Хитринки за всякакъв случай

• 74 939
  • 363
  •   1
Отговори
# 75
Суперска тема.

Да се включа и аз.

1. Винаги си купувам два еднакви чорапогащника. Бримкосвам единия, прибирам го. Бримкосвам другия. После режа бримкосаните крачоли и обличам здравите на двата крака - така хем нов чорапогащник се получава, хем ми е по-топло на дупето.

2. На мъжа ми купувам по няколко еднакви чифта чорапи - така ми е по-лесно после да ги чифтосвам.

3. Красива, но тънка блуза/фланела подплатявам със стар  пуловер - пришивам на раменете, под ръкавите и по краищата.

4. Когато нямах подплънки за кърмата, а много течах, си слагах нарязани дамски превръзки, попиват идеално.
Айде после още ще пиша

# 76
Слагам тесто за втасване във фурната на най-слаба степен.
Който има опция Вентилатор (на фурната), още по-добре.

# 77
  • София

1. Винаги си купувам два еднакви чорапогащника. Бримкосвам единия, прибирам го. Бримкосвам другия. После режа бримкосаните крачоли и обличам здравите на двата крака - така хем нов чорапогащник се получава, хем ми е по-топло на дупето.
Това нещо не го разбрах много много  newsm78 Как така режеш крачолите?

# 78

Това нещо не го разбрах много много  newsm78 Как така режеш крачолите?

Ами, нали като ти се пусне бримка, тя е на единия крачол на чорапогащника.
После пак бримка - на крачол от другия чорапогащник.

После режа двата бримкосани крачола на двата чорапогащника. И обличам накрая два чорапогащника с по един здрав крачол.

Така и двата ми крака са облечени, а на дупето имам двоен чорапогащник

И най-важното - всъщност имам трети чорапогащник.

# 79
Аз режа  лука близо до топлия котлон,така не ми люти .

# 80
това за чоропогащника е много интересно Simple Smile

# 81
Чудесна тема !
Лука режа като преди това го слагам в торбичка и за час във фризера. Ако пазамръзне повече,не само не люти но и не мирише.
А застройка с цели яйца не се пресича ако при разбиването на яйцата добавите малко студена вода-застройвам супата така 5-10 минути след като я сваля от котлона.

# 82
  • София
За рязането на лук,за да не ви люти мажете ножа с олио и тогава режете,или пускате чешмата да тече студена вода и до нея режете. Grinning

# 83
  • густо майна Филибето
За да не са пукат картофите при варенето слагам във водата 1 лъж. сол.
За да ги обеля после по-лесно, ги поливам още горещи със студена вода. Така и по-бързо изстиват.

# 84
А чували ли сте за миене на миди в съдомиялна ?

# 85
  • София
Някои от моите хитринки вече сте ги написали,но тези не ги видях и да ги добавя:
* Златни, сребърни и дори "ментета"накити стават като нови ако се срложат за няколко минути в съд с обезмаслител/например Меглио/-брачната ми харка става като нова,дори един посребрен синджир изчисти от позеленяване Peace
* Против стомашни болки/при гастрит или язва,а и от лоша храна/ помага като се глътнат костилките на няколко маслини или се изядат 2-3 обикновенни бисквити.
* Кожени обувки ще лъснат като нови ,ако вместо с четка се излъскат с чорапогащник
* При "миризливи "обувки- да не се потят краката-натрошават се 2-3 аспирина и се слагат в двете обувки

# 86
Да споделя с вас за едно според мен гениално приспособление за чистене на люспите на риба, тип направи си сам.
Взимате една летвичка (удобна за хващане) и една капачка от безалкохолно. Заковавате на плоската страна, към края на летвичката капачката със зъбците навън и готово. Чистенето става сто пъти по-лесно отколкото с нож.
е супер ще го пробвам, как мразя да чистя риба
  bouquet за темата страхотна е

# 87
много интересна тема!!!

Сещам се в момента,за боба Laughing

Като се вари вътре да се пусне един картоф и накрая да се извади-обира газовете! newsm44

# 88
Мия огледала и стъклени витрини с шампоан,а после избърсвам  с кухненската хартия.Резултата - мирише на хубаво и не остават никакви мъхчета ,както ако бършеш с памучни кърпи.

# 89
От ризи, излезли от употреба, но здрави, стават прекрасни шарени калъфки за възглавници. Режа ги под мишниците, зашивам двата края на машина, а възглавницата пъхам през копчетата.

Общи условия

Активация на акаунт