да помилваш двойно в душата си, както той двойно те е съдил. И няма значение дали ще е чул и разбрал прошката ти. Свободният след това ще си ти.

Мария Лалева

# 595
  • София
Във всяка дума, която изричате, има мощен заряд, който се разпростира и насочва в посоката, която указва думата и най-накрая се развива до материален резултат. Например вие желаете да изпитате чувството Радост и повтаряте думата радост тайно, упорито и настойчиво. Повторението на думата радост създава вибрационна честота, благодарение на която зарядът на радостта започва да действа и да се осъществява в действителността все по-убедително, докато цялото ви същество най-накрая се изпълни с истинска радост. Това не е никаква фантазия, а самата истина.

Женевиев Беренд - "Вашата невидима сила"

# 596
Понякога се разкайваш най- много за нещата, които не си направил.
"Нито капка вода" М. Макгинис

# 597
  • София
"Този, който цени твоята любов, никога няма да те постави в положение
 да жертваш своето достойнство, почтеност и себеуважение."

Лин Клипърс

# 598
  • София
„На този свят нищо не е сигурно, освен смъртта и данъците.“

Бенджамин Франклин

# 599
И в най- безнадеждната ситуация надеждата е жива, докато съдията или Господ не свирят последния съдийски сигнал.
Г. Бърдаров

Общи условия

Активация на акаунт