Хитринки за всякакъв случай

• 74 894
  • 363
  •   1
Отговори
# 90
Аз при варенето на боба слагам  1чл хлебна сода и при втората вода - 2 с.л. ракия /сварява се по-бързо/ Wink

# 91
  • Пловдив
Пак за боба:Аз при варенето слагам малко захар,около 1 ч.л.

# 92
Ако сте яли чесън и се наложи да контактувате ненадейно с хора,сдъвчете няколко зърна кафе.Миризмата изчезва.

# 93
[Това за теменужките ме разби, имам точно такива в офиса и ми линеят, но чесно казано ще ми е трудно да се сдобия само с едно противозачатъчно... Simple Smile
[/quote]

Купи постинор.Две хапчета, но малко скъпички Simple Smile

# 94
  • Тайна, майна
За да не се налага да ги търся кой чорап с кой е чифт, като ги слагам в пералнята им захващам ластиците.
Когато на чорапогащник се бримкосат пръстите и трябва да се пришият, завързвам здравия крачол, за да знам кой е за шиене.
Само това се сещам в момента. newsm78

# 95
Когато варя яйца,слагам щипка сол във водата,и така не се пукат.
Чувала съм за по бързо сваряване на месо се слага малко ракия,но не съм пробвала.
Когато бърша стъклата,накрая минавам със мека сълфетка и не остават никакви следи от парцал.
Ако сте на вън и детето ви си направи някакво мазно петно от храна по дрехата,сложете  веднага малко сол на петното и след прането вече го няма:)
Петно от свеш по дреха се маха,като върху него се сложи парче вестник и отгоре се минава с ютията.
Много хубава тема
  bouquet

# 96
Ако сте яли чесън и се наложи да контактувате ненадейно с хора,сдъвчете няколко зърна кафе.Миризмата изчезва.

Същият ефект има и магаданоза Wink

# 97
Аз пък открих, че всякакви мокри кърпички (и бебешки, и за ръце, и интимни...) са нещо като универсално почистващо средство.

ей така преди няколко дни в пристъп на див мързел вместо да избърша с влажна кърпа седалката в тоалетната, пък после със суха... грабнах една мокра кърпичка за дупе и избърсах с малко усилия  Blush

# 98
поздрави за темата дано само като ми се наложи да се сетя да се поровичкам тук. или е по-добре да си попрепиша някои съвети.
А това с противозачатъчните ме хвърли в оркестъра.Малко скъпа тор бих казала, при наличието на течна за по 2-3 лв.

# 99
Чесън се бели много лесно като се накисне предварително с вода.После само като щипнеш скилидката и тя изхвърча гола-голеничка

# 100
  • София
И от мен нещо изпробвано Grinning
Когато ви се налага да преместите тежка мебел, подпъхнете разрязани на половина картофи с отрязаната част към пода. Така съм местила сама акомулираща печка, гардероб, хладилник и пералня. Ефектът е като кънки на лед Grinning

# 101
ами аз така искам да преместя дивана ама ефекта при мокет същия ли е?

# 102
И аз за преместването с картофи да питам - като започнеш да приплъзваш, картофите как се местят заедно с уреда   newsm78 Не остават ли на едно място, а уреда да се "изтърси" от тях?

# 103
  • София
За картофите- аз сим го използвала както по паркет, теракот, така и по груба замаска. Мисля, че и при мокет ще работи.

А понеже мебелите са тежки те притискат катофа и той се движи заедно с тях, дори и да се смачка -пак има ефект. Или пък заменяте с нов картоф.

# 104
В коша за пране имам два големи плика.Един за бяло и един за цветно пране.Когато пускам пералня не губя време и не се ровя в мръсни дрехи.

Общи условия

Активация на акаунт